Efterklang – live la Control Club, săptămâna viitoare
https://www.ziarulmetropolis.ro/efterklang-live-la-control-club-saptamana-viitoare/

După opt ani de la prima lor vizită la Bucureşti, Efterklang revin în concert la Control Club, joi, 28 aprilie 2022. Formaţia daneză a lansat recent cel de-al şaselea album de studio, Windflowers, la casa de discuri City Slang.

Un articol de Petre Ivan|18 aprilie 2022

În deschidere, un recital al violoncelistei de origine guatemaleză Mabe Fratti.

Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventbook. Acces : ora 19:00

Înființată în 2001, la Copenhaga, și încadrată într-o varietate de stiluri, de la indie folk și post rock la dream pop și dark wave, formația Efterklang este compusa din trei muzicieni, prieteni din copilărie: Mads Christian Bauer, Casper Clausen și Rasmus Stolberg. Numele trupei vine de la cuvântul danez pentru „amintire” sau „reverberație”.


În octombrie anul acesta, Efterklang a lansat cel de-al șaselea album de studio, Windflowers, primul lor disc pentru label-ul City Slang. De peste 20 de ani, cei trei danezi explorează limitele muzicii electronice, experimentale, dar și chamber-pop, iar Windflowers reprezintă rezultatul unui periplu creativ de amploare și rodul unei colaborări de durată, cel mai rafinat și direct produs melodic al trupei de până acum.

Originară din Guatemala, dar stabilită în Mexic, Mabe Fratti este o violoncelistă și compozitoare ce îmbină sound-ul instrumentelor clasice cu cel al sintetizatoarelor, obținând instalații sonore și improvizație liberă. A debutat în 2019, cu albumul Pies Sobre la Tierra, care a captivat din start ascultătorii și criticii deopotrivă, prin compozițiile hipnotice interpretate la violoncel. Cel mai recent album, intitulat Será que ahora podremos entendernos, se axează pe intervenții lirice și a primit aprecieri din partea Pitchfork, NPR, BBC, The Wire, The Guardian sau XLR8R.

Concertul Efterklang și Mabe Fratti de la București este organizat de Control Club, cu sprijinul OneDay.

Biletele pot fi achiziționate la prețul de 75 de lei, online prin Eventbook.ro (https://eventbook.ro/music/bilete-efterklang) sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) și partenerii Eventbook: http://eventbook.ro/partners.

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).