DUO STRADIVARIUS, în premieră la Palatul Bragadiru din București
https://www.ziarulmetropolis.ro/duo-stradivarius-in-premiera-la-palatul-bragadiru-din-bucuresti/

Doi violonişti români, două viori Stradivarius, o singură scenă: Alexandru Tomescu şi Răzvan Stoica susţin o reprezentaţie inedită în faţa publicul român, joi, 3 decembrie, de la ora 20.00, în cadrul evenimentului Duo Stradivarius, găzduit şi organizat de Palatul Bragadiru în parteneriat cu TVR.

Un articol de Petre Ivan|2 noiembrie 2015

Se spune că sunetul creează frecvențe care apropie oamenii, și care îți mijlocesc conexiunea cu propriul tău suflet.

Datorită acestei relații speciale pe care au dezvoltat-o atât cu muzica, cât și cu cei din sală, cei doi violoniști români au reușit să cucerească inimile publicului internațional cu reprezentații full-house, susținute în instituții muzicale consacrate precum:

Théâtre des Champs Elysées Paris, Carnegie Hall New York sau Metropolitan Arts Centre Tokio – Alexandru Tomescu, fie  in Amsterdam “Royal Concertgebouw”, Paris “Theatre des Champs Elysees”, Brescia “Teatro San Barnaba”, Genova “Teatro Carlo Felice, Palacio de Festivales Santander – Răzvan Stoica.

Astfel, după ce au dovedit întregii lumi virtuozitatea lor, Alexandru Tomescu si Răzvan Stoica se întâlnesc in România, pentru întâia oară pe aceeasi scenă, pentru a celebra sunetul care le  înnobilează pasiunea pentru mânuirea cât mai precisă a arcușului pe corzile fine ale viorii Stradivarius, ce unește suflete și creează armonie oriunde magia îi este impărtașită cu dragoste.

Andreea Stoica, cealaltă jumătate a Duo Stoica

O pianistă inzestrată cu o deosebită sensibilitate artistică ce face  parte din Kameratta Stradivarius în stagiunea 2015 – 2016,  Andreea Stoica, cealaltă jumătate a Duo Stoica (Razvand Stoica si Andreea Stoica), ni se va alătura pentru a  completa  serata muzicală cu note subtile, țesute de instrumentul căruia și-a dedicat cariera muzicală.DUO STRADIVARIUS

Cele două viori Stradivarius, datate din prima jumatate a secolului XVIII (1702, respectiv 1729) vor răspândi frecvențe atent studiate și precis materializate de arcușul și tehnica desavarsită a celor doi mari violoniști români, Alexandru Tomescu și Răzvan Stoica, în sala de concert a unei cladiri de patrimoniu din inima Bucureștilor, Bragadiru Grand Ballroom, construită în anul 1905.

Numărul de locuri la acest eveniment este limitat, sala de concert a Palatului Bragadiru putând găzdui 450 de invitați (VIP & Regular 1. 2).

Biletele sunt disponibile prin reţeaua Eventim – magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti, librăriile Humanitas şi online, pe eventim.ro și bilete.ro.

Bilete regular cat 2 | 200 lei

Bilete regular cat 1 | 300 lei

Bilete VIP | 500 lei

Pe 3 decembrie, publicul prezent la  evenimentul Duo Stradivarius, de la Palatul Bragadiru, va putea să se delecteze și cu o mulțime de surprize vizuale oferite de Galeriile Artmark. Expoziția lunii decembrie reprezintă o sursă de inspirație veritabilă pentru cei aflați în căutarea unui dar unic, cu poveste, oferindu-le acestora o gamă variată de opere de artă semnate de mari artiști români și  obiecte de artă decorativă.

Foto: DUO STRADIVARIUS – facebook.com/events

17
/08
/18

Luni, 27 august, de la ora 20.00, pe scena Sălii mari a Ateneului Român, compozitorul și pianistul italian Stefano Bollani va interpreta, alături de Orchestra Filarmonicii „George Enescu“, dirijată de maestrul Iosif Ion Prunner, propria sa compoziție,  „Concerto Azzurro“ pentru pian și orchestră, iar în a doua parte a serii, „Improvizații“ la pian solo și „Rhapsody in Blue“ de George Gershwin.

16
/08
/18

Anul Centenarului României este ocazia perfectă pentru a sărbători 100 de ani de unitate națională într-o seară de diversitate artistică internațională! Pornind de la această idee, Asociația Nevoia de Educație, alături de balerina Alice Minoiu, vă invită pe 3 Septembrie 2018, la Gala Regal de Balet la TNB dedicată celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, în care balerini străini și români, care profesează în întreaga lume, se vor reuni în Sala Mare a Teatrului Național din București.

16
/08
/18

În luna august, Asociația Montage dă startul celui mai nou proiect cultural „FUChS(ilis)-ISMUL, EXPERIMENT SOCIO-CROMATIC DE MUZICĂ ȘI MIȘCARE desenat cum se cuvine de Pâlnie și Stamate pe uvertura șalvarilor lui Ismail si Turnavitu de pe lângă Cârligații lui Gayk” sau, mai pe scurt, FUChSIADA, un spectacol „work in progress” conceput de Anca Maria COLȚEANU după scrierile lui URMUZ și produs de artistul Anca Maria Ciofîrlă.

15
/08
/18

Circulă prin festivalurile de specialitate (inclusiv în țara noastră) un documentar dedicat vieții cantautorului George Michael. Este intitulat „Freedom”. La el lucra artistul cu două zile înainte să moară în ziua de Crăciun a anului 2016.

15
/08
/18

TVR 3 sărbătoreşte 137 de ani de la naşterea lui George Enescu. Duminică, 19 august, printr-un maraton de 16 ore de transmisiuni cu cele mai valoroase lucrări enesciene, în interpretări remarcabile, din cadrul ediţiei 2017 a Festivalului Internaţional George Enescu şi nu numai

07
/08
/18

Joi, 16 august, începând cu ora 19.30, la DESCHIS Gastrobar (Splaiul Unirii, 160), are loc o nouă proiecție în avanpremiera celei de-a treia ediții DokStation Music Documentary Film Festival. Prezentat în premieră națională, documentarul Placebo: Alt.Russia (2016, regia: Charlie Targett-Adams) este o explorare fascinantă a culturii alternative din marile orașe rusești. Intrarea este liberă.

07
/08
/18

Artista americană Zola Jesus, una din cele mai interesante prezențe pe scena dark wave, concertează pentru prima dată la București, joi 9 august, de la ora 21.00, la Control Club, în cadrul turneului de promovare a noului album, Okovi. Cu versurile sale sumbre și imaginea de prințesă goth, Zola Jesus a atras comparații cu Lisa Gerrard (Dead Can Dance), Elizabeth Fraser (Cocteau Twins), dar și cu Joy Division sau Kate Bush.

06
/08
/18

Cursurile de Măiestrie Artistică, Master Classes, oferite de soprana Mariana Nicolesco - reunind aproape 100 de tinere talente din ţara noastră şi din multe alte ţări, artişti veniţi să-şi însuşească marile tradiţii ale artei cântului - au avut în acest an o semnificaţie extraordinară: celebrarea Centenarului Marii Uniri, a 650 de ani de atestare documentară a Brăilei şi comemorarea lui Gioachino Rossini la 150 de ani de la trecerea la cele veşnice.

06
/08
/18

„N-aveți decât să mă invidiați, dar eu pot să fac în fiecare seară această minune: să iau viața de la capăt” - Florian Pittiş. Actorul, regizorul, traducătorul, interpretul de muzică folk și realizatorul de emisiuni radio Florian Pittiş s-a născut într-o zi de 4 octombrie (1943), la București, și s-a stins din viață pe 5 august 2007, în același oraș.

03
/08
/18

Format din 160 de cântăreți, „Angel City Chorale” este un cor din Los Angeles, condus de fondatorul și regizorul artistic Sue Fink, recunoscut pentru melanjul ingenios de ritmuri si stiluri muzicale. La începutul lunii iulie, Angel City Chorale a concurat la emisiunea de televiziune America's Got Talent, cu “Africa”, o piesă în cadrul căreia membrii corului au impresionat prin crearea unor zgomote asemănătoare ploii si tunetelor cu ajutorul degetelor și propriilor corpuri.

30
/07
/18

ARTmania, primul festival românesc care a dezvoltat în România conceptul de îmbinare între entertainment și artă, a avut loc pe 27 și 28 iulie, în Piața Mare a Sibiului, în fața unui public entuziasmat de prestațiile de excepție ale artiștilor care au urcat pe scenă.

27
/07
/18

CRONICĂ DE FILM Realizat de fotograful și cineastul Tom Volf, documentarul „Maria by Callas” (2017), acum în cinematografe, îi face un portret celebrei soprane Maria Callas din înregistrări video (interviuri, apariții pe scenă, filmări personale), dar și din fragmente de scrisori, citite din off de Fanny Ardant.