INWARD, o expoziție unică de sculptură, creată de Florin Tamba, se deschide pe 5 mai, la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud
https://www.ziarulmetropolis.ro/inward-o-expozitie-unica-de-cultura-creata-de-florin-tamba-se-deschide-pe-5-mai-la-muzeul-judetean-bistrita-nasaud2/

Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud şi Asociaţia Culturală „Grigore Bradea” vă invită la vernisajul expoziţiei realizate de Florin Tamba – laureat al Premiului „Grigore Bradea” 2021. Vernisajul expoziţiei de sculptură are loc vineri, 5 mai 2023, de la ora 18:00, la Muzeul Judeţean Bistriţa-Năsăud. Expoziţia va fi prezentată de istoricul de artă Vasile Duda.

Un articol de Petre Ivan|28 aprilie 2023

„Florin Tamba face parte din categoria sculptorilor capabili să producă un iconis, să creeze forme vizuale cu semnificație, cu sens și energie estetică. Se strecoară o linie clasicizantă în univesul artei sale, o viziune admirativă a femininului ce descinde, prin continuitate, din proporția și suplețea formelor lui Praxiteles, până la cele ale lui Modigliani și Cindy Sherman. O tehnică asumată după modelul marilor maeștri și o atitudine constructivă a frumosului se manifestă ca o eliberare din capsula gândurilor nerostite și ne destăinuie o viziune originală, o remaniere a umanismului contemporan…” (Vasile Duda, istoric de artă)

Florin Tamba este originar din Sălaj. Și-a început studiile în artă la Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău (2004-2008) și le-a continuat la Universitatea de Artă și Design, Secția Sculptura, Cluj-Napoca (2008-2011). Tot aici a urmat și studiile universitare de master, la Facultatea de Arte Plastice, Secția Sculptură.

„Principala temă de creație în jurul căreia am dezvoltat diferite concepte artistice a fost – Femeia. Femeia ca însemnătate în viața noastră, ca formă, ca principii și valori, femeia ca întreg și continuitate…” (Florin Tamba)

Florin Tamba este membru al Uniunii Artiștilor Plastici filiala Cluj-Bistrița.

Simpozioane
2012 – Tabăra de creație FringeStone Mănăstirea Muntele Rece din comuna MăguriRăcătău, sculptură în piatră
2012 – Tabăra de sculptură Arsenal Park, Orăștie

Expoziții
2021 – “Wardrobe”, Expoziție personală, Institut Francais Cluj
2021 – Salonul de 1 Decembrie Organizat de Filiala Alba a U.A.P.R., Alba Iulia
2021 – Expoziție de sculptură în cadrul evenimentului Napoca Avenue Record Park,

Cluj-Napoca, Cluj
2016 – „Corpus”, Expoziție colectivă Galeria 45, Cluj-Napoca
2015 – “Vârsta de Bronz” Muzeul de Artă, Cluj-Napoca
2014 – “Se întâmplă acum!” Expoziție de sculptură și instalație, B-dul Eroilor, ClujNapoca
2013 – „Loading Boema 5%” Casa Boema, Cluj-Napoca
2013 – Vârsta de Bronz Muzeul de Artă, Cluj-Napoca
2012 – „I think I can, I think I can” Galeria Casa Matei, Cluj-Napoca, Cluj
2011 – Vârsta de Bronz Muzeul de Artă, Cluj-Napoca, Cluj

04
/11
/24

Centrul de Excelenţă în Arhitectură, Arte şi Audiovizual (C.E.A.A.A.), împreună cu Muzeul Național al Literaturii Române din Bucureşti, Ordinul Arhitecților din România – Filiala Teritorială București şi alte instituţii culturale partenere, prezintă proiectul expozițional, educațional și creativ intitulat „Bauhaus în linii de arhitectură”.

20
/10
/24

Vanner Collective prezintă la Galeria Galateca (str. C. A. Rosetti, nr. 2 - 4) rezultatele proiectului artistic multidisciplinar „Să Cunoști Lumea”, desfășurat pe parcursul anului 2024, în cadrul căruia, prin ateliere creative și de dezvoltare personală, sesiuni de terapie prin artă, educație vizuală și psiho-relațională și sesiuni de fotografie, echipa a căutat să apropie persoanele cu dizabilități de propria lor expresivitate și să extindă perspectivele publicului larg asupra formelor frumuseții și ale comunicării artistice.

16
/10
/24

Între 17 și 20 octombrie, HEI - House of European Institutes lansează la Timișoara expoziția „Între Ape (Waters of in-Betweenness)”, în cadrul căreia sunt reunite patru proiecte independente de cercetare artistică interdisciplinară care s-au aplecat pe parcursul anului 2024 asupra încrengăturii complexe de relații culturale, sociale, economice, ecologice și spirituale pe care le avem cu apele.

15
/10
/24

INTEROGATIE „O să mai existe natura?”, „Folosiți mai puțin plastic”, „Viața e prea scurtă ca să conduci mașini plictisitoare”. Iată câteva dintre dorințele așternute pe hârtie care fac acum obiectul unei expoziții inedite. Ea se poate vizita la Sala Mare a Institutului Cultural Român până pe 24 octombrie.

02
/10
/24

În cadrul proiectului artistic multidisciplinar Să cunoști lumea, Vanner Collective a propus o serie de activități menite să apropie persoanele cu dizabilități de propria lor expresivitate, de la ateliere creative și de dezvoltare personală, la terapie prin artă, educație vizuală și psiho-relațională, culminând cu sesiuni de fotografie menite să surprindă frumusețea și capacitatea de a inspira a participanților.