Festivalul „Folk la altar” – ediția a 2-a
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-folk-la-altar-editia-a-2-a/

Festivalul „Folk la altar” revine în perioada 27 – 30 iulie 2022 cu a doua ediţie, în acelaşi loc deosebit – Biserica Evanghelică din Râşnov, cu aceeaşi dorinţă a organizatorilor de a transcrie istoria genului (prin recitaluri, interviuri şi imagini de arhivă).

Un articol de Petre Ivan|5 iulie 2022

De aceasta dată ne-am propus să continuăm periplul pionierilor cu câteva nume importante ale celor veniţi din urmă. Aşadar, de la Generaţia Generică la şaptezeciştii şi optzeciştii Generaţiei Următoare. Ca şi la ediţia precedentă, nu vor lipsi momentele „In memoriam” (din păcate, câţiva dintre artiştii pe care ni-i doream pe afişul acestei ediţii au plecat între timp dintre noi): Victor Socaciu, Cătălin Condurache, Raul Cârstea ş.a.

Un festival folk așa cum de puține ori vedem sau auzim, un festival folk într-o biserică veche, o muzică cu istorie într-un cadru istoric. Într-un decor ce păstrează amintiri și amprente ale secolului al 18-lea, cu o acustică specifică unei biserici în care sute de ani s-a cântat la orgă, festivalul ”Folk la altar” aduce în fața publicului unii dintre cei mai cunoscuți și iubiți muzicieni folk, din România.

Muzica acestora nu se rezumă doar la cântece, ci și la un fragment de istorie, surprinzând evoluția evenimentelor și întâmplărilor din acea perioadă și adaptarea muzicii în funcție de acestea.

Festivalul Folk la altar este o întoarcere la origini și la original, o nevoie a artiștilor de reîntâlnire intimă cu publicul.

A doua ediție se va desfășura în perioada 27-30 iulie 2022. În fiecare seară, după concertele din Biserica Evanghelică, vom continua incursiunea în istoria muzicii folk prin The Garden Unplugged – momente muzicale în Grădina Schubz din Râșnov (str. I.L. Caragiale nr. 7), alături de artiști brașoveni de toate vârstele. Accesul în Grădina este gratuit.

Evenimentul este organizat de Asociația Mioritics în parteneriat cu Primăria Râșnov și cofinanțat de Consiliul Județean Brașov. Parteneri locali: Asociația Rosenau Turism, Festivalul de Film și Istorii Râșnov, Zizin și Brainia

Program Folk la altar – editia a 2-a:
Miercuri 27 iulie 2022 – Mircea Baniciu / Magda Puskas și Sorina Feier-Bloj (Ecou)
Joi 28 iulie 2022 – Ducu Bertzi / Marius Bațu
Vineri 29 iulie 2022– Mircea Bodolan / Emeric Imre
Sâmbătă 30 iulie 2022 – Dan Chebac / Ovidiu Mihăilescu

Biletele sunt disponibile pe platforma Eventbook: https://eventbook.ro/festival/folk-la-altar

08
/07
/21

EUROPAfest lansează invitația unui maraton de 9 zile de muzică live. În perioada 16-24 iulie București devine capitala jazz-ului. Seară de seară, scena Sălii Auditorium a Palatului Regal/Muzeul Național de Artă al României va găzdui concerte, recitaluri, seri de jam sessions, spectacole de gală cu artiști din 20 de țări. Biletele s-au pus în vânzare […]

28
/06
/21

Pe 2 iulie, de la ora 20, în Parcul Coloanei fără sfârşit din Târgu Jiu va poposi recitalul Vioara lui Enescu, eveniment ce va aduce în faţa publicului un exemplu unic de generozitate artistică. Gabriel Croitoru şi legendara vioară Guarneri del Gesù pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflat în patrimoniul Muzeului Național “George Enescu”) străbat România alături de pianistul Horia Mihail, aducând muzica aproape de comunităţi dintre cele mai diferite România.

10
/06
/21

Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto ce poartă numele legendarei soprane Hariclea Darclée, născută la Brăila, ne aduce de un sfert de veac acele manifestări extraordinare inspirate şi coordonate de o altă mare artistă, Mariana Nicolesco, a cărei personalitate a atras până acum în oraşul de pe Dunăre şi în teatrul în care ilustra predecesoare debuta la numai 21 de ani, în 1881, peste 2900 de tineri artişti lirici din 50 de ţări şi 5 continente.

10
/06
/21

Joi, 10 iunie, și vineri, 11 iunie, de la ora 19.00, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”  va fi condusă de  Gabriel Bebeșelea, dirijorul său principal din stagiunea 2020/21. Programul concertului din 10 și 11 iunie este alcătuit din selecțiuni din muzica originală compusă de  Jean-Baptiste Lully pentru piesa Burghezul gentilom de  Molière și din Suita Burghezul gentilom de Richard Strauss. […]

09
/06
/21

Iubitorii muzicii clasice care vor să achiziționeze abonamente la Festivalului George Enescu 2021 sunt invitați să se înscrie la acest link, începând de astăzi, 9 iunie, pentru a participa la loteria în cadrul căreia vor fi distribuite abonamentele. Biletele individuale se pun în vânzare pe 19 iulie 2021, la ora 12:00, iar biletele și abonamentele pentru vizionare în sistem pay-per-view vor fi disponibile începând cu 2 august 2021.

03
/06
/21

Nisip fin, vegetație și umbră, o plajă care se păstrează încă sălbatică, pescari de la prima oră a dimineții și apă verde-turcoaz, pe scurt - plaja de la Tuzla. În acest loc bine ascuns, sub coasta sălbatică a mării, se va întâmpla a doua ediție a festivalului Living Rock, dedicat tuturor iubitorilor de alternativ, fie că vorbim de muzică, destinații de vacanță, preferințe gastronomice sau activități de petrecere a timpului liber.