Festivalul Vinului Moldovei aduce gustul autentic moldovenesc în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/festivalul-vinului-moldovei-aduce-gustul-autentic-moldovenesc-in-romania/

În perioada 6-7 octombrie, vinul, muzica şi cultura Republicii Moldova îşi dau întâlnire la prima ediţie a Festivalului Vinului Moldovei, care se va desfăşura la Lagoo-Snagov. Acesta este primul eveniment din România care adună sub umbrela sa gustul autentic şi atmosfera moldovenească oferite de vinurile unice şi de muzica de calitate.

Un articol de Petre Ivan|27 septembrie 2018

,,Creat pentru a fi savurat” este mesajul prin care organizatorii invită publicul din România să descopere vinul Moldovei, o adevărată legendă vie, vizitatorii având ocazia să deguste vinuri de colecție, dar și unele care încă nu se găsesc pe piața din România, dar care sunt recunoscute și premiate pe plan internațional.

Vor fi prezente cele mai importante 21 de crame moldovenești, precum Purcari, Castel Mimi, Château Vartely, Timbrus, Gitana, Călărași Divin, Mileștii Mici, Suvorov & Kazayak Vin, Unicorn, Maurt, Alianța Vin, Bostavan, Vinuri de Comrat, Grada Vine, Fautor, Vinăria din Vale, Rădăcini, Sălcuța, Aroma S.A., Doina Vin și Producători Mici, care vor oferi iubitorilor de vin experiența gustului de calitate.

Pe 6 și pe 7 octombrie vor susține concerte artiști renumiți din muzica pop, rock, indie-folk și jazz din Republica Moldova și din România precum Carla’s Dreams, Zdobși Zdub, The Mono Jacks, Cuibul, Byron, Irina Sârbu Band, Valeria Stoica și Nadia Trohin împreună cu Mircea Tiberian.

În fiecare zi, de la ora 12:00, Festivalul Vinului Moldovei își va deschide porțile pentru întreaga familie, cu activități diverse și numeroase surprize. Fiind deopotrivă un eveniment cultural și educativ, care se desfășoară într-un cadru natural și într-un ambient plăcut și relaxant, festivalul se adresează tuturor categoriilor de vârstă.

Pe lângă degustările de vinuri, adulții se vor putea bucura de o varietate de preparate culinare tradiționale și vor putea participa la wine masterclasses, iar copiii vor avea parte de o mulțime de activități pregătite special pentru ei.

Biletele pot fi achiziționate de pe platforma online www.vinulmoldoveifest.ro, iar costul unui biletearly booking va fi de 30 de lei/zi, având incluse 10 degustări și acces la toate activitățile și concertele din acea zi.

Evenimentul se va desfășura în paralel cu Ziua Națională a Vinului de la Chișinău, inițiatorul proiectului – Oficiul Național al Viei și Vinului – dorind să aducă prin această sincronicitate un omagiu istoriei și tradiției comune a celor două popoare, în anul centenar.

Vinul MoldoveiO legendă vie este brandul de țară care reunește toți producătorii de vinuri din Republica Moldova și este marcă înregistrată susținută de Oficiul Național al Viei și Vinului. Acesta a reorientat complet industria viticolă din această țară către calitate și excelență, de aceea Vinul Moldovei este un vin al schimbării și al transformărilor, dar și o promisiune și un angajament față de consumatori.

Foto: Festivalul Vinului Moldovei  – facebook

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).

20
/11
/23

Vineri, 24 noiembrie 2023 (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio una dintre creațiile muzicale religioase care s-au bucurat de un mare succes în sec. XIX: Stabat mater, lucrare semnată de ROSSINI, marele compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale, printre care celebrele Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) sau La Cenerentola (Cenușăreasa).

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.