Ediția a 8-a „Munteanu Fest” va avea loc pe 15 octombrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/editia-a-8-a-munteanu-fest-va-avea-loc-pe-15-octombrie/

Publicul bucureştean este aşteptat în număr cât mai mare pentru a sărbători, de ziua lui Munteanu, facerea de bine. Și pentru a susţine prin participarea la festival construirea primului teatru din istoria României exclusiv din donaţii – Griviţa 53.

Un articol de Petre Ivan|3 octombrie 2024

Festivalul caritabil anual „Munteanu Fest” a ajuns la cea de-a opta ediție. Ca în fiecare an de la înființare, Bogdan Munteanu invită cunoscuții, prietenii, curioșii, oamenii inimoși sau pasionații de artă de ziua lui la o petrecere memorabilă, iar împreună să susțină o cauză nobilă: proiectul Grivița 53. Toate acestea la Expirat Halele Carol, pe data de 15 octombrie.

Acestui demers i s-au alăturat artiștii Ana Coman, D-L Goe, Prima Dragoste, Andra Andriucă și Marinov care vor susține pro bono momente artistice în cadrul festivalului.

Bogdan a transformat ideea de festival (creată de prietenii lui în 2016, ca un cadou inspirat) într-un proiect anual care susține diverse cauze.

Anul acesta, festivalul este menit să strângă fonduri pentru Grivița 53, o inițiativă artistică unică, cu scopul de a construi primul teatru din istoria României exclusiv din donații. Cum vor face asta? Cărămidă cu cărămidă! De 78 de ani nu s-a construit nici un teatru din inițiativă privată. În 1946 inginerului constructor Liviu Ciulei, a construit din banii familiei un teatru pentru fiul său, regizorul Liviu Ciulei. Grivița 53 este o continuare. Este o inițiativă a comunități, un exemplu unic, concret, ce va inspira generațiile următoare.

Am vândut casa bunicii mele și cu banii câștigați am cumpărat terenul pe care construim. Apoi am înființat Asociația Culturală Grivița 53 pentru a da șansa tuturor celor care se regăsesc în acest vis, să devină ctitori alături de mine. Prin statutul ONG-ului, destinația culturală a imobilului nu va putea fi schimbată niciodată. Ne definim prin ceea ce facem și prin ceea ce lăsăm în urma noastră. Acest spațiu este moștenirea pe care împreună o lăsăm Bucureștiului. Eu am avut inițiativa… dar fiecare dintre voi poate duce la bun sfârșit acest demers.”, a declarat Chris Simion-Mercurian, inițiatoarea proiectului Grivița 53.

Biletele pentru eveniment se pot achiziționa prin rețeaua iabilet.ro.
Acestea sunt disponibile pe mai multe categorii de prețuri:
Un spectacol de teatru: 50 lei
O piatră de temelie: 75 lei
Consumator de artă: 100 lei
Iubitor de teatru: 150 lei
Cărămida Grivița 53*: 300 lei
* Cărămida va putea fi primită fizic în seara evenimentului și va avea numele gravat pe ea.
Un bilet cumpărat reprezintă accesul la festival, dar și o donație pentru Asociația Culturală Grivița 53.
Toate încasările în urma evenimentului vor fi donate pentru campania Grivița 53.
Mai multe detalii pot fi găsite și pe pagina dedicată de eveniment.

05
/11
/24

Născută în România și stabilită în Elveția, Teodora Brody a reușit să se facă remarcată în jazzul clasic alături de celebrul pianist Johnny Răducanu la sfârșitul anilor 90, devenind pionieră în fuziunea dintre jazz și doina românească.

31
/10
/24

Festivalul SoNoRo începe mâine, 1 noiembrie 2024, cu un concert care deschide ediția nr. 19, intitulată Ex libris, la Palatul Bragadiru. Concertul „Păstorii nopții”, inspirat de cartea cu același titlu a scriitorului brazilian Jorge Amado, va fi susținut de Alexis Cárdenas & RECOVECO. Festivalul se va desfășura în București până în 11 noiembrie, apoi va continua în Cluj-Napoca în perioada 12-17 noiembrie.

03
/10
/24

Publicul bucureștean este așteptat în număr cât mai mare pentru a sărbători, de ziua lui Munteanu, facerea de bine. Și pentru a susține prin participarea la festival construirea primului teatru din istoria României exclusiv din donații - Grivița 53.

03
/10
/24

Ministerul Culturii susține prezența României în Village de la Francophonie / Satul Francofoniei, în contextul Summitului Francofoniei de la Paris, participare care se va centra în jurul marilor festivaluri internaționale de muzică, artele spectacolului și cinematografie.

27
/09
/24

Dincolo de limitele convenționale ale muzicii, într-un cadru remodelat vizual, recitalul Multicello :: J O Y al violoncelistei austriece Ana Topalovic este o fuziune dintre cele mai originale între armoniile clasice și cele contemporane. Evenimentul se va desfășura pe data de 5 octombrie 2024, ora 20.00, (acces de la 19:30) la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași (Str. Păcurari nr. 4). Biletele sunt disponibile online.

27
/09
/24

Pe 27 și 28 septembrie, Mega Mall îi invită pe toți pasionații de muzică la două seri de concerte cu Grasu XXL, AMI, Mario Fresh și Alexandra Căpitănescu. Evenimentele vor avea loc la ultimul nivel al parcării de la etajul 2B, iar intrarea este gratuită în baza brățării de acces, obținută prin aplicația SPOT. Accesul se face începând cu ora 18.00.

24
/09
/24

Teodora Brody este o interpretă vocală capabilă să vrăjească publicul din întreaga lume prin arta sa, care cuprinde și depășește jazz-ul, muzica clasică și muzica rădăcinii ei românești. Pentru cel mai recent album al său, „Rhapsody”, Teodora Brody și-a unit forțele cu una dintre cele mai formidabile orchestre ale lumii – London Symphony Orchestra – pentru a scrie un nou și incitant capitol al călătoriei sale prin repertoriul muzicii clasice, reimaginând lucrări binecunoscute de Beethoven, Bartók, Enescu și alți compozitori, în noi și curajoase interpretări vocale.

06
/09
/24

Celebrul violonist Dmitry Sitkovetsky, Președintele Juriului pentru secțiunea de vioară a Concursului Internațional George Enescu, ediția a XIX-a, va susține astăzi, 6 septembrie 2024, ora 19:00, un recital excepțional pe scena Ateneului Român, alături de bine-cunoscutul violoncelist de origine română Valentin Răduțiu și de pianistul Lukas Geniušas.