Festivalul Enescu 2015, înlocuire de ultim momemt
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-enescu-2015-inlocuire-de-ultim-momemt/

Baritonul Daniel Schumtzhard îl înlocuieşte pe Levente Molnar în distribuţia Carmina Burana, de Orff, care va fi interpretată în cadrul concertului de deschidere a Festivalului Enescu 2015.

Un articol de Petre Ivan|27 august 2015

O prezenţă aclamată pe scenele internaţionale, Daniel Schumtzhard a interpretat inclusiv alături de prestigioasa Orchestră a Filarmonicii din Viena. Printre reprezentaţiile sale notabile se numără cele de la Opera din Frankfurt sau Opera de Stat din Berlin.

Daniel Schumtzhard a fost invitat al celebrului Festival de la Bayeruth. De-a lungul carierei, a colaborat cu dirijori de renume precum Sir Simon Rattle, Kristjan Järvi sau Franz Welser-Möst.

Levente Molnar nu a mai putut participa din motive de sănătate.

În seara de 30 august, cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu (30 august – 20 septembrie) se deschide cu Rapsodia Română Nr. 1 de George Enescu, în interpretarea Orchestrei Române de Tineret, formată din cei mai valoroși tineri muzicieni din România. Dirijor va fi Kristjan Järvi, renumit în întreaga lume pentru repertoriul transcultural – Järvi dirijează atât cea mai veche Orchestră Radio din Europa, cât şi cea mai nouă Orchestră de Tineret.

Li se alătură violnista Sarah Chang, despre care New York Times scrie că “talentul ei este la un nivel atât de înalt, încât nu ne rămâne decât să îl venerăm”, pentru a interpreta Concertul pentru Vioară de Jean Sibelius, chiar în anul în care se aniversează 150 de ani de la nașterea compozitorului finlandez.

Urmează celebra Carmina Burana, de Orff, avându-l în distribuție pe unul dintre cei mai bine cotați contratenori ai momentului în lume, Max Emanuel Cenčić.

Aproximativ 2.500 de artiști străini și 500 de artiști români vin la ediția din 2015 a Festivalului George Enescu, cel mai mare eveniment cultural internațional organizat de România și cel mai puternic  promotor al creației și valorilor marelui compozitor român, intrat în patrimoniul mondial, George Enescu.

Foto: Festivalul Enescu 2015, Daniel Schumtzhard  – festivalenescu.ro

11
/05
/23

Asociația Castel Salbek continuă până pe 31 mai înscrierile pentru International Salbek Opera Masterclass (23-27 august), o serie de cursuri premium susţinute de soliști lirici de anvergură internațională - mezzosoprana Ruxandra Donose, tenorul Ramon Vargas și soprana Leontina Văduva -, primul masterclass de acest gen din România care se va desfăşura într-un cadru de poveste, pe Domeniul Castelului Salbek, la Petriș, județul Arad.

11
/05
/23

Pianistul româno-american de jazz Lucian Ban îi invită pe contrabasista franceză Sarah Murcia și pe violistul american Mat Maneri să susțină împreună cu el o serie de concerte, masterclass-uri și discuții post-concert la București, Timișoara și Brașov, creând un program original inspirat din muzica populară românească, jazz și muzica de cameră europeană.

10
/05
/23

Mai este doar o lună până la Summer in the City, cel mai așteptat festival al verii din Bucureşti, când artiști renumiți, printre care cel mai mare entertainer al momentului, Robbie Williams, artiști români și DJ, vor urca oficial pe scena din Piața Constituției.

08
/05
/23

Așa cum și-a obișnuit publicul de mulți ani, în luna mai ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO propune un eveniment de înaltă ținută artistică: CONCERTUL REGAL, prezentat anual în jurul datei de 10 mai - sărbătoare a regalităţii în România. Evenimentul se bucură de fiecare dată de prezența unor membri ai Casei Regale.

08
/05
/23

15 artiști internaționali performează la ”Jazz in Church” (11-14 mai) în ritmuri de jazz, muzică medievală, compoziții de muzică contemporană și foarte multă improvizație ce va beneficia de acustica minunată a Bisericii Lutherane din București.

27
/04
/23

Music Gallery, proiectul care a oferit publicului un nou mod de interacțiune cu muzica, s-a bucurat de un succes peste așteptări la Cluj. Galeria a fost deschisă timp de patru săptămâni, în perioada 25 martie-23 aprilie, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca și a fost vizitată de peste 5.000 de persoane de toate vârstele.