Festivalul Enescu – întâlnire cu Jordi Savall și Neagu Djuvara
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-enescu-intalnire-cu-jordi-savall-si-neagu-djuvara/

Festivalul Enescu găzduieşte, vineri, 20 septembrie 2013, începând cu ora 19.00, la standul Editurii Humanitas din Foaierul Ateneului Român, o întâlnire cu muzicianul Jordi Savall şi cu istoricul Neagu Djuvara.

Un articol de Andrada Văsii|17 septembrie 2013

Festivalul Enescu găzduiește, vineri, 20 septembrie 2013, începând cu ora 19.00,  la standul Editurii Humanitas din Foaierul Ateneului Român, o întâlnire cu muzicianul Jordi Savall și cu istoricul Neagu Djuvara.

Evenimentul va avea loc cu ocazia lansării volumului ,,Le tempérament œcuménique” de Filip-Lucian Iorga (convorbiri cu Jean Delumeau, Neagu Djuvara, Jacques Le Goff, Emmanuel Le Roy Ladurie, Eric Mension-Rigau și Jordi Savall).

Evenimentul marca Festivalul Enescu, moderat de Oana Marinescu, îi va avea ca invitați pe Jordi Savall, Neagu Djuvara, Zoe Petre și Filip-Lucian Iorga.

Festivalul Enescu – prilej de cultură

,,Le tempérament œcuménique” este o carte în care cinci istorici și un muzician pasionat de istorie ne împărtășesc gândurile lor despre ecumenism, despre rădăcini și memorie, despre identitatea și evoluția Europei, despre moarte și destin, despre importanța educației, locul religiei în lumea contemporană, sensul istoriei, obiectivitate și empatie, despre temeri și bucuria de a trăi, despre democrație și extremisme, despre evoluțiile demografice și încălzirea globală. O carte care nu-și propune să ofere rețete, ci să îndemne la reflecție.

Festivalul Enescu

Festivalul Enescu găzduiește, vineri, 20 septembrie 2013, începând cu ora 19.00, la standul Editurii Humanitas din Foaierul Ateneului Român

Filip-Lucian Iorga stă de vorbă cu personalități din lumea culturală românească și europeană care aparțin celor trei mari confesiuni creștine (ortodocși, catolici și protestanți).

Prin participanţii la dialoguri sunt reprezentate trei generaţii şi două spaţii, Occidentul şi Orientul european, sunt așezate împreună arta și istoria, în încercarea de a reflecta, dincolo de clișee, asupra unora dintre cele mai complicate probleme cu care se confruntă omul contemporan.

Volumul lansat la Festivalul Enescu este dedicat memoriei sopranei Montserrat Figueras (1942-2011), soția lui Jordi Savall și amintirii istoricului francez Pierre Chaunu (1923-2009) și a apărut în Franța, la Editions Baudelaire, cu sprijinul Fundației Culturale Erbiceanu.

Foto credit: Festivalul Enescu, Pedro Aguilar

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook!

09
/01
/17

Cartea de povestiri „Dragoste la 17.50 $” (traducere din limba engleză și note de Cristian Neagoe), de Charles Bukowski, a fost publicată la Editura Polirom, în anul 2016.

09
/01
/17

După un an cu o mulțime de cărți interesante apărute în România, din care însă puține sunt reale evenimente editoriale, Ziarul Metropolis vă propune un top 10 al celor mai semnificative apariții din anul care tocmai s-a încheiat.

21
/12
/16

Cartea „Dragă, mă duc la Charlie” (traducere din limba franceză de Tudorel Urian) a fost publicată anul acesta, la Editura All. Maryse Wolinski (născută în Algeria) este jurnalistă şi scriitoare, soţia caricaturistului Georges Wolinski, ucis în atentatele de la revista satirică „Charlie Hebdo”, pe 7 ianuarie 2015.

13
/12
/16

Iubitorii de carte sunt așteptați miercuri, 14 decembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea ediției în limba română a romanului Cinci Colțuri, de Mario Vargas Llosa, apărut în traducerea lui Marin Malaicu-Hondrari, în seria de autor dedicată celebrului scriitor peruvian, deținător al Premiului Nobel pentru Literatură.

12
/12
/16

100 de ani. Atât se împlinesc anul acesta de la plecarea spre Moscova, în 1916, a primului transport din Tezaurul României. Astăzi, de la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cișmigiu, cu trei zile înainte ca un secol întreg să fi trecut de atunci, Editura Humanitas lansează „Tezaurul României de la Moscova, Inventarul unei istorii de o sută de ani”, o carte importantă, cea mai amplă publicată până acum pe acest subiect.

09
/12
/16

Revista România literară a desemnat cel mai recent volum al lui Mircea Mihăieş, “Ulysses, 732. Romanul romanului” (Polirom), drept „Cartea anului 2016” . Din juriu au făcut parte Nicolae Manolescu, Gabriel Chifu, Răzvan Voncu, Daniel-Cristea Enache, Gabriel Dimisianu, Angelo Mitchievici, Sorin Lavric şi Simona Vasilache.

09
/12
/16

Scumpe domnule Blecher, sunt mulți ani deja de când vreau să vă scriu și mă rețin. N-am îndrăznit, chiar dacă, pe de o parte, vă consider frate. Păstrez acasă un os devorat de un morb, chiar dacă alt nume a purtat boala mea.

06
/12
/16

Iubitorii de carte sunt invitați în această seară (5 decembrie), de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la lansarea romanului “Inocenţii” de Ioana Pârvulescu. Alături de autoare vor fi prezenţi: Adriana Bittel, Tania Radu, Dan C. Mihăilescu, Mircea Cărtărescu şi Lidia Bodea. Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

06
/12
/16

Vineri, 9 decembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bdul Regina Elisabeta 38), va avea loc o întîlnire cu John Simenon, fiul celebrului și îndrăgitului creator al lui Maigret, Georges Simenon.

05
/12
/16

Cantautorul american Bob Dylan, câștigătorul din acest an al Premiului Nobel pentru Literatură, a trimis un discurs de mulțumire pentru a fi citit în cadrul banchetului ce va urma înmânării premiilor, vineri, la Stockholm