Expoziție inedită ,,Când aveau 20 de ani. Impresii și Copilărie”, în cadrul Festivalului Internațional George Enescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/expozitie-inedita-cand-aveau-20-de-ani-impresii-si-copilarie-in-cadrul-festivalului-international-george-enescu/

Contemporanii şi Institutul Cultural Român vă invita luni, 31 august 2015, orele 19:00, sediul ICR, Aleea Alexandru nr. 38, Bucureşti, la vernisajul expoziţiei de pictură şi grafică “Când aveau 20 de ani. Impresii şi Copilărie”.

Un articol de Liliana Matei|25 august 2015

În cadrul acestei expoziții vor fi prezentate lucrări inedite din copilărie-adolescență, dar și din perioada maturității ale celor șase artiști expozanți: Florin Ciubotaru, Marin Gherasim, Ion Grigorescu, Christian Paraschiv și Bogdan Vlăduță.

Lucrările realizate în perioada copilariei sunt lucrări-mărturie provenite din nevoia de exprimare prin forme plastice, nu doar prin forme vorbite, ele fiind semințele operelor de maturitate. Iar operele de maturitate sunt dovadă că proba răbdării și a învățării limbajului plastic o trec doar artiștii care au vocatie.

În deschiderea expoziției vor lua cuvântul Liviu Jicman, Vicepreședintele ICR și Maria Pașc, curatorul expoziției. În intro-ul festivității, invitații speciali Diana Jipa (vioară) și Angelica Postu (pian) vor intepreta un fragment din lucrarea “Impresii din Copilărie” de George Enescu.

INFO

Evenimentul expozițional “Când aveau 20 de ani. Impresii și Copilărie” este organizat de Contemporanii și Institutul Cultural Român și face parte din Bucureștiul Creativ, care se desfășoară în cadrul Festivalului Internațional George Enescu. Expoziția poate fi vizitată în perioada 31 august – 01 octombrie 2015, de luni până vineri, între orele 10:00-18:00, la sediul ICR, str. Aleea Alexandru nr. 38, sector 1, București.

08
/10
/18

„Monumente în mișcare – patrimoniu dispărut” 2018, proiect produs de Nasui collection & Gallery și Muzeul Județean de Istorie Brașov, își propune promovarea patrimoniului istoric al Brașovului dispărut, prin producția și plasarea în spațiul public a două sculpturi de mari dimensiuni, contemporane, temporare și neintruzive, prin organizarea de module educaționale pentru tineri și printr-o expoziție documentară outdoor dedicată publicului larg.

06
/10
/18

Au mai rămas două săptămâni până la începutul Festivalului Național de Teatru, ediția a 28-a, care se va desfăşura la Bucureşti, în perioada 19 – 29 octombrie. În an centenar, peste 100 de evenimente sunt propuse publicului în cele 11 zile de Festival.

02
/10
/18

Agenţia de publicitate Papaya Advertising a lansat, ieri, un clip numit “Copiii referendumului”, prin care îndeamnă la boicotarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie. Spotul, inspirat din serialul “The Handmaid’s Tale” (“Povestea slujitoarei”), în care este descrisă viaţa din Gilead, un stat condus de un regim totalitar ultra-religios, unde femeile sunt folosite pentru a procrea, s-a viralizat în scurt timp pe rețelele de socializare.

01
/10
/18

A apărut o necesară carte-album, „CineBucurești. 100 de ani de modernitate - Sala de cinema”, coordonată de arhitectul Mihaela Pelteacu și cineastul Laurențiu Damian. Un volum despre istoria glorioasă a sălilor de cinema din București, care trezește nostalgii dar induce și tristețe din cauza stării actuale de degradare a cinematografelor.

27
/08
/18

Făget a devenit în această vară o destinație culturală găzduind prima manifestare artistică din cadrul proiectului Cămine în Mișcare / Moving Fireplaces, eveniment ce face parte dintr-o suită de astfel de activități pregătite de Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană și Asociația Prin Banat.

16
/08
/18

În luna august, Asociația Montage dă startul celui mai nou proiect cultural „FUChS(ilis)-ISMUL, EXPERIMENT SOCIO-CROMATIC DE MUZICĂ ȘI MIȘCARE desenat cum se cuvine de Pâlnie și Stamate pe uvertura șalvarilor lui Ismail si Turnavitu de pe lângă Cârligații lui Gayk” sau, mai pe scurt, FUChSIADA, un spectacol „work in progress” conceput de Anca Maria COLȚEANU după scrierile lui URMUZ și produs de artistul Anca Maria Ciofîrlă.