Fiesta del Cine Ediția #2: petrecerea unde scurtmetrajele sunt pe val
https://www.ziarulmetropolis.ro/fiesta-del-cine-editia-2-petrecerea-unde-scurtmetrajele-sunt-pe-val/

Fiesta del Cine Ediţia #2 vine cu o mulţime de surprize pentru o seară de neuitat pe cea mai mare plajă din România. Proiecţii în aer liber cu picioarele afundate în nisip, acompaniate de valurile mării şi popcorn delicios, relaxare, poveşti şi voie bună – pe 18 august, pe plaja Shut Up Beach, din Mamaia.

Un articol de Liliana Matei|11 iulie 2018

Fiesta del Cine este un maraton de filme scurte românești, care are loc în fiecare vară pe plaja Shut Up Beach din Mamaia, Constanța. Evenimentul propune oamenilor o altfel de interacțiune cu filmul, sub forma unui beach party, unde timp de o seară, filmul și muzica se împletesc. Pentru a oferi o experiență completă, programul conține multiple proiecții, concerte și un corner de filme VR.

Seara evenimentului va fi deschisă de ritmurile melodiilor lui Mihail, urmat de două calupuri de scurtmetraje atent selectate de ADFR & ShortsUP. Una dintre marile surprize de anul acesta, este corner-ul VR organizat în parteneriat cu Samsung România și CINETic. Seara va continua cu o petrecere ce va ține până în zori, acompaniată de jocuri și experiențe culinare inedite, dar și de muzica celor de la GOLAN.

Selecția celei de-a doua ediții Fiesta del Cine reunește o varietate de stiluri și subiecte, pentru a reda publicului o imagine cât mai relevantă a producției de film de scurtmetraj din ultimii ani. Selecția ShortsUp urmează să fie anunțată curând, iar din calupul prezentat de ADFR fac parte următoarele titluri:

● Offstage (r. Andrei Huțuleac, dramă)

● Misterul unui caz simplu (r. Vera Surățel, comedie)

● E.T. a fost aici (r. Ana Agopian, comedie)

● Michelangelo (r. Anghel Damian, dramă)

Ne vedem pe 18 august, pe plaja Shut Up Beach din Mamaia, la petrecerea unde scurtmetrajele sunt pe val!

Prețul unui bilet este de 25RON și asigură accesul la întreg evenimentul alături de o pungă de popcorn și o sticlă de Merlin’s CHAI.

Rezrvările pentru proiecțiile de scurtmetraje pot fi făcute în avans, pe website-ul www.fiestadelcine.net. Pentru cei care își rezervă locul din timp, prețul biletului este de 15RON.

Toate biletele se vor achiziționa la intrare.

Un eveniment destinat persoanelor cu vârste de peste 18 ani.

Pet Friendly.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul sau pagina de Facebook Fiesta del Cine.

16
/01
/20

Proaspăt apărută la Editura Uniunii Cineștilor din România, „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu”, este o elegantă carte-album în care criticul de film Magda Mihăilescu îi aduce un omagiu distinsei actrițe printr-un portret mozaicat în care sunt puse laolaltă convorbiri, confesiuni, mărturii și o bogată colecție de fotografii.

10
/01
/20

Oscar Weekend aduce anul acesta șase din cele 10 filme rămase pe lista scurtă pentru Oscarul la categoria “Cel mai bun film într-o limbă străină”, care va fi acordat în cadrul celei de-a 92-a ediții a Premiilor Academiei Americane de Film. În weekendul 17-19 ianuarie, la Cinema Elvire Popesco, propunerile Ungariei și Senegalului vor fi prezentate în premieră pe marele ecran în România, alături de avanpremiere ale reprezentantelor Franței și Rusiei și proiecții ale filmelor din Coreea de Sud și Spania.

07
/01
/20

HISTORY® difuzează, în premieră, începând cu 7 ianuarie, în fiecare marți, de la ora 21:00, noul serial „Inexplicabil”, care vine în completarea programelor speciale lansate cu ocazia Lunii secretelor. Gazda producției este actorul William Shatner, câștigător al unui Glob de Aur și a două premii Emmy, care explorează pe parcursul celor opt episoade cele mai fascinante și ciudate mistere ale lumii.

06
/01
/20

Iată lista completă a filmelor premiate la cea de-a 77-a ediție a Globurilor de Aur, eveniment organizat de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA), la Los Angeles.

03
/01
/20

INTERVIU Cu ocazia lansării în România a celui mai recent film al său, "It Must Be Heaven", premiat cu o menţiune specială la Cannes, regizorul palestinian Elia Suleiman vorbeşte într-un interviu pentru Ziarul Metropolis despre stilul său inconfundabil, despre pericolele lumii de astăzi şi despre speranţa reprezentată de tânăra generaţie.

29
/12
/19

TOP A fost o ediţie foarte bună a festivalului de la Cannes, aşa că topul meu de final de an, care inevitabil e unul subiectiv, e influenţat de asta. Cap de listă e, totuşi, extraordinarul câştigător de la Berlin. Filmele-vedetă de la Veneţia nu m-au impresionat.

23
/12
/19

ANALIZĂ A fost un an cu de toate pentru cinematografia română: succese internaționale, apariția unor noi voci promițătoare, cineaști care se reinventează, prelungiri reușite ale realismului Noului Val, epigonism, insistența pe tema comunismului, filme de public, dar și un scandal în jurul concursului organizat de Centrul Național al Cinematografiei.

23
/12
/19

HISTORY® difuzează, în premieră, începând de astăzi, o mini-serie documentară, la 30 de ani de la Revoluția postdecembristă, care aduce în prim-plan mărturiile a șase participanți la evenimentele din 1989, din orașele București, Cluj, Timișoara, Brașov și Iași. Clipurile video vor fi difuzate atât pe canalele locale de social media, cât și pe canalul HISTORY România, din 23 decembrie.

20
/12
/19

CRONICĂ DE FILM În cel mai recent documentar de montaj cu imagini de arhivă, un gen în care e probabil cel mai bun cineast din lume, Serghei Loznița ne arată ritualul sinistru de grandios al înmormântării lui Stalin, în martie 1953.