Evelina-Daiana Andrieș – recital de harpă în „Stagiunea de marți seara”
https://www.ziarulmetropolis.ro/evelina-daiana-andries-recital-de-harpa-in-stagiunea-de-marti-seara/

În 17 mai 2022, la ora 19.00, „Stagiunea de marţi seara” prezintă în Sala mică a Ateneul Român recitalul Evelinei-Daiana Andrieş, harpista ce-i va avea ca invitaţi pe violoncelistul Mihail Grigore şi cvartetul din care fac parte instrumentistele Elena Albu, Anamaria Anca, Irina Răducanu şi Camelia Iancu.

Un articol de Petre Ivan|11 mai 2022

47 de coarde întinse pe un cadru (o cutie de rezonanță și o consolă) și un sistem de șapte pedale pentru diferite acordaje! Harpa este un instrument complicat ce nu se lasă ușor îmblânzit. Școala românească se poate mândri cu harpiști de mare reputație internațională, printre ei numărându-se și Ion Ivan Roncea și Maria Bîldea. Evelina-Daiana Andrieș, masterandă a Universității Naționale de Muzică din București, a avut șansa să îi aibă profesori pe amândoi. În 2018, ca beneficiară a unei burse Erasmus, harpista din România a ajuns și la Royal Irish Academy of Music din Dublin, la clasa profesoarei Geraldine O’Doherty, iar în 2020, tot ca bursier, a studiat la Paris cu Catherine Michel. Evelina-Daiana Andrieș este câștigătoarea mai multor concursuri naționale de interpretare, este membră a Orchestrei Române de Tineret, iar activitatea solistică cuprinde recitaluri în România, Moldova și Israel, precum și colaborarea cu Filarmonica din Sibiu.

Filarmonica George Enescu
Stagiunea de marți seara
Marți, 17 mai 2022, ora 19.00 – Ateneul Român, Sala mică
Recital de harpă – Nestemate muzicale
EVELINA-DAIANA ANDRIEȘ

Își dau concursul: Mihail Grigore (violoncel)
Elena Albu (vioară I)
Anamaria Anca(vioara II)
Irina Răducanu (violă)
Camelia Iancu (violoncel)

Program

Franz Poenitz – Nordische Ballade
Nicolas Charles Bochsa – Concertul nr. 1 (Reducție și aranjament de Victor Stoica)
Mario Castelnuovo- Tedesco – Sonata pentru violoncel și harpă op. 208
Uno Alexander Vesje – Blackbird
Coproducător: Radio România Muzical

Biletele se pot procura:
– De la Casa de Bilete a Ateneului Român
Program: Marți – Vineri 12:00 – 19:00. Plata doar în numerar. (Telefon: 021.315.68.75)
– Online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secțiunea „Calendar“

„Stagiunea de marți seara” este un proiect ce a luat naștere în anul 2008 și este realizat în parteneriat cu Radio România Muzical. A fost creat, în principal, cu intenția de a susține și a prezenta publicului tineri muzicieni români care s-au remarcat în competiții internaționale sau care se află la studii în străinătate.

11
/05
/22

Miercuri, 18 mai 2022 (de la 19.00), ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO prezintă un concert 100% MOZART, derulat sub bagheta dirijorului de origine libaneză TOUFIC MAATOUK. În 2015, acesta a debutat ca dirijor într-una dintre cele mai cunoscute săli de concerte din lume - Carnegie Hall, New York - cu Messa di Gloria de Puccini, moment urmat de debutul (în 2016) la Teatro San Carlo din Napoli cu Recviemul lui Mozart.

10
/05
/22

Joi, 12 mai și vineri, 13 mai 2022, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Valentin Doni, prezintă publicului În lumina evocării-George Enescu de Ulpiu Vlad, Fantezia scoţiană, în mi bemol major, pentru vioară şi orchestră, op. 46 de Max Bruch, cu violonistul Gabriel Croitoru în ipostază solistică, și Variaţiunile Enigma, op. 36 de Edward Elgar.

05
/05
/22

Peste 100 de tineri muzicieni din 32 de țări s-au înscris la a XVIII-a ediție a Concursului Internațional George Enescu la cele patru secțiuni dedicate: violoncel, vioară, pian și compoziție. Concurenții declarați eligibili prin respectarea condițiilor impuse de regulament vor participa la etapa online. Pentru prima oară în istoria Concursului, concurenții înscriși la vioară, violoncel și pian care vor trece de etapa online vor ajunge direct în Semifinală.