Festivalul Making Waves, o comoară – scrie The New York Times
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-making-waves-o-comoara-scrie-the-new-york-times/

Festivalul de Film Românesc Making Waves: New Romanian Cinema este considerat „o comoară” a evenimentelor cinematografice din oraşul american, alături de New York Film Festival, scriu jurnaliştii de la The New York Times.

Un articol de Petre Ivan|3 februarie 2014

Festivalul de Film Românesc Making Waves: New Romanian Cinema este considerat „o comoară” a evenimentelor cinematografice din oraşul american, alături de New York Film Festival, scriu jurnaliştii de la The New York Times, într-un material despre modernizarea Film Society of Lincoln Center, notează Mediafax.

„Este destul de uşor să critici sau să lauzi opţiunile de organizare şi eforturile de publicitate ale Film Society of Lincoln Center. (…) Dar, apoi, există comori anuale precum Film Comment Selects, Festivalul Making Waves: New Romanian Cinema şi măreţul şi energicul New York Film Festival, ale căror seminţe au încolţit la Film Society”, se arată în materialul din The New York Times al criticilor de film A. O. Scott şi Manohla Dargis, în care se oferă sugestii privind reînnoirea Film Society of Lincoln Center.

Cea mai recentă ediţie a Festivalului de Film Românesc de la New York Making Waves: New Romanian Cinema a avut loc în perioada 29 noiembrie – 3 decembrie 2013, la Film Society of Lincoln Center, şi s-a extins, între 5 şi 10 decembrie, la Jacob Burns Film Center.

Making Waves: New Romanian Cinema este cel mai important eveniment independent din Statele Unite ale Americii dedicat promovării filmului românesc.

corina suteu making waves

Echipa care a organizat Festivalul Making Waves: Oana Radu (stânga), Corina Şuteu şi Mihai Chirilov

Iniţiat şi prezidat de Corina Şuteu, sub direcţia artistică a lui Mihai Chirilov şi direcţia executivă a unei echipe coordonate de Oana Radu, Making Waves: New Romanian Cinema este un eveniment produs de Romanian Film Initiative (RFI), în colaborare cu Film Society of Lincoln Center şi Jacob Burns Film Center şi în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Citiţi şi: Making Waves – filmul românesc ajunge la New York

Festivalul beneficiază şi de sprijinul unui mare număr de cineaşti, printre care Corneliu Porumboiu, Nae Caranfil, Tudor Giurgiu, Radu Muntean, Alexandru Solomon, Cristi Puiu, Cătălin Mitulescu, Cristian Mungiu, Andrei Ujică, Luminiţa Gheorghiu, Vlad Ivanov, Anca Puiu şi Ada Solomon.

Foto cu Festivalul Making Waves – site oficial

26
/01
/17

INTERVIU „Cred că experimentul este obligatoriu pentru un artist”, afirmă regizorul Adrian Sitaru. Despre noul său lungmetraj „Fixeur”, acum în cinematografe, spune că, „fiind un film despre jurnalism şi jurnalişti, am încercat să reproducem şi să amestecăm stilistica de reportaj TV de calitate în cea de cinema clasic”.

26
/01
/17

Filmele ''Bacalaureat'' al regizorului român Cristian Mungiu și ''Toni Erdmann'', cu participare românească, al regizoarei germane Maren Ade se numără printre nominalizările la premiile franceze Cesar, la categoria ''Cel mai bun film străin''. ''Elle'' de Paul Verhoeven și ''Frantz'' de François Ozon domină nominalizările la „Oscaruri franceze” - câte 11 fiecare -, inclusiv la categoriile ''Cel mai bun film'' și ''Cel mai bun regizor''.

25
/01
/17

Viitorul film din seria "Star Wars" se va numi "The Last Jedi" și va fi lansat la 15 decembrie 2017. Filmul, care va fi regizat de Rian Johnson, va prezenta noile aventuri ale lui Luke Skywalker (Mark Hamill) și Princess Leia (Carrie Fisher). Anterior filmul era cunoscut pur și simplu sub numele "Episode VIII".

24
/01
/17

“TONI ERDMANN”, în regia lui Maren Ade, coprodus de Ada Solomon, intră în cursa pentru trofeul OSCAR la categoria cel mai bun lungmetraj străin la cea de-a 89-a ediție a Premiilor Academiei Americane de Film. Evenimentul va avea loc pe 26 februarie 2017 la Teatrul Dolby din Hollywood, Los Angeles.

24
/01
/17

Anul acesta, pe baza listei premierelor din 2016, pusă la dispoziție de Centrul Național al Cinematografiei, 21 de lungmetraje sunt eligibile pentru a fi jurizate şi nominalizate la Premiile Gopo 2017, cel mai important eveniment dedicat industriei cinematografice din România. Evenimentul va avea loc la sfârșitul lunii martie, în București.

24
/01
/17

Astăzi este ziua în care cinefilii din întreaga lume vor afla nominalizările la Premiile Oscar 2017. Printre marile favorite, la cele mai importante categorii de premii, se numără peliculele „La la Land”, „Moonlight” şi „Manchester by the sea”. Nominalizările vor putea fi urmărite în direct la Digi24, de la ora 15.15.

20
/01
/17

Simplu spectator de cinema, năist dintotdeauna, salut călduros apariția filmului „6.9 grade pe scara Richter”, de Nae Caranfil. E o nebunie. E de un ludic dus la extrem.

19
/01
/17

Relansat pe platforma Cinepub, "E pericoloso sporgersi" (1993), de Nae Caranfil, a fost unul dintre cele mai neaşteptate filme din cinematografia română a anilor `90 şi rămâne unul dintre cele mai reuşite şi proaspete debuturi.

19
/01
/17

Industria cinematografică internaţională a intrat în linie dreaptă pentru cel mai important eveniment al său: Gala Premiilor Oscar. Pentru al treilea an consecutiv, Digi24 şi Digi Film vor transmite, în direct şi în exclusivitate, festivitatea de decernare a premiilor Academiei Americane de Film, care va avea loc la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles.

19
/01
/17

„Statele unite ale iubirii”, drama scrisă și regizată de polonezul Tomasz Wasilewski, intră de mâine în cinematografe din: București, Bârlad, Botoșani, Brașov, Cluj, Constanța, Deva, Gura Humorului, Focșani, Iași, Odobești, Pitești, Târgu Mureș, Timișoara, distribuit de Transilvania Film.

18
/01
/17

Unul dintre cei mai cunoscuţi actori români, Ion Besoiu, a murit, astăzi, la vârsta de 85 de ani, la institutul pentru boli cardio-vasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu", din Capitală. De-a lungul bogatei sale cariere, Ion Besoiu ainterpretat zeci de roluri în pe scenă și pe platourile de filmare.

18
/01
/17

Saroo are doar 5 ani când se pierde de fratele lui mai mare și ajunge într-un tren care-l duce de-a lungul Indiei, în Calcutta, la mii de kilometri depărtare de locul unde s-a născut şi de familie. Înainte de a fi adoptat de un cuplu din Australia, micuţul supravieţuieşte numeroaselor încercări şi primejdii întâlnite. Apoi, 25 de ani mai târziu, porneşte în căutarea familiei sale, încercând să reajungă acasă.