Elvis Presley, în 12 fotografii rare
https://www.ziarulmetropolis.ro/elvis-presley-in-12-fotografii-rare/

Într-o zi de 8 ianuarie (1935) se năştea, la Tupelo, Mississippi, Elvis Presley. La vârsta de 10 ani, acesta primea în dar prima sa chitară. Instrumentul muzical i-a fost oferit viitorului cântăreţ cu scuza că bicicleta pe care şi-o dorea era prea scumpă pentru bugetul familei…

Un articol de Petre Ivan|8 ianuarie 2017

În tinereţe, viitorul star a muzicii munceste în diferite locuri pentru a-şi sprijini familia, în paralel urmând liceul şi continuând să cânte la chitară.

Sute de discuri de aur sau de platină, primite pentru cele peste un miliard (!) de discuri vândute, 14 nominalizari la premiile Grammy, dintre care trei câştigate, premiul pentru întreaga carieră, decernat la vârsta de 36 de ani sunt numai câteva dintre onorurile pe care Elvis Presley le-a primit de-a lungul scurtei sale cariere.

elvis

La premiera filmului Love Me Tender, in august, 1956

Pe 1 decembrie 1957, la filmarea unui clip publicitar

In Memphis, 1956

elvis 18 Elvis si familia sa Elvis, In Germania

Cu Nancy si Frank Sinatra

Pe 8 ianuarie 1960, la cea de-a 25-a sa aniversare, alături de viitoarea sotie, Priscilla Beaulieu

elvis 222

Cu Natalie Wood, pe 31 octombrie 1956

 

Foto: Elvis Presley – facebook.com/groups/elvisdpictures

23
/09
/14

IUBIRI CARE AU FĂCUT ISTORIE S-a căsătorit la doar 18 ani, cu prinţul Mihai Cantacuzino, cu 12 ani mai în vârstă decât ea. În timpul căsniciei, l-a cunoscut pe George Enescu, iar muzicianul s-a îndrăgostit iremediabil de ea. Maruca l-a iubit până la nebunie şi pe filosoful Nae Ionescu.

17
/09
/14

Dem Rădulescu, unul din cei mai mari comedianţi pe care i-a avut cinematografia românească, se stingea din viaţă în urma unui infarct, înainte de a împlini vârsta de 69 de ani. Și-a început cariera în 1959, fiind actor de teatru, film şi televiziune, dar şi profesor la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale”.

20
/08
/14

Nici un actor român n-a cunoscut după al Doilea Război Mondial o asemenea popularitate uriaşă. N-a lansat un personaj, ca apoi, popularitatea să-i crească în rândul publicului, așa cum a fost Grigore Vasiliu care a devenit peste noapte şi “Birlic”; sau Amza Pellea care l-a zămislit pe “Nea Mărin”, cu mare succes la public.

11
/08
/14

MEMORIA CULTURALĂ N-a trecut printr-o şcoală de teatru, dar la spectacolele care au la bază texte scrise de el, se râde mult. Se spune că, în dramaturgie, Teodor Mazilu este „al doilea după Caragiale”. S-a născut pe 11 august 1930.

06
/08
/14

MEMORIA CULTURALĂ. A regizat într-o vreme când nu exista şcoală de regie de teatru (și a dat mari spectacole), a format actori şi regizori, a lansat dramaturgi (l-a descoperit pe Mihail Sebastian). I se datorează succesul în teatru al marelui actor Grigore Vasiliu şi povestea numelui „Birlic”. Sică Alexandrescu s-a născut la 15 august 1896, la București.

12
/07
/14

George Calboreanu este actorul care a rămas în memoria oamenilor de teatru prin interpretări memorabile, în roluri de tragedie şi dramă: Hamlet, dar mai ales Ştefan cel Mare. Eroul lui Delavrancea întruchipat de Calboreanu nu răspundea prin violenţă şi furie, ci prin curaj şi generozitate.