Felicia Filip și Laura Bretan, în „Poveste de Crăciun”
https://www.ziarulmetropolis.ro/felicia-filip-si-laura-bretan-in-poveste-de-craciun/

Aproape 4000 de persoane au fost prezente aseară la spectacolul „Poveste de Crăciun”, prezentat de Opera Comică pentru Copii la Sala Polivalentă din Bucureşti. Evenimentul a fost transmis live şi pe pagina oficială de Facebook a instituţiei, ajungând la peste 100 000 de spectatori într-un timp record.

Un articol de Liliana Matei|17 decembrie 2016

Pe scenă au urcat peste 300 de artiști, care au susținut împreună, cu mult talent, un spectacol-eveniment, în regia maestrului Cristian Mihăilescu. „Spectatorii din sală, dar și cei care au urmărit pe Facebook transmisiunea live a evenimentului, s-au bucurat de un spectacol-mozaic, care a îmbinat muzica clasică, opera și cântul coral cu muzica pop, colindele tradiționale și cu momentele de flamenco și balet”, se arată într-un comunicat de presă. Pe scenă au urcat soprana Felicia Filip, tânăra solistă Laura Bretan (Chicago) – câștigătoarea concursului „Românii au Talent” – cunoscuta interpretă Alina Eremia, baritonul Iordache Basalic, prim-solist al Operei Naționale din București, prim-balerinii Corina Dumitrescu și Gigel Ungureanu, dansatorul flamenco Lucas Molina (Buenos Aires), violonistul de reputație mondială Mario Hossen (Viena), Ionel Tudor Band, Orchestra Simfonică București (dirijori: Gheorghe Iliuță și Andrei Tudor), alături de artiștii lirici și balerinii Operei Comice pentru Copii și Corurile Cantus Mundi din țară, dirijate de Cezar Verlan.

„Magia Crăciunului se pune în scenă cu dragoste pentru cei cărora le este adresată și cu știința de a îmbina diversele gusturi și așteptări ale publicului. Avem un public care așteaptă colinde, alt public care așteaptă voci de operă, alții care așteaptă cântăreți pop, iar secretul unui spectacol de acest gen este modul de a ansambla această diversitate de stiluri. În luna decembrie toți suntem copii, de aceea «Poveste de Crăciun» este un spectacol care se adresează tuturor. Avem o echipă extraordinară la Opera Comică pentru Copii, cu oameni talentați și devotați, care fac miracole la fiecare spectacol. Anual, peste 75.000 de copii ascultă Mozart, Ceaikovski, Donizetti, iar acest spectacol de Crăciun reprezintă apogeul a ceea ce Opera Comică pentru Copii oferă publicului pe parcursul unui an”, a declarat regizorul Cristian Mihăilescu.

Timp de două ore și jumătate, părinți, copii și bunici s-au bucurat, deopotrivă, de Povestea de Crăciun. Ei au fost conduși de prezentatorii Oana și Nino (soprana Oana Șerban și baritonul Valentino Tiron, îndrăgiți soliști ai Operei Comice pentru Copii) printr-o călătorie muzicală, care a cuprins arii din opere cunoscute, secvențe celebre de balet clasic și contemporan, precum și colinde românești și internaționale. Spectacolul s-a încheiat cu o suită de colinde tradiționale, interpretate de soprana Felicia Filip, împreună cu soliștii Operei Comice pentru Copii, alături de peste 300 de copii din Corurile Cantus Mundi.

„4000 de suflete au respirat odată cu noi în această seară. Este miraculos. De fiecare dată când se întâmplă acest lucru, atmosfera din jurul nostru vibrează, și de fiecare dată îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a ales să trăiesc și să creez asemenea momente, ca manager și ca artist. Colegii mei mi-au demonstrat că iubesc Opera Comică pentru Copii, că sunt atașați și devotați acestei instituții. Dacă mai era nevoie, și astăzi au făcut o declarație de dragoste către Opera Comică pentru Copii și iubitului nostru public, care de fiecare dată umple sălile, ne îndrăgește, ne răsfață și ne aplaudă la infinit”, a declarat soprana Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.

La rândul ei, Laura Bretan a spus: „A fost foarte frumos în această seară, a fost o mare bucurie pentru mine să cânt pentru atât de mulți copii. Mulțumesc din tot sufletul pentru susținere, vă urez tuturor sărbători fericite și un an nou bun”.

De la începutul lunii decembrie, Opera Comică pentru Copii a deschis un patinoar exclusiv pentru copii, amplasat în aer liber, „la grădină”, în incinta instituției. Programul de funcționare este de la 15:00 la 20:00, de luni până vineri, iar în weekend, de la 10:00 la 22:00. Tot în această perioadă, Opera Comică pentru Copii organizează a treia ediție a campaniei J.O.C. (Jucăriile Operei Comice). Bucureștenii care doresc să doneze jucării, o pot face venind la sediul instituției (Calea Giulești 16), unde este amplasată o urnă-cadou, disponibilă publicului zilnic, între orele 8:00 și 22:00, de pe 1 până pe 20 decembrie.

18
/03
/14

Dawid Trzensimiech de la Royal Opera House Covent Garden s-a alăturat în luna martie Comaniei de Balet a Operei Naţionale Bucureşti. Artistul de origine poloneză poate fi urmărit miercuri, 19 martie, ora 19.00, pentru prima oară pe scena teatrului, în spectacolul de dans contemporan Tango. Radio şi Juliet, în coregrafia lui Edward Clug.

13
/03
/14

A&A Records vă invită miercuri, 19 martie, de la ora 12:00, la Ceainăria Cărtureşti, la prima lansare de CD de muzică clasică a tinerei pianiste de origine română Alina Azario, în prezent doctorand şi pedagog la Hochschule für Musik und Theater din Hamburg.

10
/03
/14

Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi, la cea de-a 24-a ediţie, este provocarea lansată spectatorilor de Orchestrele şi Corurile Radio România, la Sala Radio. Marşul nupţial şi întreaga partitură a lui Felix Mendelssohn - Visul unei nopţi de vară, acordeonistul Richard Galliano cântând Anotimpurile lui Vivaldi şi pe cele ale lui Piazzolla şi multe alte evenimente speciale, în perioada aprilie-iunie 2014, la Sala Radio.

06
/03
/14

Premiera spectacolului de operă Don Pasquale (versiune adaptată pentru micii spectatori) este surpriza lunii martie pe scena bucureşteană. Prima reprezentaţie va avea în data de 10 martie (orele 11.00 şi 13.00) şi va fi urmată de spectacole în zilele de luni (17, 24, 31) şi marţi (11, 18, 25) ale lunii martie, de la orele 11.00 şi 13.00.

04
/03
/14

„Simfoniile mele reprezintă conţinutul întregii mele vieţi; am cuprins în ele toată experienţa şi suferinţă mea”, spunea unul dintre marii compozitori ai tuturor timpurilor, Gustav Mahler. Vineri, 7 martie, de la ora 19.00, la Sala Radio, publicul bucureştean va putea asculta simfonia a II-a de Mahler, a căărei premieră a avut loc în 1895, la Berlin, la pupitrul celebrei orchestre a Filarmonicii din Berlin aflându-se compozitorul însuşi.

28
/02
/14

La prima vedere, am putea gândi că este o nepotrivire: cum ar putea să sune arii franceze cu un peruan, Simfonia Alpilor cu o orchestră japoneză şi simfoniile lui Robert Schumann cu dirijorul Yannick Nezet Seguin decât, să spunem, nepotrivit? În 3 martie se lansează la nivel internaţional aceste albume semnate de extra-europeni care oferă însă versiuni de referinţă pentru repertoriul european.