Festivalul Teatrului de Animatie a ajuns la a noua ediţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-teatrului-de-animatie-a-ajuns-la-a-noua-editie/

Joi, 14 noiembrie 2013 Teatrul de Animatie Țăndărică dă startul, pentru a 9-a oară la Festivalul Teatrului de Animaţie „Bucurii pentru Copii. Spectacole de colecţie”.

Un articol de Andrada Văsii|12 noiembrie 2013

Joi, 14 noiembrie 2013, Teatrul de Animatie Țăndărică dă startul, pentru a 9-a oară, la Festivalul Teatrului de Animatie „Bucurii pentru Copii, Spectacole de colecţie“.

În perioada 14-24 noiembrie, în cele 7 locuri de desfăşurare a festivalului (Teatrul Țăndărică, Institutul Francez, Grand Cinema Digiplex, Şcoala nr.45, Spitalele de copii Grigore Alexandrescu şi Marie Curie, dar şi la Pavilionul Romexpo – în cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus) vor avea loc peste 70 de evenimente dedicate celor mari şi celor mici (spectacole de teatru, spectacole-lectură, workshop-uri, lansări de carte, expoziții şi conferințe) din 10 state (Anglia, Bulgaria, Croaţia, Franţa, Germania, Hong Kong-China, Italia, Polonia, SUA, România).

Spectacolul „Mica Sirenă“, producţie a Teatrului de Animaţie Ţăndărică, va deschide joi, 14 noiembrie, de la ora 10.00, cea de-a 9-a ediţie a evenimentului Festivalul Teatrului de Animatie „Bucurii pentru copii. Spectacole de colecţie”.

De la orele 17.15, vernisajul expoziţiei „Teatru în diferite contexte“, realizată de scenograful Mihai Pastramagiu, va precede reprezentaţia spectacolului „Fata Babei şi Fata Moşneagului“, producţie a teatrului gazdă care va începe la ora 18.00.

Vineri, 15 noiembrie, festivalul va continua cu trei spectacole din Bucureşti, două dintre ele ale Teatrului de Animaţie Ţăndărică: „Albă ca zăpada“, dedicat celor mici, de la ora 10.00 şi „Golem“, dedicat adulţilor, de la ora 18.00. Tot pentru adulţi este şi spectacolul nonverbal „Măiastra“, dedicat sculptorului Constantin Brâncuşi, un proiect independent-Ilona Hrestic ce va începe de la ora 19.30.

Festivalul Teatrului de Animatie aduce spectacole pentru toate gusturile

Ziua de sâmbătă,16 noiembrie, va începe cu frumoasa poveste „Inimă Rece“, o producţie a Teatrului Pentru Copii Ciufulici din Ploieşti care se va juca în Sala Lahovari, de la ora 10.00 şi de la ora 12.00. Tot sâmbătă, de la ora 11.00, cei mici sunt aşteptaţi la Grand Cinema Digiplex- Mall Băneasa pentru a face cunoştinţă cu două personaje îndrăgite: „Frumoasa şi Bestia“.

Seara de sâmbătă va debuta cu decernarea Premiului „Michaela Tonitza Iordache” de Excelenţă în Arta Animaţiei, acordat Mariei Mierluţ.

Pofesioniştii, studenţii, amatorii dar şi curiosii vor putea afla câteva dintre secretele tehnicilor franţuzeşti ale teatrului de animaţie de la Iulian Furtună, în cadrul atelierului „Actorul de animaţie şi tehnicile de mişcare corporală“, care va începe la ora 17.00, la Institutul Francez – Sala Atrium. (Atelierul va avea loc şi duminică, pe 17 noimebrie, de la ora 18.00, la Sala Studio a Teatrului Ţăndărică).

Festivalul Teatrului de Animatie

„Mica sirenă“, spectacol din repertoriul teatrului Ţăndărică

Festivalul Teatrului de Animatie va continua cu spectacolul susţinut de trupa maghiară a Teatrului pentru copii şi tineret „Ariel” din Tg Mureş, „Tragedia Omuleţului“, care va începe de la ora 18.00 şi de la ora 20.00, cu atelierul susţinut de Maria Mierluţ „Confesiuni cu o păpuşă”.

Duminică, 17 noiembrie, Teatrul Municipal Bacovia din Bacău va fi prezent în festival cu o poveste despre toleranţă, candoare şi rostul lucrurilor, „Oblio“, care se va juca în Sala Lahovari, de la ora 10.00 şi de la ora 12.00. „Motanul Încălţat“ îi aşteaptă pe cei mici, de la ora 11.00, la Grand Cinema Digiplex- Mall Băneasa.

Seara, de la ora 18.00, cei mici şi cei mari se vor bucura de o extravagantă varietate de păpuşărie şi mimă, care celebrează tradiţiile naţionale şi cultura internaţională în spectacolul nonverbal „A la Carte“, susţinut de Jose Navarro din Anglia.

Spectacolul va fi precedat de lansarea cărţii „Poezii pentru cei mici“, de Aurora Georgescu, apărută la Editura Litera. De asemenea, de la ora 20.00, două mari personalităţi ale teatrului, Mihai Gruia Sandu şi Paul Ionescu, povestesc despre experienţele lor în teatrul de animaţie.

Foto credit: Festivalul Teatrului de Animatie

11
/11
/13

Regizorul Andrei Gruzsniczki și actorii Ofelia Popii, Sorin Leoveanu și Florin Piersic Jr. vor lua parte la proiecția în premieră mondială a filmului „Quod Erat Demonstrandum” azi, la Festivalul Internațional de Film de la Roma (8 – 17 noiembrie).

11
/11
/13

Cea mai nouă producție a companiei independente de teatru și film Create.Act.Enjoy, din Cluj-Napoca, este un spectacol de teatru-dans, creat pentru spații alternative. ,,Lost in Transition” pornește de la ideea că societatea de astăzi se află într-un moment de răscruce: între comoditate și acțiune, între stagnare și reacție, între rutină și inovație.

11
/11
/13

Marți, 12 noiembrie, de la ora 19.00, la Institutul Francez, Sala Elvire Popesco, are loc lansarea albumului Sonoro Conac, care cuprinde lucrările fotografului Șerban Mestecăneanu și texte scrise de Luiza Zamora, cu un concept grafic semnat de Corina Duma.

11
/11
/13

CRONICĂ DE CONCERT „Un artist îşi asumă riscuri”, aşa s-ar putea sintetiza ceea ce pianista Valentina Lisitsa a împărtăşit cu jurnaliştii şi publicul bucureştean pe parcursul zilei de 5 noiembrie 2013, la Ateneul Român.

11
/11
/13

Timp de trei zile, între 14 și 16 noiembrie, la Sala Union („Paul Călinescu”) a Cinematecii Române, vor putea fi vizionate cele mai interesante și expresive scurtmetraje și mediu metraje ale studenților și absolvenților școlilor de film din București (promoțiile 2012, 2013).

11
/11
/13

CRONICĂ DE FILM Inspirat din nuvela cu acelaşi titlu a lui Mircea Eliade şi promovat ca primul horror românesc, „Domnişoara Christina”, în regia lui Alexandru Maftei, este un film de o platitudine regretabilă, care nu doar că nu produce fiorii scontaţi, dar frizează uneori şi ridicolul.