Două nopţi de animaţie bizară şi horror la Anim’est
https://www.ziarulmetropolis.ro/doua-nopti-de-animatie-bizara-si-horror-la-animest/

Cea mai îndrăgită noapte tematică din tradiţia festivalului Anim’est, şi cea care dovedeşte, cu fiecare ediţie, că animaţia poate fi la fel de incitantă la orice vârstă, se întoarce la Cinema Patria toamna aceasta. Creepy Animation Night adună, în fiecare an, peste 1.000 de spectatori peste 18 ani în sălile de cinema ale festivalului.

Un articol de Petre Ivan|14 septembrie 2015

Pe 9 octombrie, de la 23.00, la Cinema Patria, o nouă selecţie de filme, mai înfricoşătoare şi out of the box ca oricând, îi aşteaptă pe cei mai puţin slabi de înger fani ai animaţiei din nou în faţa marelui ecran.

Un eveniment unic în peisajul cinematografic românesc, Creepy Animation Night va pune din nou la încercare inimile spectatorilor cu 200 de minute de animaţie din ţări precum Mexic, Australia, S.U.A, Italia, Spania, şi, în premieră anul acesta, România.

Calupurile de scurtmetraje vor fi întrerupte de un show live marca Dirty Granny Tales, o trupă ce abordează un stil muzical inedit, dark theatrical music, formată în Atena, în 2006.

Cu un fir narativ à la Tim Burton, împrumutând din haosul şi ironia celor de la Tiger Lillies, inspirate de prezenţa scenică a Diamandei Galás, de universul vizual steril al avantgardiştilor The Residents şi de liniile melodice ale cunoscutului compozitor grec Manos Hatzidakis, showurile complexe ale grecilor i-au făcut cunoscuţi dincolo de amfiteatrele de acasă umplute până la refuz, în toată Europa. La Bucureşti, Dirty Granny Tales vin să cucerească publicul Anim’est cu show-ul Didi’s Son, un hibrid de muzică, animaţie video şi teatru de păpuşi, despre o lume inversată, în care marionetele pun stăpânire pe fiinţele vii.

Atmosfera întunecată e potenţată de versurile cu teme sumbre, costumele şi machiajul incitante, dansurile halucinante, instrumentele tradiţionale acustice şi inflexiunile vocii liderului trupei, Mouldbreath.

Sora mai mică a nopţii de animaţie creepy, Trippy Animation Night, revine şi ea în agenda festivalului în toamnă, şi pregăteşte un nou număr de kitsch şi erotic dedicat publicului lipsit de inhibiţii.

Pe 3 octombrie, la Cinema Studio, de la 22.30, curatorul şi colecţionarul olandez Michael Helmerhost revine la Anim’est şi aduce cu el The Night Of Trippy Animation Volume 2, o selecţie proaspătă de animaţii presărate cu mult Sex & Drugs & Rock & Roll.

E vorba despre fragmente din cele mai întunecose şi neconvenţionale cotloane ale cinematografiei globale, filme rare, de arhivă, imposibil de văzut în alte condiţii pe marile ecrane.

Biletele la Creepy Animation Night şi la Trippy Animation Night pot fi achiziţonate online, pe eventbook.ro, şi vor fi puse în vânzare şi în cinema, în serile proiecţiilor.

Biletul la Creepy Animation Night costă 40 lei şi include accesul la proiecţie şi la concert. Biletul la Trippy Animation Night este în valoare de 20 lei.

Accesul minorilor este interzis la ambele proiecţii.

Cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est va avea loc în perioada 2-11 octombrie 2015 la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu şi la Re:Animation Hub.

Foto: Anim’est  – animest.ro

24
/12
/13

Violenta din cinematografie îngrijorează autoritățile americane. Acestea au iniţiat o anchetă cu scopul de a determina dacă cineastii de la Hollywood au o anumită responsabilitate faţă de masacrele comise recent în Aurora (Colorado) şi Newtown (Connecticut).

23
/12
/13

România este una dintre primele ţări în care „Nymphomaniac“, filmul lui Lars von Trier, va intra imediat după lansarea oficială din Copenhaga (Danemarca), programată pe 25 decembrie. Nymphomaniac va rula pe ecranele româneşti în două părţi: Nymphomaniac Volumul 1 - din 17 ianuarie 2014, iar din 7 februarie 2014 va intra Nymphomaniac Volumul 2. Asta în timp ce în cinematografele din SUA şi UK va avea premiera în martie (Vol. 1) şi în aprilie 2014 (Vol. 2).

22
/12
/13

A rămas celebru pentru filmele sale (printre care ,,Lawrence of Arabia”, foto sus), pentru stilul de viață excentric - condimentat cu alcool și cu jocuri de noroc - și pentru franchețea cu care le răspundea jurnaliștilor. Peter O'Toole a murit săptămâna trecută, la 81 de ani.

22
/12
/13

Scriitorul Ned Vizzini era autorul unor romane de succes, printre care şi "It's Kind of a Funny Story". Acest volum, apărut în anul 2006, ce descrie aventurile unui adolescent care se luptă cu depresia, a fost adaptat şi într-un film produs la Hollywood.

21
/12
/13

Un spectacol de teatru inspirat din cărţile care alcătuiesc franciza literară "Harry Potter", scrise de J.K. Rowling, va avea premiera pe West End, la Londra, peste doi ani.

21
/12
/13

La împlinirea a 24 de ani de la Revoluţia din 1989, telespectatorii pot urmări în 22 decembrie filmul „Stare de fapt", în regia lui Stere Gulea. Cel de-al doilea film de duminică al regizorului este Moromeţii, realizat în 1988.

21
/12
/13

"The Hunt" şi "La grande bellezza" se numără printre cele nouă lungmetraje care au fost incluse pe lista scurtă de propuneri pentru nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. Pozitia copilului nu se regăsește pe această selectă listă.

20
/12
/13

Un serial de televiziune despre apariţia Twitter, una dintre cele mai populare platforme de socializare, va fi realizat de compania americană Lionsgate TV, după adaptarea cărţii "Hatching Twitter: A True Story of Money, Power, Friendship and Betrayal", de Nick Bilton.

20
/12
/13

Regizorul danez Lars von Trier va prezenta, în afara competiţiei, o versiune lungă, inedită, a noului său lungmetraj Nymphomaniac: Volume 1, la cea de-a 64-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

20
/12
/13

Mandragora Movies anunţă începerea perioadei de înscriere pentru cursurile de actorie organizate împreună cu studioul de actorie din Los Angeles. Cursurile, ajunse la a treia serie de cursanti in Bucuresti, au la bază metoda Ivanei Chubbuck.

18
/12
/13

Studiourile Disney vor produce un film despre viaţa şi cariera celebrului sprinter american de culoare Jesse Owens, câştigător a patru medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Berlin din 1936, în faţa unui Führer furios să îşi vadă astfel discreditată teoria despre superioritatea rasei ariene.

18
/12
/13

Plasat în anii ‘50, Domnisoara populara spune povestea unei fete din provincie care, odată ajunsă la oraş, obţine primul ei job unde se dovedeşte a fi o secretară lamentabilă. Cu toate astea, în scurt timp, ea devine cea mai rapidă dactilografă din oraş. Ba chiar din ţară şi apoi din lume!

18
/12
/13

Marele premiu al ediției din acest an a Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti BIEFF i-a fost acordat regizorului american Ben Russell, pentru filmul “River Rites”. Premiul pentru cea mai bună regie a revenit regizorului portughez João Rui Guerra da Mata pentru “As the Flames Rose”.