Festivalul Literar ‘Mihai Eminescu’, la a XXII-a ediţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-literar-mihai-eminescu-la-a-xxii-a-editie/

Cea de a XXII-a ediţie a Festivalului Literar ‘Mihai Eminescu’ se va desfăşura în zilele de 13 şi 14 ianuarie, la Suceava, Călineşti Cuparencu şi Putna.   Manifestările vor debuta duminică, 13 ianuarie, la Colegiul Tehnic ‘Petru Muşat’ din Suceava, ocazie cu care vor fi lansate o serie de cărţi, iar directorul Liceului Particular nr.1 […]

Un articol de Andrada Văsii|11 ianuarie 2013

Cea de a XXII-a ediţie a Festivalului Literar ‘Mihai Eminescu’ se va desfăşura în zilele de 13 şi 14 ianuarie, la Suceava, Călineşti Cuparencu şi Putna.

 

Manifestările vor debuta duminică, 13 ianuarie, la Colegiul Tehnic ‘Petru Muşat’ din Suceava, ocazie cu care vor fi lansate o serie de cărţi, iar directorul Liceului Particular nr.1 din Suceava, profesorul Dan Lohănel, va acorda premiul ‘Mihai Eminescu – Opera Omnia’.

Luni, 14 ianuarie, vor fi depuse coroane de flori la statuia lui Mihai Eminescu din Suceava, la bustul poetului de la Călineşti Cuparencu şi la cel de la Putna. În aceeaşi zi, la Mănăstirea Putna, va fi decernat Premiul Naţional ‘Mihai Eminescu’.

Festivalul este organizat de Centrul Cultural Bucovina şi Societatea Scriitorilor Bucovineni, în colaborare cu Biblioteca Bucovinei ‘IG Sbiera’, Primăria comunei Şerbăuţi, Mănăstirea Putna şi Colegiul ‘Petru Muşat’ din Suceava.

Sursa: Agerpres

02
/12
/13

Iulia Rugină, Oana Răsuceanu și Ana Agopian inventează povești și le transformă în filme, ca de exemplu „Love Building”, o comedie romantică despre relațiile de cuplu. De ce ai nevoie ca să faci film și cum se scrie un scenariu „în trei”? Ne spun chiar ele, în cinci secvențe.

01
/12
/13

Napasta, spectacol de succes al Teatrului Național din Bucureşti, se va muta în eleganta și spațioasa Sală Studio, începând cu reprezentațiile din 7 și 8 decembrie 2013, beneficiind cu această ocazie de o audiență mult sporită.

01
/12
/13

„Pentru noi, actorii, demarcația dintre generaţii este foarte, foarte vagă”, spunea Aura Buzescu, în anul 1964. Marea actriță a secolului trecut i-a avut ca studenți pe Victor Rebengiuc, Gina Patrichi, Mircea Albulescu.

30
/11
/13

Tablourile ,,Gladiole", de Nicolae Tonitza, estimat la 80.000 - 130.000 de euro, şi ,,Hora", de Camil Ressu, evaluat la 45.000 - 70.000 de euro, vor fi scoase la vânzare la prima licitaţie organizată de Grimberg, ,,Întâlnire cu capodopere", pe 10 decembrie.

30
/11
/13

„Să joci ani de-a rîndul personaje fără o problematică importantă, să te fîţîi pe scenă de colo – colo strîmbîndu-te ca să obţii nişte aplauze cu care să poţi împăuna seara la cîrciumă, mi se pare un lucru foarte trist“, spunea Alexandru Tocilescu, în 1974.