Ești creativ? Te poate vedea tot Bucureștiul, în timpul Festivalului Enescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/esti-creativ-te-poate-vedea-tot-bucurestiul-in-timpul-festivalului-enescu/

Festivalul Enescu lansează un apel de proiecte pentru Bucureştiul Creativ 2015 (30 august – 20 septembrie), care va transforma capitala prin lucrări de artă contemporană şi proiecte interactive în spaţiul public.

Un articol de Ziarul Metropolis|25 mai 2015

În anul în care se împlinesc 60 de ani de la moartea compozitorului, Festivalul Internațional George Enescu lansează un apel de proiecte pentru Bucureștiu Creativ 2015, o adevărată olimpiadă culturală care se desfășoară în cadrul Festivalul și care își propune să transforme capitala prin creație. Aplicațiile sunt deschise pentru instituții publice, companii, ONG-uri, artiști și persoane fizice.

În ediția 2015, provocarea pornește chiar de la o compoziție enesciană: „Impresii din copilărie”, de George Enescu. Proiectul încurajează abordările interactive, în care publicul este implicat activ în procesul de descoperire al lui George Enescu și a muzicii sale prin orice mijloace creative specifice fiecărui proiect în parte, fiind în același timp binevenite și acele proiecte în care publicul este spectator la această descoperire.

La ediția din 2013, capitala s-a bucurat nu doar de muzica celor mai bune orchestre din lume, ci și de expoziții de fotografie, covrigi sub formă de cheia sol, viori de sticlă, atârnate în copaci…

„Tu ce ai descoperit în muzica lui Enescu?” Este întrebarea la care Bucureștiul Creativ îi provoacă să răspundă pe aplicanți, dar și pe bucureșteni. “Ce ai luat din muzica lui Enescu, în tine, în viața ta și chiar spațiul public? Cum ai traduce muzica lui Enescu în orașul Festivalului, Bucureștiul Creativ? Redefinim împreună orașul, prin muzica lui Enescu!”, se arată în manifestul proitectului.

INFO

Informații despre regulamentul de participare precum și formularul online de înscriere se găsesc pe site-ul Festivalului.
Termenul limită pentru depunerea aplicațiilor este 15 iunie.

27
/03
/18

În fiecare an, în 27 martie sărbătorim Ziua Mondială a Teatrului. Anul acesta, Centrul de Cultură Arcuș împreună cu Teatrul Andrei Mureșanu, în parteneriat cu proiectul artistic Romanian Actors by Simion Buia, vizibil pe www.romanianactors.com, organizează o expoziție unică de fotografie.

21
/03
/18

14 tineri animatori din România și Republica Moldova au realizat animațiile pentru un scurtmetraj documentar despre Street art-ul bucureștean în cadrul celei de-a zecea ediții ale atelierului intensiv de animație Animation Worksheep, organizat de festivalul Anim’est. Clipurile animate vor fi proiectate sâmbătă, 24 martie, în cadrul petrecerii de închidere a ediției aniversare, ce va avea loc la Club Control. Documentarul integral va fi lansat în cadrul  celei de-a treisprezecea ediții ale festivalului Anim’est, toamna aceasta.

21
/03
/18

Ajunsă anul acesta la cea de-a 14-a ediție, Noaptea Muzeelor, organizată de Rețeaua Națională a Muzeelor din România, se va desfășura pe 19 mai. Un eveniment cultural de amploare dedicat circuitului muzeal și evenimentelor conexe, Noaptea Muzeelor invită publicul să descopere și anul acesta oferta culturală a muzeelor, a organizațiilor culturale, a asociațiilor și a galeriilor de artă din București și din țară.

18
/03
/18

Sărbătorile Pascale și luna aprilie aduc motivație, soare, energie pozitivă, dăruire, ținute colorate și vesele, planuri pentru vacanță şi cȃte şi mai cȃte. La Bounty Fair #33, Ediția de Florii și Paști, vei găsi un tȃrg care reuneşte aproximativ 60 de artişti romȃni și creații lucrate manual, cu design propriu.

13
/03
/18

Institutul Cultural Român, în parteneriat cu Federația Comunităților Evreiești din România, Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (CNR UNESCO), Federația Europeană a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor UNESCO (FEACCU) organizează expoziția „Dăruire”, la un an de la dispariția unuia dintre cele mai importante nume ale artei contemporane - pictoriţa şi graficiana Alma Redlinger.

08
/03
/18

Cea de-a cincea ediție Art Safari București va avea loc în această primăvară, între 11 și 20 mai, în Piața George Enescu din București. Evenimentul va fi conceput sub forma unui muzeu temporar, care va găzdui, drept principale focusuri, o expoziție de artă contemporană organizată de Hervé Mikaeloff (curatorul Louis Vuitton Foundation din Paris) și o expoziție dedicată artei românești importante, curatoriată de Alina Șerban.