Festivalul Enescu va reprezenta România la Lu.Be.C., editia 2012
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-enescu-va-reprezenta-romania-la-lu-be-c-editia-2012/

Festivalul George Enescu şi mai multe companii specializate în inovarea tehnologiilor pentru cultură vor reprezenta România, care are statutul de ţară invitată, la ediţia de anul acesta a Lucca Beni Culturali (Lu.Be.C.). Evenimentul destinat promovării patrimoniului cultural şi inovaţiei tehnologice pentru cultură şi marketing teritorial se va desfăşura la Lucca, în Italia, în perioada 18 […]

Un articol de |16 octombrie 2012

Festivalul George Enescu şi mai multe companii specializate în inovarea tehnologiilor pentru cultură vor reprezenta România, care are statutul de ţară invitată, la ediţia de anul acesta a Lucca Beni Culturali (Lu.Be.C.).

Evenimentul destinat promovării patrimoniului cultural şi inovaţiei tehnologice pentru cultură şi marketing teritorial se va desfăşura la Lucca, în Italia, în perioada 18 – 20 octombrie, sub înaltul patronaj al preşedintelui Republicii Italiene.

România va fi reprezentată prin Festivalul şi Concursul Internaţional „George Enescu”, compania ReadForward, specializată în soluţii tehnologice pentru sectorul cultural, agenţia Eroii de Joi, specializată în branding pentru proiecte culturale şi educaţionale, precum şi de Oma Vision, în calitate de partener internaţional al evenimentului.

Spaţiul dedicat României va arăta cum a evoluat Festivalul Enescu, de la un eveniment de muzică clasică, creat în 1958, în memoria marelui compozitor român al cărui nume îl poartă, la un brand cultural de ţară. De asemenea, vor fi prezentate în premieră informaţii despre ediţia a XXI-a a festivalului, care va avea loc în septembrie 2013, precum şi aplicaţii tehnologice pentru produse culturale.

Întâlnirea internaţională Lu.Be.C. 2012 va consta în dezbateri, seminarii, ateliere şi prezentări ce vor propune strategii de intervenţie şi axe de colaborare cu scopul de a stimula dialogul şi schimbul de idei pe teme legate de patrimoniul cultural, tehnologie şi turism.

Tot în cadrul evenimentului va avea loc Lu.Be.C. Digital Technology, o expoziţie dedicată inovaţiei digitale şi tehnologice aplicate patrimoniului cultural şi marketingului teritorial.

„Am gândit participarea la această manifestare pentru a demonstra că România are atât bunuri culturale de valoare internaţională, cât şi experţi în tehnologii novatoare, branding şi comunicare care pot să le promoveze creativ. România va fi reprezentată la Lu.Be.C. de unul dintre cele mai cunoscute evenimente culturale ale sale – Festivalul şi Concursul Internaţional „George Enescu” – şi de companii tinere din tehnologie şi comunicare, care au contribuit la transformarea acestuia într-un brand cultural de ţară. Este, aşadar, un mix între tradiţie şi modernitate, care arată evoluţia unui bun cultural datorită mijloacelor moderne de comunicare”, declară Oana Marinescu, Managing Director al Oma Vision.

Evenimentul este organizat sub înaltul patronaj al preşedintelui Republicii Italiene, al Ministerului pentru Patrimoniu şi Activităţi Culturale din Italia, Ministerului italian pentru Dezvoltarea Economică, Ministerului Educaţiei, Universităţii şi Cercetării din Italia, Ministerului italian al Afacerilor Externe, precum şi cu sprijinul Regiunii Toscana.

La ediţiile precedente ale Lu.Be.C. – 2009, 2010 şi 2011 -, ţări invitate au fost China, Finlanda şi Franţa.

Sursa: Mediafax

09
/01
/15

Debutul în lungmetraj al regizoarei Ana Lungu, "Autoportretul unei fete cuminți", va avea premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Rotterdam (21 Ianuarie- 1 Februarie 2015), secțiunea "What the F?!".

09
/01
/15

În luna ianuarie, publicul de toate vârstele are ocazia de a viziona unul dintre cele mai îndrăgite și longevive spectacole din repertoriul Operei Comice pentru Copii, “O noapte furtunoasă”. În regia lui Mircea Diaconu, celebra piesă scrisă de I.L. Caragiale este adaptată publicului tânăr, rămânând an de an în actualitate.

09
/01
/15

Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București va oferi publicului în 2015 - pe lângă cele 35 de spectacole din repertoriul current – piese de actualitate și povești nemuritoare citite în cheie contemporană, întâlniri cu marea dramaturgie în viziuni de referință, cu piesa românească și cu spectacolul de autor.

08
/01
/15

CRONICĂ DE FILM Scris de Bogdan Mirică și regizat de Igor Cobileanski, „Umbre”, noul serial produs și difuzat de HBO România, încearcă să altoiască pe sol românesc un format străin, însă eșuează undeva la mijloc.

08
/01
/15

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Asociaţia Culturală “Pro Valores”, Radio România Cultural, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic îi invită pe tinerii muzicieni născuţi între 1 ianuarie 1990, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie 2000 să se înscrie la cea de-a VI a ediţie a Concursului “Drumul spre celebritate”, singura competiţie muzicală din România în care rolul tinerilor spectatori – juraţi este determinant.

08
/01
/15

„De ce eu?”, în regia lui Tudor Giurgiu, unul dintre cele mai așteptate filme românești din 2015, inspirat de un caz real care a zguduit România la începutul anilor 2000, cel al sinuciderii procurorului Cristian Panait, va fi lansat pe 27 februarie 2015 în cinematografele din toată țara.

07
/01
/15

„La traviata” a fost o curtezană fermecătoare, care a existat cu adevărat. Rossini a scris o operă în doar două săptămâni. Fără muzica lui Wagner n-ar fi existat „Stăpânul Inelelor”... Sunt doar câteva amănunte fascinante din culisele Operei.

07
/01
/15

Sediul ziarului satiric Charlie Hebdo din Paris a fost vizat miercuri de un atac cu arme automate, comis de persoane mascate şi soldat cu victime. Cel puţin 12 persoane, dintre care doi poliţişti, au fost ucise şi alte patru persoane au fost rănite în atacul de inspiraţie islamistă şi fără precedent, denunţat de preşedintele Francois Hollande drept un "atentat terorist".