DUO STRADIVARIUS, în premieră la Palatul Bragadiru din București
https://www.ziarulmetropolis.ro/duo-stradivarius-in-premiera-la-palatul-bragadiru-din-bucuresti/

Doi violonişti români, două viori Stradivarius, o singură scenă: Alexandru Tomescu şi Răzvan Stoica susţin o reprezentaţie inedită în faţa publicul român, joi, 3 decembrie, de la ora 20.00, în cadrul evenimentului Duo Stradivarius, găzduit şi organizat de Palatul Bragadiru în parteneriat cu TVR.

Un articol de Petre Ivan|2 noiembrie 2015

Se spune că sunetul creează frecvențe care apropie oamenii, și care îți mijlocesc conexiunea cu propriul tău suflet.

Datorită acestei relații speciale pe care au dezvoltat-o atât cu muzica, cât și cu cei din sală, cei doi violoniști români au reușit să cucerească inimile publicului internațional cu reprezentații full-house, susținute în instituții muzicale consacrate precum:

Théâtre des Champs Elysées Paris, Carnegie Hall New York sau Metropolitan Arts Centre Tokio – Alexandru Tomescu, fie  in Amsterdam “Royal Concertgebouw”, Paris “Theatre des Champs Elysees”, Brescia “Teatro San Barnaba”, Genova “Teatro Carlo Felice, Palacio de Festivales Santander – Răzvan Stoica.

Astfel, după ce au dovedit întregii lumi virtuozitatea lor, Alexandru Tomescu si Răzvan Stoica se întâlnesc in România, pentru întâia oară pe aceeasi scenă, pentru a celebra sunetul care le  înnobilează pasiunea pentru mânuirea cât mai precisă a arcușului pe corzile fine ale viorii Stradivarius, ce unește suflete și creează armonie oriunde magia îi este impărtașită cu dragoste.

Andreea Stoica, cealaltă jumătate a Duo Stoica

O pianistă inzestrată cu o deosebită sensibilitate artistică ce face  parte din Kameratta Stradivarius în stagiunea 2015 – 2016,  Andreea Stoica, cealaltă jumătate a Duo Stoica (Razvand Stoica si Andreea Stoica), ni se va alătura pentru a  completa  serata muzicală cu note subtile, țesute de instrumentul căruia și-a dedicat cariera muzicală.DUO STRADIVARIUS

Cele două viori Stradivarius, datate din prima jumatate a secolului XVIII (1702, respectiv 1729) vor răspândi frecvențe atent studiate și precis materializate de arcușul și tehnica desavarsită a celor doi mari violoniști români, Alexandru Tomescu și Răzvan Stoica, în sala de concert a unei cladiri de patrimoniu din inima Bucureștilor, Bragadiru Grand Ballroom, construită în anul 1905.

Numărul de locuri la acest eveniment este limitat, sala de concert a Palatului Bragadiru putând găzdui 450 de invitați (VIP & Regular 1. 2).

Biletele sunt disponibile prin reţeaua Eventim – magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti, librăriile Humanitas şi online, pe eventim.ro și bilete.ro.

Bilete regular cat 2 | 200 lei

Bilete regular cat 1 | 300 lei

Bilete VIP | 500 lei

Pe 3 decembrie, publicul prezent la  evenimentul Duo Stradivarius, de la Palatul Bragadiru, va putea să se delecteze și cu o mulțime de surprize vizuale oferite de Galeriile Artmark. Expoziția lunii decembrie reprezintă o sursă de inspirație veritabilă pentru cei aflați în căutarea unui dar unic, cu poveste, oferindu-le acestora o gamă variată de opere de artă semnate de mari artiști români și  obiecte de artă decorativă.

Foto: DUO STRADIVARIUS – facebook.com/events

04
/10
/18

Artiști de renume internațional, printre care se numără dirijorii  Christian Badea, Paul Nadler, Gerd Schaller, Horia Andreescu, Alexander Walker, Camil Marinescu, alături de mari soliști - celistul Misha Maisky, violoniștii Valeriy Sokolov și David Grimal, pianiștii Khatia Buniatishvili, Elizabeth Sombart, Lukasz Krupinski, Daniel Ciobanu -, vor fi oaspeții Filarmonicii „George Enescu” în stagiunea aniversară 2018-2019.

02
/10
/18

Ediția a XVI-a a Concursului Internațional “George Enescu” a adus la București cu 26% mai mulți concurenți față de anul 2016, într-una dintre cele mai puternice ediții din istoria de 60 de ani a Concursului. Peste o treime din concurenții participanți la fiecare secțiune aveau, la momentul înscrierii, cel puțin un alt premiu internațional și aproape jumătate dintre ei concertaseră cu orchestre importante din țara de origine sau pe scene internaționale.

01
/10
/18

Charles Aznavour a murit, în noaptea de duminică spre luni, la vârsta de 94 de ani, la domiciliul său din Alpilles (sudul Franţei). Aznavour a fost un cântăreț, compozitor, actor și activist public francez de origine armeană. A apărut în peste 60 de filme și a compus peste 1400 de cântece.

01
/10
/18

Să asculți muzică clasică la mall sau când îți faci cumpărăturile la un hipermarket?  Răspunsul este pozitiv : din octombrie 2010, în fiecare zi a lunilor martie și octombrie, Radio România Muzical propune înregistrări cu celebre lucrări din muzica cultă în spații neconvenționale - hipermarketuri, mall-uri,  librării, muzee, sedii de firme.

27
/09
/18

În perioada 6-7 octombrie, vinul, muzica și cultura Republicii Moldova își dau întâlnire la prima ediție a Festivalului Vinului Moldovei, care se va desfășura la Lagoo-Snagov. Acesta este primul eveniment din România care adună sub umbrela sa gustul autentic și atmosfera moldovenească oferite de vinurile unice și de muzica de calitate.

27
/09
/18

Camuflat în ciorapi flaușați, tolănit pe o canapea din New York, Elvis își deschide scrisorile de amor visând la gloria ce avea să vină. Imaginea este surprinsă în martie 1956, la o lună și ceva de la prima sa apariție într-o emisiune de televiziune.

26
/09
/18

Se împlinesc, astăzi, doi ani de la moartea cântăreţului şi actorului Ioan Gyuri Pascu. Peste 20 de prieteni ai lui Gyuri, artişti şi personalităţi din lumea sportului, îi vor onora numele în concertul de la Agnita (localitatea natală a lui Ioan Gyuri Pascu), intitulat “Din dragoste pentru Gyuri”. Cu acest prilej va fi dezvelit şi bustul regretatului artist.

25
/09
/18

Pianistul și dirijorul Christian Zacharias deschide stagiunea Filarmonicii „George Enescu” cu un program integral Beethoven. Stagiunea 2018-2019 se va desfăşura sub semnul aniversării Centenarului, dar şi al aniversării a 150 de ani de la înfiinţarea Orchestrei Filarmonicii „George Enescu” (1868) și a 130 de ani de la inaugurarea clădirii Ateneului Român (1888).

24
/09
/18

Concursul „George Enescu” 2018 a ajuns la final. Daria Parkhomenko este câștigătoarea Secțiunii Pian. Un român și un coreean  premiați la Secțiunea Compoziție. Daria Parkhomenko (Rusia), în vârstă de 27 de ani, a câștigat Concursul Enescu 2018, Secțiunea Pian, după o Finală în care a interpretat Concertul pentru pian și orchestră nr. 3 în re minor op.30de Serghei Rahmaninov.

24
/09
/18

Metallica va concerta pe Arena Naţională din Bucureşti, pe 14 august 2019, iar biletele pentru concertul ce face parte din turneul „Worldwired” vor fi puse în vânzare pe 28 septembrie, la ora 10:00, pe metallica.emagic.ro, eventim.ro şi iabilet.ro. În deschidere, vor cânta trupele Ghost şi Bokassa.

17
/09
/18

În urmă cu 45 de ani, într-o zi de 17 septembrie (1973) lua ființă, sub conducerea poetului Adrian Păunescu, Cenaclul Flacăra, o rampă de lansare pentru numeroşi artişti, Cenaclul  a fost interzis în vara anului 1985, după o busculadă pe stadionul din Ploieşti în care au murit 5 spectatori...

17
/09
/18

Cei trei tineri muzicieni intrați în Finala Secțiunii de Vioară a Concursului Enescu 2018, Giuseppe Gibboni (Italia), Vikram Sedona (Italia) și Orest Smovzh (Ucraina), vor aduce publicului luni, 17 septembrie, în cadrul finalei, Concertul Nr.1 în Re Major de Paganini, Concertul în Re Major pentru Vioară și Orchestră de Brahms și Concertul în Re Major de Ceaikovski.

14
/09
/18

Patrick Swayze și soția sa dansând în 1994, la "World Music Awards", pe piesa  lui  Whitney Houston "All the man that I need".  Cei doi s-au cunoscut în 1970, Houston Ballet Dance Company, pe când Lisa Niemi avea 14 ani. Patrick, fiul proprietarului și directorului companiei de dans, avea 18 ani.