Feerie muzicala in lumea basmelor pe scena Operei Nationale Romane din Timisoara
https://www.ziarulmetropolis.ro/feerie-muzicala-in-lumea-basmelor-pe-scena-operei-nationale-romane-din-timisoara/

O feerie muzicală în lumea basmelor îi aşteaptă pe cei mici pe scena Operei Naţionale Române din Timişoara care le-a pregătit o premieră absolută, ‘Steaua de sticlă’, ce va avea loc vineri, de la ora 18,00. Spectacolul este semnat de Dumitru Ardelean, iar libretul îi aparţine Silviei Kerim. Pe scenă se vor întâlni Albă ca […]

Un articol de Andrada Văsii|6 decembrie 2012

O feerie muzicală în lumea basmelor îi aşteaptă pe cei mici pe scena Operei Naţionale Române din Timişoara care le-a pregătit o premieră absolută, ‘Steaua de sticlă’, ce va avea loc vineri, de la ora 18,00.

Spectacolul este semnat de Dumitru Ardelean, iar libretul îi aparţine Silviei Kerim.

Pe scenă se vor întâlni Albă ca Zăpada, Piticii, Fram Ursul Polar, Zâna Zăpezilor şi Fetiţa cu chibrituri, Balaurul cu şapte capete, Motanul Încălţat, Regina Neagră, Micul Prinţ, dar şi alte personaje de poveste.

‘Acest proiect constituie o mare provocare deoarece pe lângă colectivul Operei cu care am mai lucrat până acum, de data aceasta voi lucra şi cu personajele principale care sunt copii; copii între 5 ani (cel mai mic) şi 10 ani (cea mai mare), care pe parcursul desfăşurării spectacolului vor dansa, vor juca diverse roluri şi vor învăţa să se integreze alături de actorii adulţi într-un spectacol pe Scena Mare a Operei. Împreună cu scenografa Geta Medinschi şi cu Hellen Ganser, care semnează coregrafia, am gândit un spectacol alert, plin de culoare, de veselie şi de poezie şi, mai ales, ….de tandreţe. Am apelat la modul de gândire al copiilor şi am lăsat copiii actori să completeze cu fantezia lor, fantezia noastră. Va fi un experiment unic, atât pentru copii, cât şi pentru noi, cei mari’, a declarat regizorul spectacolului, Marina Emandi Tiron.

Silvia Kerim, absolventă a Facultăţii de Filologie, Secţia Limba şi Literatura Franceză, este autoarea a peste 24 de volume: memorialistică, literatură pentru copii, traduceri din literatura universală.

Împreună cu compozitorul Marius Ţeicu este autoarea unor musical-uri de mare succes: ‘Mary Poppins’, ‘Micuţa Dorothy’, ‘Gulliver’, ‘Frumoasa din pădurea adormită’, jucate atât în ţară, cât şi în străinătate, în Franţa şi Spania.

În 1996 a creat serialul TV ‘Căsuţa cu poveşti’, difuzat de televiziunea naţională.

Silvia Kerim deţine numeroase şi importante premii literare naţionale şi internaţionale. Recent, juriul IBBY a nominalizat-o pentru Premiul Andersen.

Sursa: Agerpres

17
/11
/14

În acest an, Rusia va fi prezentǎ ȋn calitate de invitat de onoare la Targul Gaudeamus (19-23 noiembrie), cu un stand de peste 1.000 de cărți provenind de la cele mai importante edituri din Federația Rusǎ și cu un bogat program de activitǎți culturale.

17
/11
/14

Doi celebri compozitori americani – Gershwin şi Bernstein, o partitură inconfundabilă - Un american la Paris şi două ansambluri reunite simultan pe scena Salii Radio – ORCHESTRA NATIONALĂ RADIO şi BIG BAND-ul RADIO definesc concertul-eveniment dedicat memoriei unuia dintre cei mai cunoscuti muzicieni de jazz din România: Richard Oschanitzky. Compozitor, aranjor, pianist şi dirijor român, acesta ar fi împlinit 75 de ani.

17
/11
/14

Art Out dorește să reunească toți pasionații de artă și să deschidă orizontul artistic al celor neinițiați. Descoperiți tainele vechilor maeştri, aflând istoria unor monumente şi a unor colecţii de artă. Experimentați fascinantul drum al artei printr-o serie de ateliere care vor avea loc în perioada noiembrie-decembrie.

17
/11
/14

Tom şi Jerry, Lecţia de violoncel, Două loturi, Conversaţia după înmormântare, Copilăria lui Bach, Mincinosul, Meşteşugul vieţii, Comedie de modă veche, Bună seara, domnule Wilde, Zelda, Povestea lui Jeste şi multe alte spectacole pe scenele bucureştene, în perioada 17 - 23 noiembrie

17
/11
/14

Casa de Producție TVR a programat în această seară un spectacol din Arhiva de Aur a Televiziunii Române – “Dimineața pierdută”, o dramatizare de Cătălina Buzoianu după romanul cu acelaşi nume de Gabriela Adameşteanu. Spectacolul, preluat de la Teatrul L. S. Bulandra, poate fi urmărit luni, 17 noiembrie, de la ora 20.10 (partea I) şi de la ora 23.10 (partea a II-a), la TVR 2.

17
/11
/14

„Câți locuitori are România... 20 de milioane? Merg din sat în sat și tot o să-l găsesc pe Paganini”. Imaginați-vă fraza asta spună în engleză, cu accent scoțian și siguranța de sine a omului care a făcut carieră la Hollywood.

15
/11
/14

Mozaic Jazz Festival a debutat ieri, 14 noiembrie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor. Cel mai tânăr festival de jazz din Sibiu își îndreaptă atenția atât spre artiști internaționali consacrați, cât și pe proiecte inedite, voci extraordinare, instrumentiști virtuoși și artiști români.

15
/11
/14

La 25 de ani de la revoluție, "Baricada Culturală" - proiect realizat de Radio România Cultural în parteneriat cu Docuart - oferă șansa cunoașterii și înțelegerii în profunzime a unei perioadei gri, comuniste, prin mijlocul artei cinematografice, instrument accesibil tuturor.

15
/11
/14

Aşteptând să înceapă spectacolul lui Silviu Purcărete “Moliendo Café” (Măcinând cafeaua”), te laşi prada pentru câteva minute unor gânduri legate de starea ta atunci când îţi pregăteşti o cafea acasă, la birou sau când îţi cumperi o cafea, zăbovind în gară sau în aeroport, când ţi se serveşte o cafea fie că eşti într-o vizită, fie că eşti într-o cafenea, într-un birt...