EMMY 2014: „Breaking Bad” şi „Modern Family”, cele mai bune seriale
https://www.ziarulmetropolis.ro/emmy-2014-breaking-bad-si-modern-family-cele-mai-bune-seriale/

Serialul „Breaking Bad” a obţinut cinci trofee şi este marele învingător la gala Primetime Emmy Awards 2014, desfăşurată în noaptea de luni spre marţi, la Los Angeles.

Un articol de Petre Ivan|26 august 2014

„Breaking Bad”, care s-a încheiat în toamna anului trecut, după al cincilea sezon, s-a impus la categoria „cel mai bun serial-dramă” şi le-a adus premiile pentru interpretare actorilor Bryan Cranston, Anna Gunn şi Aaron Paul.

Bryan Cranston a fost recompensat la categoria „cel mai bun actor-dramă”, pentru interpretarea personajului Walter White, un profesor de chimie dintr-un liceu american, devenit traficant de droguri în New Mexico. Anna Gunn şi Aaron Paul au fost premiaţi pentru rolurile secundare interpretate în acest serial.

De asemenea, „Breaking Bad” s-a impus la categoria „cel mai bun scenariu pentru un serial-dramă”.

Într-una dintre puţinele categorii din secţiunea dramatică necâştigate de „Breaking Bad”, Juliana Margulies a fost desemnată cea mai bună actriţă, pentru rolul principal din producţia „The Good Wife”.

În domeniul producţiilor de comedie, „Modern Family” a fost desemnat „cel mai bun serial-comedie”.

Julia Louis-Dreyfus s-a impus la categoria „cea mai bună actriţă dintr-un serial de comedie”, cu rolul din producţia „Veep”, iar Jim Parsons a fost desemnat cel mai bun actor dintr-un serial de comedie, pentru rolul din „The Big Bang Theory”.

Aceasta a fost pentru a doua oară când producţia AMC „Breaking Bad” a câştigat premiul pentru „cel mai bun serial-dramă”, în timp ce este pentru a cincea oară consecutiv când „Modern Family” (ABC) câştigă premiul Emmy pentru „cea mai bună comedie”.

Ceremonia de luni seară i-a fost dedicată lui Robin Williams, a cărui moarte, pe 11 august, a şocat Hollywoodul.

CBS, FX şi AMC au fost televiziunile care au primit cele mai multe premii la gala Primetime Emmy, cu câte cinci trofee fiecare. De asemenea, în topul televiziunilor cu cele mai multe premii Emmy au fost incluse HBO (4), ABC şi PBS (câte 3) şi Comedy Central (1).

Lista principalelor premii EMMY 2014:

Cel mai bun actor principal într-un serial de comedie

Louis CK, Louie

Don Cheadle, House of Lies

Matt LeBlanc, Episodes

Jim Parsons, The Big Bang Theory – câştigător

William H. Macy, Shameless

Ricky Gervais, Derek

Cea mai bună actriţă principală într-un serial de comedie

Lena Dunham, Girls

Edie Falco, Nurse Jackie

Julia Louis-Dreyfus, Veep – câştigătoare

Amy Poehler, Parks and Recreation

Melissa McCarthy, Mike & Molly

Jessica Lange

Jessica Lange

Taylor Schilling, Orange Is the New Black

Cea mai bună actriţă principală într-o miniserie sau un film

Jessica Lange, American Horror Story: Coven – – câştigătoare

Cicely Tyson, The Trip to Bountiful

Helena Bonham Carter, Burton and Taylor

Minnie Driver, Return to Zero

Kristen Wiig, The Spoils of Babylon

Sarah Paulson, American Horror Story: Coven

Cel mai bun actor principal într-o miniserie sau un film

Benedict Cumberbatch, Sherlock: His Last Vow – câştigător

Chiwetel Ejiofor, Dancing on the Edge

Idris Elba, Luther

Martin Freeman, Fargo

Mark Ruffalo, The Normal Heart

Cea mai bună miniserie

Fargo, Cea mai bună miniserie

Fargo, Cea mai bună miniserie

American Horror Story: Coven

Fargo – câştigător

Luther

Treme

The White Queen

Bonnie and Clyde

Cel mai bun film de televiziune

Killing Kennedy

Muhammad Ali’s Greatest Fight

The Normal Heart – câştigător

Sherlock

The Trip to Bountiful

Cea mai bună actriţă principală într-un serial dramă

Claire Danes, Homeland

Lizzy Caplan, Masters of Sex

Michelle Dockery, Downton Abbey

Julianna Margulies, The Good Wife – câştigătoare

Kerry Washington, Scandal

Robin Wright, House of Cards

Cel mai bun actor principal într-un serial dramă

Bryan Cranston, Breaking Bad – câştigător

Bryan Cranston

Bryan Cranston

Jeff Daniels, The Newsroom

Jon Hamm, Mad Men

Kevin Spacey, House of Cards

Matthew McConaughey, True Detective

Woody Harrelson, True Detective

Cel mai bun serial de comedie

Big Bang Theory

Louie

Modern Family – câştigător

Orange Is the New Black

Silicon Valley

Veep

Cel mai bun serial dramă

Breaking Bad – câştigător

Downton Abbey

Game of Thrones

True Detective

House of Cards

Mad Men

Foto cu EMMY 2014 – cinemagia

03
/02
/17

Ajuns la a patra ediție, Festivalul Ceau, Cinema! din Timișoara lansează apelul la înscriere în secțiunea competițională internațională, dedicată filmelor de lungmetraj: ficțiune, documentar sau animație. Sunt vizate filme din 2016 sau 2017, din țările cu minorități tradiționale în regiunea Banatului. Selecționerul Competiției este criticul de film Ionuț Mareș.

03
/02
/17

Când pronunți ”Dan Puric”, audiența se grupează rapid în două tabere, sintetizabile cam așa: ”e deștept, le zice bine și e un munte de talent” sau ”lasă-mă, dom’ne, în pace..” (cel puțin). Pe mine, multe dintre spectacolele și vorbele lui m-au bucurat adânc, în același timp unele din (zic eu) marotele sale mi-au provocat un rid în plus. În mod clar, e un ”ne-oarecare”, totodată nescutit de ”cele ale omului”.  Îți place sau nu de el, e un fluviu în felul lui.

02
/02
/17

„Belgica”, filmul care are toate șansele să te teleporteze din sala de cinema direct în club pe ritmuri originale de Soulwax, va intra pe marile ecrane din România pe 17 februarie, distribuit de Transilvania Film.

02
/02
/17

CRONICĂ DE FILM. E dificil de scris despre un debut care se anunţa promiţător, dar care se dovedeşte dezamăgitor, aşa cum este „La drum cu tata”, de Anca Miruna Lăzărescu, o regizoare româncă stabilită în Germania, unde a absolvit Universitatea de Televiziune și Film din München.

31
/01
/17

 „Dictatorii sunt întotdeauna dezinformaţi. E rezultatul fricii pe care o sădesc. Cad în propria lor capcană: a terorii. De fapt, mi-e frică - mi-e frică să spun tot ce gândesc. Dacă acest carnet cade în mâna cuiva? La români, stomacul e mai important decât creierul. Chiar şi decât picioarele...", nota în jurnalul său regizorul Alexandru Tatos, pe 20 mai 1973. Într-o zi de 31 ianuarie (1990) Alexandru Tatos înceta din viaţă.

31
/01
/17

A vrut să se facă aviator și a devenit actor, pentru că așa cum spunea în ale sale memorii “cea mai frumoasă frumusețe este meseria pe care mi-am ales-o și căreia m-am dedicat vreme de 50 de ani. Privind în urmă pot spune că nu aş schimba nimic la viaţa mea. Am avut o viaţă bogată şi fericită. Am avut o imaginaţie suficient de bogată încât să pot să mă închipui în tot felul de situaţii sociale în care aş fi putut să trăiesc şi să-mi dau seama că nu m-ar fi satisfăcut niciuna”.

28
/01
/17

Trei regizori - Gabriel Achim, Ruxandra Ghiţescu şi Andreea Păduraru. Trei poveşti speciale. Trei scurtmetraje româneşti simpatice - "Carne de iepure", "Nina" şi "Bricostory", disponibile pe platforma gratuită Cinepub.

28
/01
/17

Peste 150 de persoane au vizionat, în avanpremieră, la Cinema City din AFI Palace Cotroceni, filmul „Fondatorul”. Acesta prezintă povestea reală a originalului antreprenor american Ray Kroc – un agent de vânzări care a transformat McDonald’s-ul într-un imperiu global şi un brand cunoscut de toată lumea.

26
/01
/17

INTERVIU „Cred că experimentul este obligatoriu pentru un artist”, afirmă regizorul Adrian Sitaru. Despre noul său lungmetraj „Fixeur”, acum în cinematografe, spune că, „fiind un film despre jurnalism şi jurnalişti, am încercat să reproducem şi să amestecăm stilistica de reportaj TV de calitate în cea de cinema clasic”.

26
/01
/17

Filmele ''Bacalaureat'' al regizorului român Cristian Mungiu și ''Toni Erdmann'', cu participare românească, al regizoarei germane Maren Ade se numără printre nominalizările la premiile franceze Cesar, la categoria ''Cel mai bun film străin''. ''Elle'' de Paul Verhoeven și ''Frantz'' de François Ozon domină nominalizările la „Oscaruri franceze” - câte 11 fiecare -, inclusiv la categoriile ''Cel mai bun film'' și ''Cel mai bun regizor''.