Expoziţia „Cucuteni, valori regăsite ale preistoriei europene“ va putea fi vizitată la Palatul Şuţu din Capitală
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitia-cucuteni-valori-regasite-ale-preistoriei-europene-va-putea-fi-vizitata-la-palatul-sutu-din-capitala/

Expoziţia „Cucuteni, valori regăsite ale preistoriei europene“ va fi vernisată, vineri, la Palatul Şuţu din Bucureşti, aceasta putând fi vizitată până pe 25 iulie.

Un articol de Andrada Văsii|17 iulie 2013

Expoziţia „Cucuteni, valori regăsite ale preistoriei europene“ va fi vernisată, vineri, la Palatul Şuţu din Bucureşti, aceasta putând fi vizitată până pe 25 iulie.

Astfel, vor fi expuse peste 100 de piese arheologice cu o vechime de peste 5.000 de ani, care vorbesc despre semnificaţiile pierdute, despre viaţa spirituală şi materială şi despre rafinamentul estetic şi tehnologic ale culturii Cucuteni-Tripolie.

Workshop interactiv

Sâmbătă, de la ora 11.00, va fi organizat un workshop interactiv, care doreşte să aducă în atenţia publicului marile enigme ale fascinantei civilizaţii preistorice Cucuteni-Tripolie, notează Mediafax.

Scopul proiectului este de a promova valorile culturale, în acest caz ale arheologiei preistorice, şi de a crea un impact puternic asupra tinerilor, al căror interes faţă de propria cultură, istorie şi artă trebuie stimulat şi educat.

Expoziţia este organizată de Ministerul Tineretului şi Sportului, având ca parteneri Complexul Muzeal Naţional „Moldova“ Iaşi, Asociaţia Culturală Arkeo, Muzeul Municipiului Bucureşti (Palatul Şuţu) şi Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti.

Info:

Vernisajul expoziţiei va avea loc, vineri, la ora 11.00, în holul Palatului Suţu.

Foto credit: Wikipedia

03
/10
/19

La început de octombrie, emisiunea „Garantat 100%” de la TVR 1 împlineşte 20 de ani. Realizatorul ei, Cătălin Ştefănescu, vine să-şi întâlnească telespectatorii cu ediţii în premieră, într-un decor complet nou, modern şi primitor în acelaşi timp. Noul Garantat 100% începe duminică, 6 octombrie, cu un dialog plin de substanţă cu psihoterapeuta Esther Perel.

26
/09
/19

Cea mai mare expoziție dedicată lui Nicolae Tonitza, instalații imersive create special pentru eveniment și 4 pavilioane noi de artă, cu opere în valoare de peste 15 milioane de euro. Pavilionul de Artă București — Art Safari își deschide porţile în perioada 27 septembrie - 6 octombrie 2019, în Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

19
/09
/19

Joi, 19 septembrie, începe la Sfântu Gheorghe (Covasna) Festivalul de Arte Contemporane pulzArt, un prilej foarte bun pentru cei care nu și-au făcut încă planuri pentru weekend să își facă spontan o bucurie. Frumusețea locului și a împrejurimilor este completată de pulzArt, un festival care oferă șansa iubitorilor de artă și frumos de a veni în contact cu ce mai e nou, care sunt formele de exprimare artistică la zi, care sunt tendințele în diferite domenii artistice și ce îndrăgește publicul de afară. 

16
/09
/19

Românii iubesc arta, dar de la distanță. Peste 7 din 10 adulți români regretă că nu și-au dezvoltat pasiunile artistice din copilărie, deși consideră că ar fi putut să le transforme într-o meserie, conform unui studiu național realizat  pe un eșantion reprezentativ de peste 1.400 de persoane. Motivul care i-a determinat să renunțe la pasiunea lor este de natură financiară.

02
/09
/19

"Știți ceva? Dat fiind că, așa am citit, Facebook-ul e un drog, iar eu am nevoie de o doză nouă, vin încă de săptămâna asta cu un nou artist pe-aici. Nu de alta, dar curând începe FILIT, iar zidul meu virtual va trebui să facă față cu brio evenimentului. Așa încât poftim ce-mi vine să zic acum: IRLO. Adică acel IRLO pe care mai toată lumea îl cunoaște ca muralist, cum îi place (și) lui să-și spună." - Lucian Dan Teodorovici

26
/08
/19

Artistul spaniol Lidó Rico vine în premieră la București, pe 4 septembrie 2019 pentru a deschide expoziția Brain inside(out) la Galeriile Carol, începând cu ora 18.00. Sculpturile lui Lidó Rico au la bază studii neurologice amănunțite, expuse în întreaga lume, lucrările sale au stat alături de cele ale lui Damien Hirst.

26
/08
/19

"Du-te! Îmbrăţişează Columna infinirii cu palmele mâinilor deschise. Apoi, înălţându-ţi ochii, priveşte-o şi vei cunoaşte, astfel, într-adevăr, sinele cerului." - Constantin Brâncuși. Turnată în fontă în septembrie 1937 la Atelierele Centrale din Petroșani, Coloana (cu o înălțime de 29, 35 metri) a fost inaugurată la 27 octombrie 1938.