Expoziţia „Comorile Chinei văzute prin ochii micilor artişti“ va fi vernisată marţi, la MNIR
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitia-comorile-chinei-vazute-prin-ochii-micilor-artisti-va-fi-vernisata-marti-la-mnir/

Micro-expoziţia „Comorile Chinei văzute prin ochii micilor artişti”, care cuprinde operele realizate în colaborare cu elevii unei secţii de arte plastice din Bucureşti, va fi vernisată marţi, la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) din Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|12 iulie 2013

Micro-expoziţia „Comorile Chinei văzute prin ochii micilor artişti”, care cuprinde operele realizate în colaborare cu elevii unei secţii de arte plastice din Bucureşti, va fi vernisată marţi, la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) din Bucureşti.

Expoziţia, realizată în colaborare cu Şcoala Gimnazială de Arte Nr. 3 din Bucureşti, va cuprinde operele elevilor Secţiei de Arte Plastice, coordonată de profesor Elena Vlad.

Schițe de observație realizate de copii

Capodoperele civilizaţiei chineze, prezentate la Muzeul Naţional de Istorie a României între 29 aprilie şi 1 august, reprezintă o sursă de inspiraţie pentru cei 30 de copii de la Şcoala Gimnazială de Arte Nr. 3 din Bucureşti, ale căror desene pot fi considerate schiţe de observaţie ce pot face cunoscute formele, proporţia specifică obiectelor prezentate în cadrul expoziţiei, ornamentarea suprafeţelor, precum şi materialele folosite în realizarea acestora, notează Mediafax.

Soldați faimoși din teracotă

Expoziţia „Comorile Chinei văzute prin ochii micilor artişti” va fi deschisă la Muzeul Naţional de Istorie a României în perioada 16 iulie – 1 august şi va putea fi vizitată de marţi până duminică, în intervalul orar 10.00 – 18.00.

Expoziţia „Comorile Chinei” include câţiva dintre faimoşii soldaţi ce făceau parte din armata de teracotă, parte a inventarului funerar al împăratului Qin Shi Huang, din celebrul sit arheologic de la Xi’an.

Este vorba despre statui în mărime naturală reprezentând ofiţeri din armata chineză, atât infanterişti, cât şi arcaşi şi cavaleri. Aceştia sunt realizaţi într-o tehnică deosebită, având o valoare artistică cu totul aparte şi detalii extraordinare de execuţie care uimesc şi astăzi, la mai bine de 2.000 de ani de când au fost create aceste artefacte.

Artefacte vechi de mii de ani

Pe lângă aceste capodopere, expoziţia cuprinde o serie de alte artefacte, printre care pot fi amintite mai multe vase neolitice, cu o vechime de câteva mii de ani, artefacte care atestă o uimitoare realizare artistică. Acestora li se adaugă alte piese de referinţă – o serie de vase din bronz, celebre în lume pentru calitatea şi valoarea lor extraordinară.

Periplul prin civilizaţia chineză continuă cu o serie de bunuri culturale legate de istoria Drumului Mătăsii şi artefacte referitoare la istoria modernă a Chinei. Prin intermediul acestei expoziţii publicul are ocazia să admire unele din comorile spectaculoase ale milenarei civilizaţii chineze, datând din zorii epocii neolitice până în perioada modernă, în timpul dinastiilor Ming şi Qing.

Foto credit: MNIR (Facebook)

11
/06
/19

A doua ediție a festivalului de artă, știință și tehnologie din București va avea loc în perioada 15-23 iunie și propune publicului o expoziție de artă trans-media, un workshop, un talk performativ și un eveniment de tehnologie si artă dedicat copiilor, Miniliminal.

31
/05
/19

Gorzo ridică la propriu cea mai recentă sculptură a lui în fața Muzeului Național de Artă Contemporană. Se numește GHEORGHE și înainte să ajungă la MNAC a fost o casă. Casa bunicului lui Gorzo din Ieud, Maramureș.

30
/05
/19

"Nu e nevoie de multe cuvinte, ci de donaţii şi fapte. E un proiect curajos iniţiat de oameni curajoşi şi frumoşi. Griviţa 53 e o victorie a unor oameni, împotriva unui sistem." - Oana Pellea, actriţă. OUĂLE GRIVIŢA 53 sunt la Globalworth, între 29 mai si 10 iunie - ultima expoziţie publică a OUĂLOR GRIVIŢA 53 înainte de vânzare. Ouăle sunt expuse în Galeria temporară Globalworth, Barbu Văcărescu 201.

28
/05
/19

În calitate de broadcaster oficial - producător exclusiv al conţinutului audio-video al tuturor evenimentelor şi ceremoniilor prilejuite de vizita în România a Sanctităţii Sale Papa Francisc - TVR oferă cea mai amplă transmisie în direct din istoria televiziunii în România, urmărind îndeaproape toate cele 12 locuri ale vizitei Suveranului Pontif.  

23
/05
/19

Artmark Historical Estate, singura companie de consultanță imobiliară din Româniaspecializată în promovarea și tranzacționarea de proprietăți istorice și artistice, a lansat noulcatalog, ediția Primăvară 2019. Catalogul cuprinde peste 40 de proprietăți istorice șicontemporane și o insulă din Delta Dunării. Cel mai scump imobil este un palat de peste 10 milioane de euro.

21
/05
/19

Evenimentul Noaptea Muzeelor, care a avut loc sâmbătă, a atras peste 1.000.000 de vizitatori la nivel naţional şi a propus publicului expoziţii în diferite muzee, intervenţii şi experienţe artistice, proiecţii, dans, piese de teatru şi concerte. În Bucureşti au fost peste 50 de muzee şi spaţii expoziţionale neconvenţionale, iar în restul ţării numărul acestora a depăşit 150.