Feerie muzicala in lumea basmelor pe scena Operei Nationale Romane din Timisoara
https://www.ziarulmetropolis.ro/feerie-muzicala-in-lumea-basmelor-pe-scena-operei-nationale-romane-din-timisoara/

O feerie muzicală în lumea basmelor îi aşteaptă pe cei mici pe scena Operei Naţionale Române din Timişoara care le-a pregătit o premieră absolută, ‘Steaua de sticlă’, ce va avea loc vineri, de la ora 18,00. Spectacolul este semnat de Dumitru Ardelean, iar libretul îi aparţine Silviei Kerim. Pe scenă se vor întâlni Albă ca […]

Un articol de Andrada Văsii|6 decembrie 2012

O feerie muzicală în lumea basmelor îi aşteaptă pe cei mici pe scena Operei Naţionale Române din Timişoara care le-a pregătit o premieră absolută, ‘Steaua de sticlă’, ce va avea loc vineri, de la ora 18,00.

Spectacolul este semnat de Dumitru Ardelean, iar libretul îi aparţine Silviei Kerim.

Pe scenă se vor întâlni Albă ca Zăpada, Piticii, Fram Ursul Polar, Zâna Zăpezilor şi Fetiţa cu chibrituri, Balaurul cu şapte capete, Motanul Încălţat, Regina Neagră, Micul Prinţ, dar şi alte personaje de poveste.

‘Acest proiect constituie o mare provocare deoarece pe lângă colectivul Operei cu care am mai lucrat până acum, de data aceasta voi lucra şi cu personajele principale care sunt copii; copii între 5 ani (cel mai mic) şi 10 ani (cea mai mare), care pe parcursul desfăşurării spectacolului vor dansa, vor juca diverse roluri şi vor învăţa să se integreze alături de actorii adulţi într-un spectacol pe Scena Mare a Operei. Împreună cu scenografa Geta Medinschi şi cu Hellen Ganser, care semnează coregrafia, am gândit un spectacol alert, plin de culoare, de veselie şi de poezie şi, mai ales, ….de tandreţe. Am apelat la modul de gândire al copiilor şi am lăsat copiii actori să completeze cu fantezia lor, fantezia noastră. Va fi un experiment unic, atât pentru copii, cât şi pentru noi, cei mari’, a declarat regizorul spectacolului, Marina Emandi Tiron.

Silvia Kerim, absolventă a Facultăţii de Filologie, Secţia Limba şi Literatura Franceză, este autoarea a peste 24 de volume: memorialistică, literatură pentru copii, traduceri din literatura universală.

Împreună cu compozitorul Marius Ţeicu este autoarea unor musical-uri de mare succes: ‘Mary Poppins’, ‘Micuţa Dorothy’, ‘Gulliver’, ‘Frumoasa din pădurea adormită’, jucate atât în ţară, cât şi în străinătate, în Franţa şi Spania.

În 1996 a creat serialul TV ‘Căsuţa cu poveşti’, difuzat de televiziunea naţională.

Silvia Kerim deţine numeroase şi importante premii literare naţionale şi internaţionale. Recent, juriul IBBY a nominalizat-o pentru Premiul Andersen.

Sursa: Agerpres

07
/10
/14

Jean-Luc Godard, unul dintre cei mai influenți regizori din istoria cinematografiei, a surprins anul acesta Cannes-ul cu primul său lungmetraj în 3D, Adieu au langage, distins cu Premiul Juriului. Les Films de Cannes à Bucarest (24 – 30 octombrie) aduce filmul în premieră la București

07
/10
/14

Supranumită „Carmen a secolului XX”, VIORICA CORTEZ, una dintre cele mai aplaudate voci lirice feminine din toate timpurile,  va cânta la Sala Radio într-o gală extraordinară care îi este dedicată.

07
/10
/14

Aşteptarea a luat sfârşit. Iubitorii de teatru pot vedea, în sfârşit, „Omul cel bun din Seciuan” de Bertolt Brecht, noul spectacol pus în scenă de Andrei Şerban la Teatrul Bulandra. Premiera va avea loc joi, 9 octombrie şi vineri, 10 octombrie, de la ora 19:00. Un spectacol nerecomandat copiilor sub 16 ani.

07
/10
/14

Ochii săi mari, albaştri şi prezenţa agreabilă, debordând de feminitate în lumina reflectoarelor, sunt de neuitat. S-a născut pe 7 octombrie 1954, la Bacău, şi aţi văzut-o în numeroase roluri, alături de mari artişti ai scenei româneşti.

07
/10
/14

În perioada 29 septembrie - 5 octombrie s-a desfăşurat în Bucureşti a Patra Ediţie a Festivalului „Bucharest Fringe” - Maratonul Teatrului Independent. În acest an, publicul a urmarit 17 producţii independente, în 9 spaţii din Bucureşti. Premiul pentru cel mai bun spectacol a fost adjudecat de “Cockoşi” de Mike Bartlett, regia Horia Suru, o producţie a Teatrului ACT, Asociaţia Entheos şi GrayPlay.

06
/10
/14

Cinema-edu, cel mai mare proiect de educație cinematografică, destinat liceenilor, va ajunge în lunile octombrie și noiembrie în șase orașe din țară: Ploiești(21-23 octombrie, Club Cinema Twins), Craiova (28-30 octombrie, Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman), Mediaș (4-6 noiembrie), Târgu Mureș (11-13 noiembrie, cinema Arta), Iernut (14 noiembrie) și Roman (25-27 noiembrie).

06
/10
/14

Unul dintre cei mai iubiți și apreciați actori de teatru și film, Victor Rebengiuc va primi Premiul de Excelență al celei de-a VI-a ediții a „Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj”. Evenimentul va fi marcat prin proiecția specială a filmului „De ce trag clopotele, Mitică?” (regia Lucian Pintilie, 1981) programat vineri, 17 octombrie, ora 18:30 la Cinema Victoria în prezența maestrului Rebengiuc.

06
/10
/14

CRONICĂ DE FILM „Poarta Albă”, în regia lui Nicolae Mărgineanu, este un film fără vlagă, ilustrativ și cu personaje slab construite. Povestea teribilă a deținuților din lagărul comunist de muncă silnică ce dă titlul lungmetrajului nu are parte de o redare cinematografică pe măsură.

06
/10
/14

Spectacolul „Folia, Shakespeare & Co” după William Shakespeare, realizat şi înregistrat anul acesta în studiourile TVR de către Gigi Căciuleanu alături de dansActorii săi, deschide stagiunea de toamnă a Teatrului Naţional de Televiziune.