Elena Gheorghe este personajul principal din ,,Crăiasa Zăpezii”
https://www.ziarulmetropolis.ro/elena-gheorghe-este-personajul-principal-din-craiasa-zapezii/

Cunoscuta cântăreaţă Elena Gheorghe debutează pe marile ecrane, cu o interpretare de zile mari a micuţei Gerda, personajul principal din animaţia ,,Crăiasa Zăpezii”, care va avea premiera în cinematografele româneşti pe 13 noiembrie.

Un articol de Petre Ivan|4 noiembrie 2015

O adevărată eroină, Gerda este o fetiţă curajoasă, corectă şi foarte energică. Deşi a crescut la orfelinat, unde a fost mereu silită să muncească şi nu s-a bucurat de prea multă afecţiune, tânăra are o personalitate puternică şi a reuşit mereu să găsească resurse să-şi facă ziua mai frumoasă.

Este mai tot timpul în conflict cu adulţii, iar pedepsele pe care le primeşte o transformă într-o persoană şi mai determinată. Luptă fără teamă pentru prietenii ei, pentru familie şi pentru adevăr.

(…) În Crăiasa Zăpezii sunt Gerda. Am primit cu mare bucurie această veste, pentru că de mult mi-am dorit să îmi împrumut vocea unui personaj animat. Cred că fiecare dintre noi se identifică într-o oarecare măsura cu Gerda: războinică, ştie ce vrea, pentru ca are mereu un scop bine definit şi luptă pentru el. Consider că toate desenele animate sunt educative. – Elena Gheorghe

Îşi asumă fără şovăială responsabilitatea de a-şi salva fratele răpit de Crăiasa Zăpezii, iar călătoria ei va scoate la iveală secretul destinului măreţ care o aşteaptă.

Condusă de dorinţa de a construi o nouă lume, în care puritatea albului să înlocuiască emoţiile şi gerul polar să îngheţe sufletele oamenilor, Crăiasa Zăpezii va face orice pentru a-şi păstra împărăţia şi a distruge toţi artiştii care nu sunt de acord cu viziunea ei.

Animaţia prezintă călătoria plină de aventuri a micuţei Gerda care încearcă să îşi găsească fratele ţinut prizonier undeva în vasta întindere albă din ţinutul vrăjit de Crăiasa Zăpezii.

De-a lungul drumului, Gerda se confruntă cu multe obstacole, dar cunoaşte şi noi prieteni de nădejde. Din 13 noiembrie, Freeman Entertainment prezintă pe marile ecrane din România animaţia sezonului „Crăiasa Zăpezii”.

Foto: Elena Gheorghe, Crăiasa Zăpezii – freeman entertainment

20
/08
/14

Nici un actor român n-a cunoscut după al Doilea Război Mondial o asemenea popularitate uriaşă. N-a lansat un personaj, ca apoi, popularitatea să-i crească în rândul publicului, așa cum a fost Grigore Vasiliu care a devenit peste noapte şi “Birlic”; sau Amza Pellea care l-a zămislit pe “Nea Mărin”, cu mare succes la public.

20
/08
/14

A zecea ediţie a Romania International Film Festival (Ro-IFF), evenimentul cinematografic anual dedicat iubitorilor de filme care nu sunt distribuite în circuitul multiplexurilor, se va desfăşura în acest an în două etape - între 21-31 august, în Vama Veche, iar în Bucureşti, între 21-28 noiembrie.

20
/08
/14

Filmele scurte care au avut cel mai mare impact la public în 2013 și 2014 se reunesc sâmbătă, pe 30 august, la Teatrul de Vară Herăstrău. ShortsUP În Parc aduce sub cerul liber o colecție de scurtmetraje ce a strâns un număr record de emoții, aplauze și hohote de râs pe parcursul ultimilor doi ani.

19
/08
/14

Actriţa americană Diane Keaton va primi, în această toamnă, premiul Golden Icon pentru întreaga carieră, la cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Zurich, Elveţia (25 septembrie - 5 octombrie).

19
/08
/14

Prima ediţie a Festivalului de film inspiraţional din România, va avea loc în perioada 25-28 septembrie 2014, în Bucureşti, la Noul Cinematograf al Regizorului Român. Invitatul special al acestei prime ediţii este Maia Morgenstern.

18
/08
/14

Între 3 şi 12 octombrie, cel mai dinamic şi îndrăgit festival de film din Bucureşti se întoarce pentru cea de-a noua ediţie. În deschidere va rula animația The Boxtrolls, proiectat în premieră în Europa de Sud-Est.

18
/08
/14

Lungmetrajul "Remote Control", de Byamba Sakhya, a câştigat marele trofeu la cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, care s-a desfăşurat între 12 şi 17 august, în Bucureşti, la arena Verde Stop şi Cinema Studio.

17
/08
/14

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE Realizat într-o libertate mult mai mare pentru televiziunea iugoslavă în 1978, „Salonul nr. 6”, după scrierea omonimă a lui Anton Cehov, este denunţarea directă a sistemului totalitar pe care Lucian Pintilie nu a putut-o pune în practică în România.

15
/08
/14

Lungmetrajul "O vară de neuitat", de Lucian Pintilie, va fi proiectat la cea de-a cincea ediţie a Divanului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară, din localitatea Cetate din judeţul Dolj, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la realizarea coproducţiei româno-franceze. Regizorul filmului, unul dintre invitaţii speciali ai festivalului, va fi prezent la eveniment.

14
/08
/14

În această seară, de la ora 22.40, Ana Ularu va putea fi văzută, la Arena Verde Stop din Bucureşti, în scurtmetrajul L1-L5, în cadrul Festivalului de Film Anonimul (intrarea liberă).

14
/08
/14

Razvan Vasilescu s-a nascut pe 14 august 1954, la Ploiesti. Actor de film, teatru şi televiziune, Vasilescu s-a apucat de actorie după ce l-a vazut pe Jean Gabin la televizor: „Aveam vreo 7-8 ani, priveam la televizor si l-am vazut pe Jean Gabin. Si-atunci am zis: Vreau sa ma fac ca asta! Artist de cinema!"

14
/08
/14

Cainele japonez, debutul în regia de lungmetraj al lui Tudor Cristian Jurgiu, este propunerea României la ediţia din 2015 a premiilor Oscar, la categoria "cel mai bun film străin". „Este un film bun şi fără să fie premiat la Oscar”, glumeşte Victor Rebengiuc.