INWARD, o expoziție unică de sculptură, creată de Florin Tamba, se deschide pe 5 mai, la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud
https://www.ziarulmetropolis.ro/inward-o-expozitie-unica-de-cultura-creata-de-florin-tamba-se-deschide-pe-5-mai-la-muzeul-judetean-bistrita-nasaud2/

Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud şi Asociaţia Culturală „Grigore Bradea” vă invită la vernisajul expoziţiei realizate de Florin Tamba – laureat al Premiului „Grigore Bradea” 2021. Vernisajul expoziţiei de sculptură are loc vineri, 5 mai 2023, de la ora 18:00, la Muzeul Judeţean Bistriţa-Năsăud. Expoziţia va fi prezentată de istoricul de artă Vasile Duda.

Un articol de Petre Ivan|28 aprilie 2023

„Florin Tamba face parte din categoria sculptorilor capabili să producă un iconis, să creeze forme vizuale cu semnificație, cu sens și energie estetică. Se strecoară o linie clasicizantă în univesul artei sale, o viziune admirativă a femininului ce descinde, prin continuitate, din proporția și suplețea formelor lui Praxiteles, până la cele ale lui Modigliani și Cindy Sherman. O tehnică asumată după modelul marilor maeștri și o atitudine constructivă a frumosului se manifestă ca o eliberare din capsula gândurilor nerostite și ne destăinuie o viziune originală, o remaniere a umanismului contemporan…” (Vasile Duda, istoric de artă)

Florin Tamba este originar din Sălaj. Și-a început studiile în artă la Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău (2004-2008) și le-a continuat la Universitatea de Artă și Design, Secția Sculptura, Cluj-Napoca (2008-2011). Tot aici a urmat și studiile universitare de master, la Facultatea de Arte Plastice, Secția Sculptură.

„Principala temă de creație în jurul căreia am dezvoltat diferite concepte artistice a fost – Femeia. Femeia ca însemnătate în viața noastră, ca formă, ca principii și valori, femeia ca întreg și continuitate…” (Florin Tamba)

Florin Tamba este membru al Uniunii Artiștilor Plastici filiala Cluj-Bistrița.

Simpozioane
2012 – Tabăra de creație FringeStone Mănăstirea Muntele Rece din comuna MăguriRăcătău, sculptură în piatră
2012 – Tabăra de sculptură Arsenal Park, Orăștie

Expoziții
2021 – “Wardrobe”, Expoziție personală, Institut Francais Cluj
2021 – Salonul de 1 Decembrie Organizat de Filiala Alba a U.A.P.R., Alba Iulia
2021 – Expoziție de sculptură în cadrul evenimentului Napoca Avenue Record Park,

Cluj-Napoca, Cluj
2016 – „Corpus”, Expoziție colectivă Galeria 45, Cluj-Napoca
2015 – “Vârsta de Bronz” Muzeul de Artă, Cluj-Napoca
2014 – “Se întâmplă acum!” Expoziție de sculptură și instalație, B-dul Eroilor, ClujNapoca
2013 – „Loading Boema 5%” Casa Boema, Cluj-Napoca
2013 – Vârsta de Bronz Muzeul de Artă, Cluj-Napoca
2012 – „I think I can, I think I can” Galeria Casa Matei, Cluj-Napoca, Cluj
2011 – Vârsta de Bronz Muzeul de Artă, Cluj-Napoca, Cluj

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.