Festivalul Internaţional de Film Transilvania a obţinut o finanţare de 497.000 de lei de la CNC
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-international-de-film-transilvania-a-obtinut-o-finantare-de-497-000-de-lei-de-la-cnc/

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) a obţinut o finanţare de 497.000 de lei din partea Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), aceasta fiind cea mai mare sumă alocată unui eveniment cinematografic care se va desfăşura în prima jumătate a anului viitor, informează site-ul CNC. Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) ajunge anul viitor la cea […]

Un articol de Andrada Văsii|8 noiembrie 2012

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) a obţinut o finanţare de 497.000 de lei din partea Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), aceasta fiind cea mai mare sumă alocată unui eveniment cinematografic care se va desfăşura în prima jumătate a anului viitor, informează site-ul CNC.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) ajunge anul viitor la cea de-a XII-a ediţie, care se va desfăşura între 31 mai şi 9 iunie. TIFF a primit anul trecut, pentru ediţia din 2012, o finanţare de 621.000 de lei din partea Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

Pe locul al doilea în ordinea finanţărilor, anul acesta, se află Festivalul Internaţional de Film Politic Cinepolitica, un eveniment care anul acesta a avut prima ediţie. Asociaţia „Cultură şi Imagine”, care organizează festivalul, a primit o sumă de 245.000 de lei din partea CNC.

Următorul festival de film finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei, în ordinea descrescătoare a sumelor acordate, este NexT. Festivalul de scurt şi mediu metraj a fost fondat în memoria regizorului Cristian Nemescu şi a sound designer-ului Andrei Toncu şi se va desfăşura între 10 şi 14 aprilie 2013. Centrul Naţional al Cinematografiei a acordat o sumă de 128.000 de lei pentru ediţia de anul viitor a festivalului NexT.

De asemenea, Centrul Naţional al Cinematografiei finanţează următoarele festivaluri care se desfăşoară în prima jumătate a anului viitor: Festivalul Internaţional de Film Bucureşti (120.000 de lei), Festivalul Internaţional de Film Central-European „7+1” (100.000 de lei ), Festivalul Internaţional de Film şi Carte pentru Copii – Dream Fest Slatina (100.000 de lei), Târgul de Film „Golden Carpathian” (96.600 de lei), Festivalul Internaţional de Film TimiShort (65.000 de lei), Zilele Filmului Românesc (57.000 de lei), Festivalul Internaţional de Film Documentar „One World Romania” (44.000 de lei) şi Festivalul de Film „Cinevil” (25.000 de lei). În aceeaşi categoria a intrat şi gala premiilor UCIN (Uniunea Cineaştilor) pentru producţia filmului românesc 2012 (75.000 de lei).

De asemenea, Centrul Naţional al Cinematografiei a finanţat în această sesiune gala premiilor Gopo, cu 180.000 de lei, workshop-ul de animaţie al asociaţiei Este’n’Est (care organizează şi festivalul de animaţie Anim’est. Workshop-ul a primit o finanţare de 100.000 de lei. Asociaţiile de specialitate au primit finanţare pentru standuri la unele dintre cele mai mari festivaluri din lume. Astfel, Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc a primit 122.400 de lei pentru standul de la Festivalul de la Cannes şi 100.000 de lei pentru organizarea standului românesc de la festivalul de Film de la Berlin. De asemenea, Este’n’Est a primit 50.000 de lei pentru standul românesc de la festivalul de film de la Clermont-Ferrand.

 

 

Sursa: Mediafax

08
/05
/24

Echipa Asociației „Albert și zâmbete” este încântată să anunțe „Galeria terapiilor, ediția a treia”, un eveniment unic și inovator dedicat conectării, cunoașterii și inspirației, din credința în șansa copiilor cu nevoi speciale.

30
/04
/24

Violoncelistul de talie internațională Andrei Ioniță va cânta la Iași în cadrul seriei concertelor organizate de Fundația Culturală Gaudium Animae. Recitalul va avea loc joi, 9 mai 2024, ora 19.00, în sala Henri Coandă de la Palatul Culturii Iași.

30
/04
/24

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, prin Departamentul de Cercetare, Dezvoltare, Inovare, și Centrul de Teatru Educațional Replika desfășoarpă, în perioada 27 mai-1 iunie 2024, evenimentul care încheie proiectul european TabThePAST. Taboo History. Fill the Past to Sense the Present (Istoria Tabu. Umple golurile din trecut pentru a percepe prezentul).

30
/04
/24

Luni, pe 29 aprilie, la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani.

30
/04
/24

În pofida starturilor false, primăvara pare a se fi împământenit. Asta mai ales dacă te iei după lumina care se filtrează printre copaci. Pare greu de crezut, iar oamenii de la meteo sunt fiecare un soi de Cassandra care a tot strigat „lup” până a rămas fără voce. Dar e suficient să tragem adânc aer în plămâni și, printre moleculele de îndoială își va face loc și aerul proaspăt. În întâmpinarea căldurii, acum că am trecut de cea mai crudă dintre luni, Vanner Collective invită publicul la trei spectacole dezghețate.

30
/04
/24

Galeria Jecza din Timișoara alături de Fundația Interart Triade magnetizează publicul din Veneția cu o expoziție în premieră în orașul celebrei Bienale de Artă, redeschizând vizitatorilor, după un deceniu un spațiu vechi de peste 900 de ani, cu o expoziție intens apreciată de critici, colecționari și iubitori de artă.

29
/04
/24

După „MANual”, spectacolul care a umplut sala la fiecare reprezentație de la Centrul Național al Dansului București (CNDB), Sergiu Diță, un coregraf în plină ascensiune, revine cu o nouă premieră. Publicul este invitat la „Memetics”, un spectacol de dans contemporan inspirat din cultura digitală, în 11 și 12 mai. Un spectacol care va ajunge viral, însă nu pe Internet, ci pe scenă.

29
/04
/24

Tuturor ne place să călătorim. În locuri exotice, în orașe aglomerate, la capătul lumii sau la doi pași de casă. Dar există și locuri unde poți călători în timp. Iar Râșnov este locul ideal pentru o astfel de experiență.

29
/04
/24

Romanul „Părinți” al Dianei Bădica este romanul unei generații. Este acel moment din proza noastră contemporană în care simți respirația unei scriitoare cu totul speciale, care reușește să surprindă suflul și sufletul unei generații în care s-au întâlnit și s-au ciocnit toate tranzițiile ultimelor decenii.