Festivalul ”Folk la altar – generația generică” la Râșnov
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-folk-la-altar-generatia-generica-la-rasnov/

Prima ediţie va fi un ”episod pilot”, în care timp de 4 zile, în perioada 28-31 iulie 2021 în Biserica Evanghelică din Râşnov, artiştii vor face o incursiune în istoria muzicii folk prin concerte, lansări de carte şi momente de ”arhivă”.

Un articol de Petre Ivan|22 iulie 2021

Festivalul vine ca surpriza verii la Râșnov. Un festival folk așa cum de puține ori vedem sau auzim, un festival folk într-o biserică veche, o muzică cu istorie într-un cadru istoric.

Într-un decor ce păstrează amintiri și amprente ale secolului al 18-lea, cu o acustică specifică unei biserici în care sute de ani s-a cântat la orgă, festivalul ”Folk la altar” aduce în fața publicului unii dintre cei mai cunoscuți și iubiți muzicieni folk, din România.

Muzica acestora nu se rezumă doar la cântece, ci și la un fragment de istorie, surprinzând evoluția evenimentelor și întâmplărilor din acea perioadă și adaptarea muzicii în funcție de acestea.

Festivalul Folk la altar – generația generică este o întoarcere la origini și la original, o nevoie a artiștilor de reîntâlnire intimă cu publicul.

Evenimentul este organizat de Asociația Mioritics în parteneriat cu Primăria Râșnov și cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

Program Folk la altar – generația generică:

Miercuri 28 iulie 2021 – Ilie Stepan și Horea Crișovan / Remember Florian Pittiș
Joi 29 iulie 2021 – Doru Stănculescu, Mircea Vintilă, Sorin Minghiat și Eugen Avram / Remember Dan Andrei Aldea și Horia Stoicanu
Vineri 30 iulie 2021– Zoia Alecu și Adrian Ivanițchi / Remember Anda Călugăreanu și Dorin Liviu Zaharia
Sâmbătă 31 iulie 2021 – Nicu Alifantis și Mircea Florian / Remember Nicu Vladimir și Valeriu Sterian

Biletele sunt disponibile pe platforma Eventbook: https://eventbook.ro/program/folk-la-altar-generatia-generica-la-rasnov

 

06
/09
/14

Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Asociaţia Culturală “Pro Valores” și Radio România Cultural vă invită în perioada 4 – 12 octombrie 2014, la un regal poetico – muzical.

05
/09
/14

Radio România Muzical şi Ministerul Educaţiei Naţionale au semnat un protocol de colaborare în cadrul căruia proiectul "Ascultă 5 minute de muzică clasică" devine program naţional în şcoli, începând cu anul şcolar 2014-2015.

01
/09
/14

Pianista Elisabeth Leonskaja, laureată a Concursului Enescu în 1964: „Imediat dupa 1989, când încă se vedeau la București urmele gloanețelor pe clădiri, la Concursul și la Festivalul Enescu veneau mari muzicieni din toată lumea. Nu poți decât să te înclini în fața acestor lucruri!”

01
/09
/14

Promenada Operei 2014: un program de înaltă calitate artistică, o scenografie spectaculoasă, focuri de artificii, mii de spectatori. Toate au contribuit la succesul celui mai mare eveniment în aer liber din capitală dedicat artei lirice, organizat de Opera Naţională Bucureşti, ajuns la a opta ediţie.

31
/08
/14

Într-o serie unică de interviuri, șapte artiști recunoscuți în lumea muzicii clasice internaționale vorbesc în premieră despre cum câștigarea Concursului Enescu a fost o deschidere de drum pentru cariera lor și spun de ce România contează!

30
/08
/14

Eugen Doga va susține primul său concert în aer liber la București, duminică, 31 august, la ora 18.00, în Parcul Titan. Cele mai frumoase compoziții ale sale vor putea fi ascultate în cadrul Zilei limbii române, eveniment organizat de Centrul Cultural Casa Artelor, al Primariei sectorului 3.

27
/08
/14

Formaţiile Fără Zahăr, Ţapinarii şi Timpuri Noi vor concerta, între 26 şi 28 septembrie, la Bucharest Comedy Week, urmând ca serile din Piaţa Enescu să se încheie cu o proiecţie de film, precum "Pantera roz", din 1963, şi "Unora le place jazz-ul", din 1959.