Expoziția Cotroceni Creativ Junior, ediția a treia, la Muzeul Național Cotroceni
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitia-cotroceni-creativ-junior-editia-a-treia-la-muzeul-national-cotroceni/

Muzeul Naţional Cotroceni a deschis, miercuri, 1 iunie 2022, o expoziţie dedicată Centenarului Încoronării, care reuneşte lucrările câştigătorilor concursului „Cotroceni Creativ Junior”, ediţia a treia.

Un articol de Petre Ivan|2 iunie 2022

Competiția dedicată elevilor pasionați de artă grafică din ciclurile gimnazial și liceal a fost lansată de Muzeul Național Cotroceni pe 6 aprilie 2022. Participanții au documentat aniversarea a 100 de ani de la Încoronarea regilor României Mari, Ferdinand și Maria, care a avut loc la 15 octombrie 1922, la Alba Iulia, și au selectat câteva elemente relevante pe care le-au transpus într-o lucrare grafică, oferind astfel propria viziune asupra semnificației Încoronării cuplului regal Ferdinand și Maria.

Juriul de specialitate a evaluat peste 100 de lucrări transmise, selectând câte 5 câștigători pentru fiecare dintre cele două categorii de vârstă.

Câștigătorii sunt:

Mici artiști: Emma Andreea Paveliuc, Alecsia Belegante, Cristina Guțu, Kharabit Amyra Elena, Ungureanu Adela Ioana.
Tineri artiști: Mirabela Ștefania Manda, Rebeca-Teodora Gurgu, Andrei-Răzvan Crăciun, Briana Marinescu, Ștefan Vlad Gușe.

Deoarece în concurs au fost înscrise multe lucrări bune și foarte bune, expoziția va include și secțiunea „Artiști de urmărit”. Aceștia sunt:

Mici artiști: Alessia Vicol, Atena Ana Maria Rânja, Laura Andreea Donici, Gabriel Valeriu Popescu, Adina Cărămidaru, Delia-Timeea Stoia, Sara Alexia Tudoran, Amalia Bratosin, Ioana-Sânziana Iordăchioaia, Smaranda Mihai, Maria-Cristina Rotaru, Daria Ana Maria Dobre, Daria Nicolescu, Carla Vicol.
Tineri artiști: Ana Marina Mitu, Alexandra Teodora Cristolțan, Alexandra Tonciu, Georgiana Dinu, Dora Maria Dobarcianu, Gabriela Valentina Bălan, Raul Gabriel Duicu, Petruț Sebastian Dumitrașcu, Bianca Elena Zisu, Adelina Andreea Ciobanu, Andrada Maria Andrei, Sara Maria Lică Barbu, Alice-Maria Șerban, Cornelia Lapicus.

Expoziția poate fi vizitată până pe 1 septembrie 2022, în Salonul Cerchez.

22
/05
/17

Când am trecut de scanerul metalic de la intrarea de la numărul 16, strada Cadet, din cartierul parizian Faubourg-Montmartre, aveam sentimentul vag că ma aflu acolo pentru a descoperi ceva ce în mod obișnuit este rezervat doar câtorva cercuri restrânse. Ce anume, greu de spus. Nu plănuisem ieșirea, Diana, o prietenă apropiată, nu putuse să vină. Nu-i nimic, o descoperire inițiatică, mi-am spus.

18
/05
/17

Astăzi este Ziua internațională a muzeelor, prilej pentru a vă prezenta un top al celor mai frumoase muzee din lume, întocmit anul trecut de cunoscutul site TripAdvisor, și de pe care nu lipsesc muzee precum: Luvru, Prado, Van Gogh sau Muzeul Metropolitan de Artă din New York.

09
/05
/17

Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București deschide joi, 18 mai, ora 19:00, expoziția „Ucenicie prin arte. Sorin Costina, colecționar”, una dintre cele mai importante colecții de artă postbelică autohtonă, ce cuprinde lucrări semnate de Corneliu Baba, Horia Bernea, Ștefan Bertalan, Paul Gherasim, Ion Grigorescu, Florin Mitroi, Paul Neagu, Florin Niculiu, Ion Dumitriu, Constantin Flondor, Sorin Dumitrescu etc.

03
/05
/17

Casieria Castelului Corvinilor din Hunedoara a fost spartă de persoane rămase deocamdată, necunoscute, din primele estimări neoficiale paguba ridicându-se la peste 170.000 de lei, bani rezultați din vânzarea biletelor în zilele libere ale minivacanței de 1 mai.

23
/04
/17

„Arta sub 18 ani ” este un eveniment parte a proiectului „Troc - rețea de teatru educativ”, organizat de Asociația Reciproca în parteriat cu duo-ul artistic Monotremu și finanțat de Administrația Fondului Național Cultural. Sub umbrela „Arta sub 18 ani” Asociația Minitremu, parte a duo-ului Monotremu, ajunge la Cluj, între 28 și 30 aprilie, cu două evenimente.

20
/04
/17

Artistul multimedia Nikita Golubev a transformat mai multe autovehicule murdare din Moscova în adevărate opere de artă. Sub pseudonimul "ProBoyNick", Golubev a pictat, în ultimele două săptămâni, diverse desene pe mai multe mașini din capitala Rusiei și a distribuit online fotografiile cu operele create. Artistul rus realizează aceste desene folosindu-se de degete și pensule.

12
/04
/17

Cea mai mare expoziţie dedicată lui Ştefan Luchian din ultimii 50 de ani va fi organizată la Pavilionul Muzeal de la Art Safari, între 19 mai - 18 iunie, la Galeriile Kretzulescu (Calea Victoriei 45), şi va cuprinde opere ale artistului din peste 20 de instituţii muzeale, dar şi din cele mai importante colecţii private.

11
/04
/17

Premiul Pulitzer 2017 pentru "Fotoreportaj" (Feature Photography") a revenit publicației Chicago Tribune, care a publicat un portret al unui copil de 10 ani care a supraviețuit unui schimb de focuri în Chicago, și al mamei sale, care încearcă să reia cursul vieții după această dramă.