Expozitie de costume și vizită în spații secrete ale Operei Comice pentru Copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitie-de-costume-si-vizita-in-spatii-secrete-ale-operei-comice-pentru-copii/

Sâmbătă, pe 21 mai, în intervalul 16:00-01:00, iubitorii de operă şi balet vor avea ocazia să descopere o expoziţie inedită de peste 100 de costume din cele mai apreciate producţii de operă, balet, operetă şi musical din stagiunile Operei Comice pentru Copii. Evenimentul include şi o vizită surpriză – în premieră! – în spaţii secrete ale clădirii.

Un articol de Liliana Matei|18 mai 2016

Noaptea Muzeelor este un eveniment european, iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, în anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor. Noaptea Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc pe 18 mai.

 

“Lumea scenei este fascinantă. Până la produsul final, care farmecă spectatorul așezat confortabil în fotoliu, sunt nenumărate aspecte, de care se ocupă o armată invizibilă, ce ne este dezvăluită în tururile ghidate în spatele cortinei. De această dată, ne bucurăm să prezentăm publicului cele mai îndrăgite costume din producțiile de operă, balet, operetă și musical ale Operei Comice pentru Copii, precum și o incursiune surpriză, organizată în premieră în spații ale clădirii care nu au mai fost nicicând vizitate. Vă invităm să ne bucurăm împreună de Noaptea Muzeelor!.”, a declarat Felicia Filip, managerul instituției

Până la finalul stagiunii, Opera Comică pentru Copii pregătește a doua ediție a festivalului organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, în perioada 1-4 iunie. Anul acesta, Festivalul “Opera Copiilor” include peste 25 de evenimente pentru întreaga familie, desfășurate în Parcul Herăstrău, la Muzeul Satului și la sediul instituției.

Gala de Balet și Gala de Operă, OCC cinema, concerte lecție, concerte folk, concursuri de puzzle, concursuri pe Freewheel și Treasure Hunt sunt doar câteva dintre evenimentele de care ne vom bucura în cele 4 zile de festival. Bilete pentru cele două spectacole de gală sunt disponibile în rețeaua bilete.ro – cu minim 48 de ore înainte de spectacol – și de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii (Calea Giulești nr. 16) – între orele 10-14, în zilele de luni, marți, miercuri, vineri și duminică, între orele 10-20 sâmbăta, joia fiind închis.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.