Drumul mătăsii – un spectacol cu arte marțiale, teatru și dans
https://www.ziarulmetropolis.ro/drumul-matasii-un-spectacol-cu-arte-martiale-teatru-si-dans/

Pe 9 februarie, de la ora 19:00, la Teatrul de pe Lipscani – Sala Rapsodia, are loc premiera primului spectacol de arte marţiale, teatru non-verbal şi dans din România: ,,Drumul mătăsii”.

Un articol de Liliana Matei|5 februarie 2014

Pe 9 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului de pe Lipscani are loc premiera primului spectacol de arte marțiale, teatru non-verbal și dans din România: ,,Drumul mătăsii”.

O noutate absolută pe scena teatrală din România, spectacolul este realizat de către membrii Companiei de teatru Passe-Partout Dan Puric, recunoscuți pentru ineditul formei de manifestare artistică, împreună cu sportivi ai Clubului Shanghai Wushu București.

Spectacolul este realizat sub îndrumarea maestrului de arte marțiale ZHU RONG FU, iar din distribuție fac parte campioni naționali și laureați ai competițiilor internaționale de Wushu – atât sportivi, cât și actori.

drumul matasii

O călătorie seducătoare de pe vremea când stelele țineau loc de GPS, iar caii țineau loc de trenuri și avioane. Legendarul ,,Drum al mătăsii” pornește din inima Chinei vechi, trecând prin deșertul mongol, peninsula arabă și Caucaz, pentru a ajunge în Europa muzelor și muschetarilor.

O poveste fascinantă în care pacea și onoarea se apără cu sabia în mână și în care dragostea se ivește misterios, ca de după un văl de mătase.

Kung Fu, pantomimă, dans, arme tradiționale, costume seducătoare, metaforă și umor – toate acestea fac din ,,Drumul mătăsii” o combinație spectaculoasă de basm chinezesc și film cu Jackie Chan.

Scenariul şi regia sunt semnate de Ana Pepine și Paul Cimpoieru. Din distribuție: Silviu Man, Paul Cimpoieru, Ana Pepine, Veronica Stoian, Ilona Hrestic, Daniela Bîrcă, Ionel Barac, Silviu Oltean.

INFO

Bilete și rezervări: Teatrul de pe Lipscani, Strada Lipscani nr. 53, București; tel: 021 315 89 80/ 0761 319 819

Foto: Ramona Marianti Birca

09
/11
/17

"Ayrton Senna, comedia muzicală" a avut premiera pentru presă, marţi seară, la Teatrul Riachuelo, din Rio de Janeiro, iar realizatorii speră ca prin acest spectacol să păstreze vie în memoria brazilienilor legenda pilotului triplu campion mondial de Formula 1.

09
/11
/17

"Lucian Pintilie este unul dintre puţinii regizori români înaintaţi în vârstă şi activi în perioada comunistă care îi influenţează pe realiştii sceptici ai generaţiei tinere, dintre care cei mai mulţi dispreţuiesc perspectiva obtuză şi alegorică, precum şi politica de compromis a vechii generaţii (...)” scria cunoscutul critic de film american A.O. Scott, în urmă cu 5 ani, în New York Times.

08
/11
/17

În 2018 Festivalul Internațional EUROPAfest, organizat de jmEvents, sărbătorește 25 de ani printr-o ediție aniversară. Primul eveniment muzical din România căruia Casa Regala i-a acordat Înaltul Patronaj încă din anul 2005, va oferi un regal de jazz, blues, pop și muzică clasică cu artiști din întreaga lume.

08
/11
/17

Teatrul Naţional Radiofonic – Radio România, în parteneriat cu Teatrul Metropolis din Bucureşti, organizează luni, 13 noiembrie 2017, de la ora 11.00, în Cafeneaua radiofonică de la Teatrul Metropolis, str. Mihai Eminescu, nr.89 - audiţia cu public, în avanpremieră, a spectacolului: OVIDIU – Exilatul de la Pontul Euxin – o biografie poetică dedicată împlinirii a 2000 de ani de la moartea poetului Publius Ovidius Naso.

08
/11
/17

"Îmi pare rău să o spun, dar nu mai există diferenţe, nu mai este respect. Nu am nimic împotriva persoanelor gay, dar, noi, bărbaţii, suntem făcuţi pentru a iubi femeile" - Alain Delon. Unul dintre simbolurile cinematografiei franceze împlinește, astăzi, 82 de ani!

07
/11
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Talent? Har? Inițiere? De mai bine de o sută de ani, critici de artă (și nu numai) din lumea întreagă privesc, discută, comentează opera celui care avea să promoveze esența simbolică a formei, ca manifestare artistică definitorie pentru secolul XX: Constantin Brâncuși (1876-1957).

07
/11
/17

Premiul Goncourt, cel mai prestigios trofeu din literatura francofonă, a fost decernat luni scriitorului Eric Vuillard pentru romanul "L'ordre du jour". Tot luni a fost atribuit și premiul Renaudot, care a revenit în acest an scriitorului Olivier Guez pentru volumul "La disparition de Josef Mengele".