Festivalul de Film Horror și Fantastic Lună Plină se amână pentru 2021
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-de-film-horror-si-fantastic-luna-plina-se-amana-pentru-2021/

Festivalul de film horror şi fantastic Lună Plină, care ar fi trebuit să aibă loc între 20-23 august, în comuna Biertan din judeţul Sibiu, se amână pentru anul viitor.

Un articol de Liliana Matei|6 august 2020

„Din păcate, am fost nevoiți să amânăm acest festival, întrucât în zona Biertan există un posibil focar epidemiologic și atât noi, organizatorii, cât și autoritățile, ne-am gândit să nu riscăm în niciun fel sănătatea participanților sau a comunității locale. Am sperat până în ultimul moment că vom putea găsi o soluție pentru a organiza acest eveniment la care ținem foarte mult – însă am hotărât să nu sacrificăm experiența completă a festivalului care include pe lângă proiecțiile de film și o zonă de camping special amenajată, ghost-hunts, cine-concerte și tururi cu bicicleta prin împrejurimi”, declară Oana Giurgiu, directorul festivalului.

Participanții care au achiziționat deja bilete pentru ediția ce ar fi trebuit să aibă loc la Biertan vor primi banii înapoi, pe baza unui mail trimis pe adresa [email protected].

Echipa festivalului este dedicată să găsească în continuare cele mai bune soluții pentru a organiza festivalul Lună Plină – primul eveniment din România axat în exclusivitate pe cinema-ul horror și fantastic.

Organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și prezentat de Festivalul Internațional de Film Transilvania, Lună Plină intenționează să ofere publicului cele mai bune producții horror și fantastice, deopotrivă clasice și moderne, filme care fie au devenit repere ale cinema-ului de gen, fie sunt pe cale să devină.

Mai multe detalii pe pagina festivalului, cât și pe Facebook și pe Instagram.

 

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.

18
/04
/22

Selecția de filme OWR#15 surprinde la scară mică complexitatea mediului natural și este gândită ca un ecosistem în sine, secțiunile dezvoltându-se ca niște ramuri care cresc din același trunchi și care doar împreună formează un întreg.