Ediția 70 a Festivalului Sanremo, în direct la TVR 1
https://www.ziarulmetropolis.ro/edi%c8%9bia-70-a-festivalului-sanremo-%c3%aen-direct-la-tvr-1/

Televiziunea Română oferă telespectatorilor săi, în prime time, un program premium, în exclusivitate pentru România: cel mai mare eveniment muzical de televiziune al anului din Italia, Sanremo 2020, se vede live, între 4 şi 8 februarie, de la ora 22.00, la TVR 1.

Un articol de Petre Ivan|31 ianuarie 2020

Între 4 şi 8 februarie, pe scena teatrului Ariston din Sanremo, artişti celebri şi tinere speranţe ale muzicii italiene participă la ediţia aniversară a celui mai grandios concurs muzical al Italiei. TVR 1 transmite, în direct şi în exclusivitate pentru România, toate cele cinci seri ale ediţiei cu numărul 70 a Festivalului cântecului italian Sanremo 2020.

Un număr de 24 de artişti consacraţi şi 8 interpreţi laureaţi ai festivalurilor de tineret ale anului trecut intră în concurs pe 4 şi 5 februarie, în cele două secţiuni – „Campioni” şi „Debutanţi”. Cea de-a treia seară, desfăşurată sub titlul „Sanremo 70”, aduce publicului 24 dintre cele mai frumoase piese din istoria festivalului, în interpretarea celor 24 de artişti consacraţi, în duet cu interpreţi italieni sau străini. Vineri, pe 7 februarie, aflăm câştigătorul secţiunii „Debutanţi”, iar seara de 8 februarie ne aduce marele câştigător al trofeului Sanremo 2020, ales dintre artiştii secţiunii „Campioni”.

Rita Pavone, Irene Grandi, Marco Masini se numără printre artiştii care luptă pentru trofeu

Achille Lauro, Alberto Urso, Anastasio, Bugo e Morgan, Diodato, Elettra Lamborghini, Elodie, Enrico Nigiotti, Francesco Gabbani, Giordana Angi, Irene Grandi, Junior Cally, Le Vibrazioni, Levante, Marco Masini, Michele Zarrillo, Paolo Jannacci, Piero Pelù, Pinguini Tattici Nucleari, Rancore, Raphael Gualazzi, Riki, Rita Pavone şi Tosca sunt numele consacrate ale secţiunii „Campioni”. Alături de ei, îi vom vedea pe tinerii Eugenio in Via di Gioia, Fadi, Fasma, Gabriella Martinelli e Lula, Leo Gassmann, Marco Sentieri, Matteo Faustini şi Tecla Insolia, în secţiunea „Debutanţi”.

„Un festival proiectat din lumină” a fost ideea scenografului Gaetano Castelli, responsabil cu transformarea scenei teatrului Ariston, animată cu imagini şi linii curbe, ce conferă adâncime spaţiului. Scenografia pentru cea de-a 70-a ediţie a festivalului este un omagiu adus trecutului, ce aminteşte de Broadway, dar proiectată spre viitor. „Alegerea mea – spune el – a fost eliminarea completă a automatizărilor, înlocuindu-le cu elemente scenografice volumetrice, concepute pentru a extinde spaţiul scenic şi a dobândi maximul posibil de adâncime. Şi în acest spaţiu fac lumina să danseze”, declară Castelli.

***
În toate cele cinci seri ale festivalului, în studioul 4 al Televiziunii Române, jurnalistul Bogdan Stănescu discută cu invitaţii săi şi comentează evoluţia artiştilor din concurs. De marţi, 4 februarie, până sâmbătă, 8 februarie, de la ora 22.00, telespectatorii TVR 1 văd live cea dea 70-a ediţie a Festivalului de cântec italian din Sanremo.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).

20
/11
/23

Vineri, 24 noiembrie 2023 (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio una dintre creațiile muzicale religioase care s-au bucurat de un mare succes în sec. XIX: Stabat mater, lucrare semnată de ROSSINI, marele compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale, printre care celebrele Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) sau La Cenerentola (Cenușăreasa).

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.

17
/11
/23

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, se joacă în premieră pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a Baletului Operei Naționale București, avându-i ca invitați pe prim balerinii de talie mondială Iana Salenko și Marian Walter.