Episod de desen animat cu peste un miliard de vizionari pe YouTube
https://www.ziarulmetropolis.ro/episod-de-desen-animat-cu-peste-un-miliard-de-vizionari-pe-youtube/

Un episod din serialul de desene animate rusesc „Maşa şi Mişka”, de mare succes în toată lumea, care povesteşte aventurile unei fetiţe şi ale unui urs, a depăşit un miliard de vizionări pe YouTube. În episodul numit „Maşa-Kaşa”, fetiţa descurcăreaţă pregăteşte caşă (cereale fierte în apă sau lapte, foarte populare la micul dejun), pe care le-o oferă tuturor animalelor din pădure.

Un articol de Petre Ivan|23 decembrie 2015

Episodul a fost vizionat de 1,021 miliarde de ori pe site-ul american de când a fost postat, în 2012.

„Nu ne așteptam să avem un asemenea rezultat atât de repede”, a spus Dmitri Loveiko, coproducător al serialului, intervievat de AFP. „Sperăm ca de acum tot mai multor copii să le fie pe plac cașa”, a spus el zâmbind.

Creat în 2009 de studiourile ruse Animaccord, serialul „Masha i Medved” (Mașa și ursul), cu episoade de câte șapte-opt minute, este difuzat în rusă și multe alte limbi.

Studiourile au provocat îngrijorare în rândul părinților anunțând că vor difuza ultimul episod, dar au revenit apoi asupra deciziei și un nou episod urmează să fie lansat până la sfârșitul anului.

Cu ocazia KidScreen Summit, cel mai important salon american de programe pentru tineret, organizat la Miami în februarie 2015, „Mașa și Mișka” a primit premiul pentru cel mai bun serial de desene animate.

Mașa, o fetiță isteață și veselă, singurul personaj care vorbește și singura ființă umană din film, și ursul, ținta glumelor sale proaste, alcătuiesc o irezistibilă pereche comică.

Potrivit Animation Magazine, revistă americană consacrată desenelor animate și efectelor speciale, „Mașa și Mișka” figurează pe lista celor 250 de seriale de animație care pot deveni clasice în domeniu.

Foto:  Mașa și Mișka , un miliard de vizionari – youtube

12
/01
/15

"Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei/ Birdman", regizat de Alejandro González Iñárritu şi considerat unul dintre filmele favoritele la Oscar în acest an, va avea premiera în cinematografele din România pe 16 ianuarie,

11
/01
/15

Filmele "Birdman" şi "Boyhood" sunt marile favorite la Globurile de Aur, a doua distincţie ca importanţă din cinematografia americană după Oscaruri, ce vor fi decernate în noaptea de duminică spre luni, într-o gală la care participă nume mari de la Hollywood şi va fi urmărită în lumea întreagă.

10
/01
/15

CRONICĂ DE FILM „Mommy”, al cincilea lungmetraj al indecent de tânărului cineast canadian Xavier Dolan (25 de ani), este o „tectonică a sentimentelor” ambalată în încadraturi, culori și sunete electrizante, folosite cu o dezinvoltură frapantă.

09
/01
/15

“Orașul câinilor / White God” în regia lui Kornél Mundruczó, propunerea Ungariei la categoria Cel mai bun film străin, este inclus în programul “9 pentru Oscar” la Cinema Studio din București. Evenimentul are loc în capitală între 9 și 15 ianuarie, cu o săptămână înaintea anunțării nominalizărilor celei de 87-a ediții a premiilor Academiei Americane de Film. Cele două proiecții sunt programate duminică, 11 ianuarie, de la ora 14:00 și joi, 15 ianuarie, de la ora 20:00.

09
/01
/15

Debutul în lungmetraj al regizoarei Ana Lungu, "Autoportretul unei fete cuminți", va avea premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Rotterdam (21 Ianuarie- 1 Februarie 2015), secțiunea "What the F?!".

08
/01
/15

CRONICĂ DE FILM Scris de Bogdan Mirică și regizat de Igor Cobileanski, „Umbre”, noul serial produs și difuzat de HBO România, încearcă să altoiască pe sol românesc un format străin, însă eșuează undeva la mijloc.

08
/01
/15

„De ce eu?”, în regia lui Tudor Giurgiu, unul dintre cele mai așteptate filme românești din 2015, inspirat de un caz real care a zguduit România la începutul anilor 2000, cel al sinuciderii procurorului Cristian Panait, va fi lansat pe 27 februarie 2015 în cinematografele din toată țara.

08
/01
/15

Din 16 ianuarie, Russell Crowe revine în cinematografe în dublu rol: regizor și actor. Un tată în căutarea fiilor săi, într-un context istoric incert: la sfârşitul Primului Război Mondial, când lumea este încă devastată de oribilele sale consecinţe.

06
/01
/15

Filmele propuse anul acesta la Oscarul pentru Cel mai bun film străin de România, Republica Moldova, Ungaria, Rusia, Turcia, Polonia, Italia, Belgia și Canada vor fi proiectate la Cinema Studio din București, între 9 și 15 ianuarie 2015, în săptămâna dinaintea anunțării nominalizărilor la cea de-a 87-a ediție a premiilor Academiei Americane de Film.