Festivalul Enescu lansează aplicația pentru Smartphone
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-enescu-lanseaza-aplicatia-pentru-smartphone/

Aplicaţia pentru Smartphone a Festivalului Enescu s-a lansat astăzi şi este adaptată pentru telefoane cu ecran mare şi high resolution. Aplicaţia poate fi descărcată gratuit din Google Play şi App Store.

Un articol de Liliana Matei|12 august 2015

Festivalul Internațional George Enescu (30 august-20 septembrie) continuă strategia de aliniere la noile tehnologii și lansează aplicația petru Smartphone pentru ediția 2015. Aplicația este adaptată pentru telefoane cu ecran mare și cu rezoluție înaltă și pune la dispoziția utilizatorului informații în timp real despre cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Enescu, disponibile și pe www.festivalenescu.ro.

Astfel, utilizatorii au acces la fotografii în timp real de la concertele din cadrul Festivalului, la program, precum și la informații despre noutăți și despre alte evenimente care se desfășoară în cadrul Festivalului, dar și la știri și articole despre artiștii invitați și despre compozitorul George Enescu. Harta evenimentelor din Bucureștiului Creativ este, de asemenea, disponibilă în aplicație.

Aplicația poate fi descărcată gratuit:

din Google Play, la acest link https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.festivalenescu.app&hl=enin

din App Store, la acest link https://itunes.apple.com/ro/app/george-enescu-international/id1021541305?mt=8&ign-mpt=uo%3D4

Începând cu ediția 2013, strategia de comunicare a Festivalului Internațional George Enescu mizează pe tehnologiile moderne pentru a permite accesul în timp real şi eficient la informaţii şi la concerte. Aplicația pentru Smartphone a fost gândită pentru a-i ajuta pe cei care iubesc Festivalul Enescu și muzica clasică să se descurce printre cele peste 150 de concerte ale festivalului şi zecile de proiecte din cadrul Bucureştiului Creativ, dar și pentru a facilita accesul la conținut de actualitate despre Festival. Aplicaţia se sincronizează imediat cu site-ul atunci când telefonul mobil este conectat la Internet, actualizându-și, astfel, conţinutul.

Aplicația este disponibilă în limba engleză pentru a facilita inclusiv accesul publicului internațional la evenimentele din cadrul Festivalului Internațional George Enescu și la valorile compozitorului George Enescu, pe care Festivalul le promovează. În medie, 20.000 de turiști străini vin la București pentru a participa la Festivalul Enescu.
Aproximativ 2.500 de artiști străini și 500 de artiști români vin la ediția din 2015 a Festivalului George Enescu (30 august – 20 septembrie), cel mai mare eveniment cultural internațional organizat de România și cel mai puternic promotor al creației și valorilor marelui compozitor român, intrat în patrimoniul mondial, George Enescu.
Ediția 2015 propune publicului lucrări de George Enescu în interpretări contemporane, ale unora dintre cele mai importante orchestre din lume. În acest fel, Festivalul face cunoscut repertoriul enescian în plan internațional.

Aproximativ, 20 de lucrări de George Enescu sunt interpretate în cadrul ediției de anul viitor a Festivalului.

Orchestre cotate la cel mai înalt nivel în plan mondial – Israel Philharmonic (1 septembrie), Staatskapelle Dresden (6 septembrie), San Francisco Symphony (7 septembrie), London Symphony Orchestra (8 septembrie), Sankt Petersburg Philharmonic Orchestra (10 septembrie), Bayerische Staatsoper (13 septembrie), Monte Carlo Philharmonic (16 septembrie), Wiener Philharmoniker (16 septembrie), Royal Liverpool Symphony Orchestra (17 septembrie) și Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam (20 septembrie) interpretează compoziții de George Enescu pe parcursul celor trei săptămâni de Festival.

 

27
/03
/23

Din 27 martie, TVR 2 vă invită să începeţi săptămâna alături de „Reţeaua de Idoli". Realizatoare Irina Păcurariu provoacă și în acest sezon celebrităţile la un dialog sincer și aduce în fața telespectatorilor oameni de excepție, altfel decât i-am cunoscut până acum. „Reţeaua de Idoli" se difuzează în fiecare luni, de la ora 21:00, la TVR 2.

24
/03
/23

Editura Nemira a lansat recent volumul biografic „The Beatles: O istorie”, semnat de Craig Brown, pe care vă invităm să îl descoperiți în aceste zile. Vă propunem, așadar, o fermecătoare incursiune în atmosfera anilor ‘60, dominată de muzica și imaginea unei trupe iconice.

24
/03
/23

„Scena gândirii” Conferințele Operei Naționale București continuă în luna aprilie cu o ediție specială, ce va avea nu unul, ci doi invitați. Pe 18 aprilie, de la orele 18:30,  compozitorul Dan Dediu și muzicologul Valentina Sandu-Dediu vor înfățișa aventura transformării în muzică a unui text dramatic în cadrul conferinței „De la teatru la operă”.

23
/03
/23

Baritonul italian RICCARDO NOVARO, care a interpretat rolul principal din „Le Nozze di Figaro” (Nunta lui Figaro) la Théâtre des Champs-Elysées – Paris și la Teatro Regio - Torino și a dat viață Contelui Almaviva din aceeași operă la Opéra National de Bordeaux, a fost aplaudat în rolurile Leporello (Don Giovanni) la Opéra de Lausanne, Papageno (Die Zauberflöte – Flautul fermecat) la Teatro Massimo - Palermo ș.a. este invitat special la Sala Radio.

21
/03
/23

Sâmbătă, 25 martie, în intervalul orar 20:30 – 21:30, peste 8.000 de copii și tineri din corurile și ansamblurile Programului Național Cantus Mundi se vor reuni simultan în toată țara și vor marca Ora Pământului prin concerte, recitaluri și evenimente muzicale, sub deviza „Dăruiește naturii din energia ta!”

17
/03
/23

O apariție inedită în capitala unde tangoul are rădăcini adânci. Tangotic aduce pe scena Palatului Bragadiru, tangoul argentinian si romanța în fuziune cu elemente jazz, rock și afro, precum și un repertoriu original de tangouri românești, sâmbătă, 18 martie, de la ora 19:00.

13
/03
/23

Studenți ai Universității Naționale de Arte George Enescu din Iași alături de studenți ai Conservatoarelor Cesare Pollini din Padova și Alessandro Scarlatti din Palermo, vor susține un concert în cadrul primei ediții a turneului Youth International Musical Performance Meeting.