,,Eu când vreau să fluier, fluier” va fi difuzat, în premieră, la Pro Cinema
https://www.ziarulmetropolis.ro/eu-cand-vreau-sa-fluier-fluier-va-fi-difuzat-in-premiera-la-pro-cinema/

,,Eu cand vreau sa fluier, fluier”, este propunerea lui Cristian Tudor Popescu pentru ediţia din 20 aprilie a emisiunii CineTePrinde difuzată de Pro Cinema de la ora 22:00.

Un articol de Andrada Văsii|19 aprilie 2013

Filmul cel mai apreciat de publicul românesc în 2011, debutul în lung-metraj al lui Florin Șerban, ,,Eu când vreau să fluier, fluier”, este propunerea lui Cristian Tudor Popescu pentru ediția din 20 aprilie a emisiunii CineTePrinde difuzată de Pro Cinema de la ora 22:00.

Realizat după piesa cu același nume a Andreei Vălean, ,,Eu când vreau să fluier, fluier” a fost nominalizat pentru premiul Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin și a primit la același festival Marele Premiu al Juriului – Ursul de Argint. Propunerea României pentru cea de-a 83-a ediție a Premiilor Oscar, categoria ,,cel mai bun film străin”,  ,,Eu când vreau să fluier, fluier” a reușit să câștige atât publicul, cât și critica de specialitate.

Florin Șerban l-a ales pentru rolul principal pe George Piștereanu. Jumătate de an a durat ăasirea unei persoane potrivite pentru a-l interpreta pe protagonistul dramei. George Piștereanu nu avea, la acea vreme, nici un fel de experiență actoricească – era elev la ,,Dinu Lipatti’’, în clasa a XII-a.

Pentru personajele secundare au fost aleşi 14 deţinuţi din penitenciarele Tichileşti şi Craiova. Dintre acestia s-a distins prin naturalețea și charisma sa, Papan Chilibar, care a interpretat rolul lui Ursu’, însă acesta a decedat la puțin timp după ce a pășit pe covorul roșu de la Cannes.

,Eu când vreau să fluier, fluier este un film despre demnitate și dreptul la a doua șansă.

Cătălin Mitulescu,

producător

Drama semnată de Florin Șerban este însă și un film despre nevoia pur omenească de dragoste, care unora le-a fost refuzată.

Silviu (George Piștereanu) se afla de patru ani într-un penitenciar când află că mama sa, care și-a petrecut mult timp în Italia, s-a întors în țară și are de gând să-l ia pe fratele lui mai mic. Deși urmează să se elibereze peste două săptămâni, Silviu își dă seama că el trebuie să rezolve această problemă doar în cinci zile. Totul este dat peste cap în momentul când la penitenciar sosește, pentru practică, o frumoasă studentă (Ada Condeescu).

Foto credit: Eu când vreau să fluier, fluier

30
/07
/17

CRONICĂ DE FILM La concurență cu al „Al doilea joc” (2014) al lui Corneliu Porumboiu, „Țara moartă”, noul film al lui Radu Jude, este probabil cel mai radical și anti-spectacular documentar românesc post-2000. O operă cinematografică ambițioasă formal și polemică prin subiect.

28
/07
/17

Editura Nemira ii invită pe cinefili la o nouă ediție Movie night by the book, miercuri, 2 august, de la ora 21.00, dedicată lui Charlie Chaplin: seara începe cu o discuție despre Viața mea, autobiografia regizorului și continuă cu proiecția filmul Modern Times. 

28
/07
/17

Safari, cel mai recent documentar al regizorului austriac Ulrich Seidl, va intra în cinematografe pe data de 11 august. Filmul a avut premiera la festivalul de Film de la Veneția, iar regizorul a fost prezent în România la proiecțiile filmului de la Cluj, în cadrul TIFF.

27
/07
/17

Festivalul Filmul de Piatră (27 - 30 iulie, Piatra Neamț) a ajuns la cea de-a zecea ediție. Anul acesta, festivalul își sărbătorește cele 10 ediții de existență cu cele mai bune filme din ultimul an, muzică live și petreceri până în zori de zi, evenimente în aer liber și activități organizate de către voluntari.

27
/07
/17

Ajunsă la cea de-a 4-a ediție,Caravana Filmelor NexT urmează să instalezesala de cinema preferată a verii în aer liber, în grădini, parcuri, pajiști întinse și alte spații verzi neconvenționale din 7 orașe din țară, în perioada 27 iulie – 23 august.

26
/07
/17

„Marița”, debutul în lungmetraj al regizorului Cristi Iftime, va avea premiera în cinematografele din România de Ziua Națională. Producția va fi distribuită în cinematografele din toată țara de microFILM.

25
/07
/17

Veniţi să vizitaţi Sinaia! Într-o plimbare lejeră, la pas, prin 350 de ani de istorie. În fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 10:30, cei pasionați de istorie și turism sunt invitaţi să străbbată, timp de oră, o oră şi jumătate, unul dintre cele două trasee propuse de arhitectul Dan Manea, autorul cărţii „Sinaia, Oraşul Elitelor”.

25
/07
/17

Festivalul Film 4 Fun își propune şi anul acesta să aducă zâmbetul pe buzele spectatorilor cu o serie de comedii şi parodii savuroase! Printre invitaţii speciali ai acestei ediţii se vor număra Emilia Dobrin, Radu Gabriel, Irina Margareta Nistor, Nae Caranfil, Alexandru Papadopol, Magda Catone şi mulţi alţii. Trofeul Film 4 Fun va fi înmânat actriţei Coca Bloos.

25
/07
/17

Proiecţia filmului JINA, în regia lui Dumitru Budrala, va avea loc sâmbătă, 29 iulie 2017, de la ora 22 în cadrul Festivalului ”Sus pe muntele din Jina”. Filmul va fi proiectat pe un ecran imens, în aer liber, în Șesul Jinarilor, în prezența a zeci de mii de oameni și a regizorului Dumitru Budrala.

22
/07
/17

„Toate aceste nopți albe / All These Sleepless Nights”, „filmul documentar deghizat în ficțiune, teribil de sexy și năucitor în aparenta lui frivolitate”, după cum îl descrie Mihai Chirilov, directorul artistic al Festivalului Internațional de Film Transilvania, va intra în cinematografe vineri, 28 iulie.

22
/07
/17

Într-un spațiu cu o istorie tulbure precum cea a Balcanilor, unde în loc de „casă, dulce casă” zici „butoi cu pulbere”, totul se schimbă, chiar și iubirea. De care te bucuri unde, când și cum poți, chiar și pe drum. Pătimașe și variate, poveștile de amor balcanic au prins viață în filme care te însoțesc asemeni celor mai dulci amintiri ale iubirilor de-o vară.