„Faust” se întoarce în luna aprilie
https://www.ziarulmetropolis.ro/faust-se-intoarce-in-luna-aprilie/

Sub motto-ul „Mai mult teatru, mai multă viaţă!”, Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu propune pentru această primăvară nu mai puţin de cincizeci şi şase de spectacole, dintre care patru premiere.

Un articol de Liliana Matei|8 martie 2020

Publicul se va reîntâlni, la Sibiu, cu unele dintre cele mai îndrăgite titluri din repertoriul TNRS, precum: „Faust” și „Povestea prințesei deocheate”, regia Silviu Purcărete, „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, regia Andrei și Andreea Grosu, „Opinia publică”, regia Theodor-Cristian Popescu, „Camino Real”, regia Cosmin Chivu, „American Buffalo”, regia Eugen Gyemant, „Femei”, concept spectacol Raluca Iani sau „Mesaje spre univers”, regia Josef Maria Krasanovsky. Alături de spectacolele deja consacrate ale naționalului sibian, patru noi spectacole vor avea premiera la TNRS, până în luna mai: „Quartett”, regia Hunor Horvath (12, 13 martie 2020), „Tom și Jerry”, regia Florin Piersic Jr. (27, 28, 29 martie 2020), „Deșteptarea primăverii”, regia Eugen Gyemant (31 martie, 1 și 2 aprilie 2020), „Identity (in) crisis”, regia Bobi Pricop (6, 7 mai 2020).

Luna aprilie aduce pe scena TNRS un prim spectacol invitat din acest an. Este vorba despre concertul „Săftița. Balkanic Project”, susținut de cunoscutul virtuoz al țambalului, Marius Mihalache, și Marius Mihalache Band (Arabela Nicolau – voce, Marius Gagiu (Mandela) – flaut, caval, Nicu Băran – bass, Lucian Maxim – tobe). Evenimentul a primit în anul 2019 Premiul Special UNITER.

Primele două reprezentații cu spectacolul „Faust”, regia Silviu Purcărete, din acest an, vor avea loc vineri, 3 aprilie și sâmbătă, 4 aprilie 2020. Cu o istorie de peste 10 ani, spectacolul „Faust” este cea mai cunoscută producție de teatru din România. Anual, peste 9000 de spectatori, din toată țara și din străinătate, vin la Sibiu pentru întâlnirea cu spectacolul care a rescris istoria teatrului în România.

Foto: Sebastian Marcovici

18
/11
/14

Dacă până acum ,,Love Building” era tabăra de reparat relaţii, de această dată lucrurile se complică şi pentru terapeuţi, care în frunte cu personajul interpretat de Dragoş Bucur experimentează diverse probleme de cuplu, alături de actriţa Adina Şteţcu, cea care din 26 decembrie îi este parteneră pe marele ecran în Alt Love Building.

18
/11
/14

Ei sunt mereu într-o cursă electorală – în fiecare zi, publicul trebuie să-i voteze, să-i asculte, să le cumpere discurile. Iar ei trebuie să fie perfecţi… Sunt marii interpreţi ai zilelor noastre, care trăiesc o cursă infernală. Îl ascultam ieri la Radio România Muzical pe dirijorul Vasili Sinaiski şi răspunsul lui la întrebarea „ce contează astăzi pentru a fi un dirijor important?”.

18
/11
/14

Pe cât sunt de frecvente expozițiile de grup în lumea artistică, pe atât sunt de rare cele omogene ca valoare și concepție, căci un astfel de proiect necesită ca un grup de artiști capabili să-și pună laolaltă viziunile personale în subordinea unei idei comune, iar rezultatul să fie unitar și din punct de vedere al formei.

17
/11
/14

În acest an, Rusia va fi prezentǎ ȋn calitate de invitat de onoare la Targul Gaudeamus (19-23 noiembrie), cu un stand de peste 1.000 de cărți provenind de la cele mai importante edituri din Federația Rusǎ și cu un bogat program de activitǎți culturale.

17
/11
/14

Doi celebri compozitori americani – Gershwin şi Bernstein, o partitură inconfundabilă - Un american la Paris şi două ansambluri reunite simultan pe scena Salii Radio – ORCHESTRA NATIONALĂ RADIO şi BIG BAND-ul RADIO definesc concertul-eveniment dedicat memoriei unuia dintre cei mai cunoscuti muzicieni de jazz din România: Richard Oschanitzky. Compozitor, aranjor, pianist şi dirijor român, acesta ar fi împlinit 75 de ani.

17
/11
/14

Art Out dorește să reunească toți pasionații de artă și să deschidă orizontul artistic al celor neinițiați. Descoperiți tainele vechilor maeştri, aflând istoria unor monumente şi a unor colecţii de artă. Experimentați fascinantul drum al artei printr-o serie de ateliere care vor avea loc în perioada noiembrie-decembrie.

17
/11
/14

Tom şi Jerry, Lecţia de violoncel, Două loturi, Conversaţia după înmormântare, Copilăria lui Bach, Mincinosul, Meşteşugul vieţii, Comedie de modă veche, Bună seara, domnule Wilde, Zelda, Povestea lui Jeste şi multe alte spectacole pe scenele bucureştene, în perioada 17 - 23 noiembrie

17
/11
/14

Casa de Producție TVR a programat în această seară un spectacol din Arhiva de Aur a Televiziunii Române – “Dimineața pierdută”, o dramatizare de Cătălina Buzoianu după romanul cu acelaşi nume de Gabriela Adameşteanu. Spectacolul, preluat de la Teatrul L. S. Bulandra, poate fi urmărit luni, 17 noiembrie, de la ora 20.10 (partea I) şi de la ora 23.10 (partea a II-a), la TVR 2.

17
/11
/14

„Câți locuitori are România... 20 de milioane? Merg din sat în sat și tot o să-l găsesc pe Paganini”. Imaginați-vă fraza asta spună în engleză, cu accent scoțian și siguranța de sine a omului care a făcut carieră la Hollywood.