„Faust” se întoarce în luna aprilie
https://www.ziarulmetropolis.ro/faust-se-intoarce-in-luna-aprilie/

Sub motto-ul „Mai mult teatru, mai multă viaţă!”, Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu propune pentru această primăvară nu mai puţin de cincizeci şi şase de spectacole, dintre care patru premiere.

Un articol de Liliana Matei|8 martie 2020

Publicul se va reîntâlni, la Sibiu, cu unele dintre cele mai îndrăgite titluri din repertoriul TNRS, precum: „Faust” și „Povestea prințesei deocheate”, regia Silviu Purcărete, „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, regia Andrei și Andreea Grosu, „Opinia publică”, regia Theodor-Cristian Popescu, „Camino Real”, regia Cosmin Chivu, „American Buffalo”, regia Eugen Gyemant, „Femei”, concept spectacol Raluca Iani sau „Mesaje spre univers”, regia Josef Maria Krasanovsky. Alături de spectacolele deja consacrate ale naționalului sibian, patru noi spectacole vor avea premiera la TNRS, până în luna mai: „Quartett”, regia Hunor Horvath (12, 13 martie 2020), „Tom și Jerry”, regia Florin Piersic Jr. (27, 28, 29 martie 2020), „Deșteptarea primăverii”, regia Eugen Gyemant (31 martie, 1 și 2 aprilie 2020), „Identity (in) crisis”, regia Bobi Pricop (6, 7 mai 2020).

Luna aprilie aduce pe scena TNRS un prim spectacol invitat din acest an. Este vorba despre concertul „Săftița. Balkanic Project”, susținut de cunoscutul virtuoz al țambalului, Marius Mihalache, și Marius Mihalache Band (Arabela Nicolau – voce, Marius Gagiu (Mandela) – flaut, caval, Nicu Băran – bass, Lucian Maxim – tobe). Evenimentul a primit în anul 2019 Premiul Special UNITER.

Primele două reprezentații cu spectacolul „Faust”, regia Silviu Purcărete, din acest an, vor avea loc vineri, 3 aprilie și sâmbătă, 4 aprilie 2020. Cu o istorie de peste 10 ani, spectacolul „Faust” este cea mai cunoscută producție de teatru din România. Anual, peste 9000 de spectatori, din toată țara și din străinătate, vin la Sibiu pentru întâlnirea cu spectacolul care a rescris istoria teatrului în România.

Foto: Sebastian Marcovici

25
/11
/14

Spectacolul ,,Hell” de Lolita Pille, în regia lui Chris Simion, se joacă marți, 25 noiembrie, ora 21:00, la Godot Cafe-teatru. Din distribuție fac parte Antoaneta Cojocaru, Ela Ionescu, Ana Covalciuc, Dan Rădulescu și Mihai Smarandache.

25
/11
/14

Actorul Mircea Albulescu a fost internat, în noaptea de luni spre marţi, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara, după ce iniţial s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean acuzând dureri în zona pieptului.

25
/11
/14

CRONICĂ DE FILM „Pașaport de Germania”, realizat de Răzvan Georgescu, este un documentar eficient - informații satisfăcătoare, narațiune limpede, limbaj vizual lipsit de artificii inutile -, care completează reflecția asupra trecutului comunist, dintr-o perspectivă mai puțin uzată.

24
/11
/14

Regizorul Ioan Cărmăzan a mărturisit că filmează un lungmetraj poliţist, după un scenariu original scris de Titi Popescu, în care Mihai Mălaimare deţine rolul principal, pelicula urmând să se intituleze "Noi ştim că voi ştiţi că noi ştim".

24
/11
/14

Doi muzicieni români de cel mai înalt nivel artistic se întâlnesc pe scena Sălii Radio: CRISTIAN MĂCELARU, dirijor asociat al Filarmonicii din Philadelphia, cu o frumoasă carieră în special în S.U.A şi Canada şi violonistul GABRIEL CROITORU, care deţine dreptul de a cânta pe vioara de patrimoniu universal Guarneri, care a aparţinut lui George Enescu, instrument aflat în administrarea Muzeului Naţional „George Enescu”.

24
/11
/14

InterComFilm, distribuitorul filmului Paddington în România, alături de Grand Cinema & More sprijină accesul la educație al copiilor din medii defavorizate. Astfel, 5 lei din prețul fiecărui bilet la Paddington, cumpărat pe 6 decembrie, va fi donat în acest scop către Organizația Salvați Copiii.

24
/11
/14

N(aum), Peretele, Tectonica sentimentelor, Lecţia, Royal Fashion, Pescăruşul, Copilăria lui Chopin, Împăratul Neîmpărat, Poezie. La Comedie!, Trei piese scurte despre sex şi multe alte spectacole, în această săptămână pe scenele teatrelor din Capitală.

24
/11
/14

În memoria lui Eugène Ionesco (26 noiembrie 1909 – 28 martie 1994), Casa de Producţie TVR a programat luni, 24 noiembrie, de la ora 20.00, la TVR 2, una dintre piesele marelui scriitor: „Regele moare” („Le Roi se meurt”), sub direcţia de scenă a maestrului Victor Ioan Frunză.

23
/11
/14

Ana Blandiana, una dintre cele mai cunoscute poete din România pe plan internațional, va fi prezentă, în perioada 24 - 29 noiembrie, în Spania, într-un turneu de promovare în Pamplona, Salamanca și Madrid, a volumului "Patria mea A4", cea mai recentă carte a autoarei apărută în limba spaniolă.