Expoziţia de fotografie „Regele Mihai. O copilărie fericită”, la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitia-de-fotografie-regele-mihai-o-copilarie-fericita-la-tnb/

Vernisajul expoziţiei de fotografii „Regele Mihai. O copilărie fericită” va avea loc, marţi, 7 iunie, la ora 18.00, la TNB, în foaierul Sălii Media, unde vor fi expuse 40 de panouri fotografice cu imagini din timpul copilăriei Regelui Mihai.

Un articol de Petre Ivan|2 iunie 2016

Expoziţia, care prezintă fotografii ce provin din colecţia Familiei Regale a României, colecţia Academiei Române şi colecţia „Luiza Berman”, este itinerată în ţară şi străinătate.

La vernisajul la care va  participa şi ASR Principesa Maria vor lua cuvântul directorul TNB, Ion Caramitru, istoricul dr. Georgeta Filitti, Preşedintele ICR, dr. Radu Boroianu, jurnalista Adina Ştefan.

Expoziţia este realizată de Asociaţia România Culturală în parteneriat cu: Institutul Cultural Român, Teatrul Naţional Bucureşti, Biblioteca Academiei Române, Muzeul Naţional Peleş, Muzeul Judeţean de Istorie Braşov, Muzeul Ţării Făgăraşului „Valter Literat”, Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi şi Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte.

123 1234

Foto: Expoziţia de fotografie „Regele Mihai. O copilărie fericită” – casa-regala.blogspot.com

24
/08
/22

Cea de-a treia ediție Romanian Jewelry Week, organizată de Assamblage, va avea loc în perioada 5 - 9 octombrie 2022 la Biblioteca Națională a României și în alte cinci locații conexe din București. Evenimentul propune timp de cinci zile un format efervescent de târguri, expoziții, conferințe, tururi ghidate și multe alte evenimente surpriză dedicate iubitorilor de bijuterie.

24
/08
/22

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită bucătari din România să se alăture ediției din 2022 a proiectului „Gustul ca patrimoniu”, parte a programului LA PAS Timișoara, desfășurat sub egida Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023. Provocarea constă în reinterpretarea în cheie locală a borșului ucrainean, recent intrat pe lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO aflat în pericol.

23
/08
/22

Cel mai nou proiect inițiat de compania de teatru independent Vanner Collective, „Cele care nu se văd” prezintă 10 personaje feminine din literatura română, întâmplător create de bărbați, care, reimaginate prin perspectiva a 10 fotografe, sparg stereotipurile în care au fost integrate inițial. Instalația fotografică mai poate fi văzută până pe 2 septembrie, de marți până duminică, între orele 10:00 – 18:00 la Sala Acvariu a Muzeului Național al Țăranului Român.

23
/08
/22

Sala Omnia așa cum nu a fost văzută niciodată! Concepută de colectivul artistic austriac mutual loop special pentru acest spațiu cu un trecut deloc liniștit, instalația imersivă și interactivă „Omission Possible” deschide în mod cu totul excepțional această clădire aproape uitată, într-un demers care chestionează percepția omului contemporan asupra efectelor trecerii timpului peste construcții și simboluri istorice.

19
/08
/22

Ai Weiwei, unul dintre cei mai mari artiști ai secolului XXI, rememorează istoria vieții sale și a tatălui său în volumul autobiografic „1000 de ani de bucurii și dureri” (Editura Trei, 2022), oferind în același timp o captivantă incursiune în istoria recentă a Chinei.

09
/08
/22

La împlinirea a 150 de ani de la nașterea primului academician provenit din rândul artiștilor plastici, Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci și Asociatia Pro Valores, organizează prima ediție a Concursului Internațional de arte plastice „Gheorghe Petrașcu”.