Dragostea poarta paslari la teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/dragostea-poarta-paslari-la-teatru/

Duminicã, 2 decembrie, dragostea va purta pâslari la teatrul Masca. Michele  Mdesto Casarin aseamãnã construcṭia spectacolului cu practicile din 1600 folosite pentru Commedia dell’Arte. Spectacolul este un adevãrat conglomerat cultural care promite sã punã pe gânduri spectatorii. Folosind cuvinte şi fraze memorabile precum cele din scrierile lui Shakespeare şi Goldoni, piesa surprinde constant. In plus, miturile […]

Un articol de Andrada Văsii|26 noiembrie 2012

Duminicã, 2 decembrie, dragostea va purta pâslari la teatrul Masca. Michele  Mdesto Casarin aseamãnã construcṭia spectacolului cu practicile din 1600 folosite pentru Commedia dell’Arte.

Spectacolul este un adevãrat conglomerat cultural care promite sã punã pe gânduri spectatorii. Folosind cuvinte şi fraze memorabile precum cele din scrierile lui Shakespeare şi Goldoni, piesa surprinde constant. In plus, miturile greceşti asigurã suspansul absolut necesar unui astfel de spectacol. Acurateṭea muzicalã este distilatã prin piese care ṭin de genul pop şi rock, dar infuzate prin madrigal. Folosind mãşti, costume şi pãpuşi, evenimentul va aduce zâmbetul pe buzele spectatorilor, iar prin intermediul scenelor de luptã realitatea va fi distorsionatã pe mãsura viziunii actorilor. Un adevãrat regal de artã.

Din distribuṭie fac parte :

Pantalone dei Bisognosi veneziano – Dora Iftode

Isabella figlia – Alina Craiţa

Flaminio figlio – Cristi Neacsu

Oliva serva – Ana Sivu Daponte

Traccagnino servo – Razvan Teodorescu

Spingarda mercenario – Cosmin Creţu

Cicognato Becchettone dottore – Anamaria Pîslaru

Biancifiore figlia – Emilia Manea

Capestro servo – Eugen Fetescu

Franceschina serva – Ioana Rufu

 

09
/05
/24

Cu ocazia Centenarului Giacomo Puccini, de la a cărui trecere în eternitate se omagiază 100 de ani, Institutul Italian de Cultură, alături de Artexim, organizează la Ateneul Român luni, 13 mai 2024, ora 19:00, Gala Puccini.

08
/05
/24

Echipa Asociației „Albert și zâmbete” este încântată să anunțe „Galeria terapiilor, ediția a treia”, un eveniment unic și inovator dedicat conectării, cunoașterii și inspirației, din credința în șansa copiilor cu nevoi speciale.

30
/04
/24

Violoncelistul de talie internațională Andrei Ioniță va cânta la Iași în cadrul seriei concertelor organizate de Fundația Culturală Gaudium Animae. Recitalul va avea loc joi, 9 mai 2024, ora 19.00, în sala Henri Coandă de la Palatul Culturii Iași.

30
/04
/24

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, prin Departamentul de Cercetare, Dezvoltare, Inovare, și Centrul de Teatru Educațional Replika desfășoarpă, în perioada 27 mai-1 iunie 2024, evenimentul care încheie proiectul european TabThePAST. Taboo History. Fill the Past to Sense the Present (Istoria Tabu. Umple golurile din trecut pentru a percepe prezentul).

30
/04
/24

Luni, pe 29 aprilie, la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani.

30
/04
/24

În pofida starturilor false, primăvara pare a se fi împământenit. Asta mai ales dacă te iei după lumina care se filtrează printre copaci. Pare greu de crezut, iar oamenii de la meteo sunt fiecare un soi de Cassandra care a tot strigat „lup” până a rămas fără voce. Dar e suficient să tragem adânc aer în plămâni și, printre moleculele de îndoială își va face loc și aerul proaspăt. În întâmpinarea căldurii, acum că am trecut de cea mai crudă dintre luni, Vanner Collective invită publicul la trei spectacole dezghețate.

30
/04
/24

Galeria Jecza din Timișoara alături de Fundația Interart Triade magnetizează publicul din Veneția cu o expoziție în premieră în orașul celebrei Bienale de Artă, redeschizând vizitatorilor, după un deceniu un spațiu vechi de peste 900 de ani, cu o expoziție intens apreciată de critici, colecționari și iubitori de artă.

29
/04
/24

După „MANual”, spectacolul care a umplut sala la fiecare reprezentație de la Centrul Național al Dansului București (CNDB), Sergiu Diță, un coregraf în plină ascensiune, revine cu o nouă premieră. Publicul este invitat la „Memetics”, un spectacol de dans contemporan inspirat din cultura digitală, în 11 și 12 mai. Un spectacol care va ajunge viral, însă nu pe Internet, ci pe scenă.