Duminici biografice, în aprilie la Warner TV
https://www.ziarulmetropolis.ro/duminici-biografice-in-aprilie-la-warner-tv/

Warner TV dedică serile de duminică din luna aprilie unor poveşti de viaţă cutremurătoare şi inspiraţionale, unor personaje şi acţiuni controversate, transpuse în filme apreciate de presa de specialitate şi de public.

Un articol de Petre Ivan|9 martie 2022

Dallas Buyers Club”, considerat unul dintre cele mai bune filme lansate în 2013, îl are în centru pe Ron Woodroof, electrician și escroc din Dallas. Acțiunea, inspirată de o poveste reală, are loc în 1985, când Ron reușește să evite sistemul și să ajute pacienții seropozitivi să primească medicamentele de care au nevoie, după ce este diagnosticat cu SIDA.

Filmul a fost regizat de Jean-Marc Vallée, rolul principal este interpretat de Matthew McConaughey, iar din distribuție fac parte Jared Leto și Jennifer Garner.
Lungmetrajul, care va fi difuzat de Warner TV pe 3 aprilie, de la ora 20:00, a fost recompensat cu trei premii Oscar din șase nominalizări. Matthew McConaughey și Jared Leto au fost premiați pentru interpretare, iar producția s-a impus și la categoria „machiaj și coafură”.

Un alt film biografic, „Wikileaks: A cincea putere în stat/ The Fifth Estate” (2013), va putea fi urmărit pe 10 aprilie, de la ora 20:10.

Thrillerul regizat de Bill Condon este bazat pe evenimente reale și două cărți despre Julian Assange și ceea ce este considerat „cel mai periculos site din lume” – Wikileaks, care publică documente ce nu sunt destinate publicului. Din distribuție fac parte Benedict Cumberbatch, Daniel Brühl și Carice van Houten.
Filmul prezintă încercarea website-ului și a fondatorului lui de a expune decepțiile și corupția la nivel înalt care a transformat un element online în organizația din secolul 21 cel mai aprig dezbătută.

Ucide irlandezul/ Kill the Irishman” (2011) este programat spre difuzare la Warner TV pe 17 aprilie, de la ora 22:00.

Filmul este povestea adevărată a lui Danny Greene, un bătăuș irlandez care lucra pentru gangsterii din Cleveland în anii 1970. Regizat de Jonathan Hensleigh, lungmetrajul îi are în distribuție pe Ray Stevenson, Christopher Walken, Vincent D’Onofrio și Val Kilmer

25
/05
/22

La doar un an de la redeschiderea cinematografelor din țară (post pandemie), lanțul de cinematografe Cineplexx face anunțul primei investiții importante: First Class Cinema – serviciul premium de la Cineplexx Băneasa. Deschisă publicului cinefil din 25 mai, locația VIP reprezintă o reconfirmare a angajamentului pe care compania și l-a luat pentru dezvoltarea industriei naționale și menținerea experienței de cinema în topul preferințelor românilor.

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.