Festivalul ”Folk la altar – generația generică” la Râșnov
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-folk-la-altar-generatia-generica-la-rasnov/

Prima ediţie va fi un ”episod pilot”, în care timp de 4 zile, în perioada 28-31 iulie 2021 în Biserica Evanghelică din Râşnov, artiştii vor face o incursiune în istoria muzicii folk prin concerte, lansări de carte şi momente de ”arhivă”.

Un articol de Petre Ivan|22 iulie 2021

Festivalul vine ca surpriza verii la Râșnov. Un festival folk așa cum de puține ori vedem sau auzim, un festival folk într-o biserică veche, o muzică cu istorie într-un cadru istoric.

Într-un decor ce păstrează amintiri și amprente ale secolului al 18-lea, cu o acustică specifică unei biserici în care sute de ani s-a cântat la orgă, festivalul ”Folk la altar” aduce în fața publicului unii dintre cei mai cunoscuți și iubiți muzicieni folk, din România.

Muzica acestora nu se rezumă doar la cântece, ci și la un fragment de istorie, surprinzând evoluția evenimentelor și întâmplărilor din acea perioadă și adaptarea muzicii în funcție de acestea.

Festivalul Folk la altar – generația generică este o întoarcere la origini și la original, o nevoie a artiștilor de reîntâlnire intimă cu publicul.

Evenimentul este organizat de Asociația Mioritics în parteneriat cu Primăria Râșnov și cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

Program Folk la altar – generația generică:

Miercuri 28 iulie 2021 – Ilie Stepan și Horea Crișovan / Remember Florian Pittiș
Joi 29 iulie 2021 – Doru Stănculescu, Mircea Vintilă, Sorin Minghiat și Eugen Avram / Remember Dan Andrei Aldea și Horia Stoicanu
Vineri 30 iulie 2021– Zoia Alecu și Adrian Ivanițchi / Remember Anda Călugăreanu și Dorin Liviu Zaharia
Sâmbătă 31 iulie 2021 – Nicu Alifantis și Mircea Florian / Remember Nicu Vladimir și Valeriu Sterian

Biletele sunt disponibile pe platforma Eventbook: https://eventbook.ro/program/folk-la-altar-generatia-generica-la-rasnov

 

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).