Filarmonica „George Enescu“ prezintă un concert cameral Enescu-Brahms-Ravel
https://www.ziarulmetropolis.ro/filarmonica-george-enescu-prezinta-un-concert-cameral-enescu-brahms-ravel/

Filarmonica „George Enescu“ prezintă miercuri, 8 mai, de la ora 19.00, în Sala mică a Ateneului Român, un concert cameral în interpretarea a doi muzicieni: Aron Cavassi – vioară şi Clementina Ristea-Ciucu – pian.

Un articol de Andrada Văsii|4 mai 2013

Filarmonica „George Enescu“ prezintă miercuri, 8 mai, de la ora 19.00, în Sala mică a Ateneului Român, un concert cameral în interpretarea a doi muzicieni: Aron Cavassi – vioară şi Clementina Ristea-Ciucu – pian.

Repertoriul va fi divers, după cum urmează: George Enescu ,,Sonata nr. 2, în fa minor, op. 8”, Johannes Brahms ,,Sonata nr. 3, în re minor, op. 108 ” și Maurice Ravel ,,Tzigane”.

Aron Cavassi s-a născut în 1995 într-o familie de muzicieni, reprezentând pe linie paternă a cincea generație de interpreți.

Numeroase premii

Palmaresul lui numără până în prezent aproape 50 de premii, dintre care amintim, din ultimii trei ani: Marele Premiu la Concursul de interpretare muzicală „Sigismund Toduţă”, Deva – 2010, Marele Premiu la Concursul naţional de interpretare și creaţie muzicală „Paul Constantinescu”, Ploieşti – 2010, Premiul I. la Olimpiada de interpretare instrumentală, etapa naţională – 2011 (Cluj-Napoca), 2012 (București) și 2013 (Alba-Iulia). Aron Cavassi s-a făcut remarcat prin recitalurile susținute în București la Palatul Şuţu (2009), Muzeul Naţional „George Enescu” (2010, 2012), Ateneul Român, împreună cu pianistul Cristian Petrescu.

În 2012, Aron Cavassi a fost de trei ori solist în concerte simfonice: la Filarmonica din Râmnicu Vâlcea, pe scena Ateneului Român împreună cu Orchestra Medicilor, și la Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău.

O artistă talentată

Clementina Ciucu-Ristea (născută în 1969) a studiat pianul la Liceul de muzică „George Enescu” cu profesorii Constantin Niţu şi Flavia Moldovan. În 1991 a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, unde a studiat cu profesorii Sandu Sandrin şi Dan Grigore.

La formarea sa artistică au contribuit distinşii pedagogi Sanda Bobescu, Aurora Ienei, Viorica Rădoi şi maestrul Valentin Gheorghiu. A urmat un curs de perfecţionare cu Lev Naumov (Italia, 1991), apoi un curs de specializare cu o bursă la Istituto Musicale „A. Benvenutti” (Italia) cu maestrul Bruno Mezzena (1992-1994).

A primit numeroase premii la concursuri desfăşurate în România şi în străinătate, având o bogată activitate artistică cu recitaluri şi concerte în România, Franţa şi Italia. În prezent este doctorand şi asistent universitar la Facultatea de Interpretare Muzicală a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Info:

Biletele se pot cumpăra de la Casa de bilete a Ateneului Român, str. Esarcu nr. 5.

Program: marţi – vineri: 12.00 – 19.00;

sambătă – duminică: 16:00 – 19:00 (când sunt programate concerte).

Telefon: 021.315.68.75

Foto credit: Cristoiu Adrian

09
/04
/19

Documentarul „Pavarotti: Genius Is Forever”, realizat de cineastul Ron Howard (Oscar pentru „A Beautiful Mind”), va fi lansat în cinematografe pe 7 iunie. Trailerul oficial, lansat astăzi (marţi), prezintă scurte secvențe din interviuri, înregistrări din concerte şi imagini din arhiva familiei.

08
/04
/19

Ați ascultat vreodată un concert de harpă ? Vă place muzica inspirată de ritmurile pline de ”foc” ale Spaniei și ale Americii Latine? Pentru ambele întrebări răspunsul se află într-un concert de neratat pe care îl propune vineri, 12 aprilie (19.00), la Sala Radio, Orchestra Națională Radio și doi invitați speciali: MARIA BÎLDEA – care a fost aplaudată timp de peste 20 de ani alături de Orchestra Națională a Radioteleviziunii din Grecia și dirijorul grec ANASTASIOS SYMEONIDIS, director artistic al aceluiași ansamblu.

08
/04
/19

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 13 aprilie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet „Frumoasa din Pădurea Adormită” de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia și coregrafia poartă semnătura lui Vasily Medvedev și Stanislav Fečo, decorul, costumele și light design-ul sunt realizate de Pavol Juráš. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu.

05
/04
/19

"Ei râd de mine pentru că sunt diferit. Eu râd de ei pentru că sunt toţi la fel."- Kurt Cobain, de la a cărui moarte se împlinesc, astăzi, 25 de ani.  Deși a trăit dor 27 de ani, Cobain a rămas în istoria muzicii drept unul dintre cei mai reprezentativi creatori, vocalişti şi chitarişti ai rockului alternativ.

04
/04
/19

Festivalul Internațional George Enescu și Muzeul Municipiului București (MMB) anunță lansarea parteneriatului care are ca principal obiectiv să extindă interacțiunea dintreFestival șioraș și să diversifice experiența festivalieră pentru publicul festivalului și cel bucureștean, deopotrivă.

03
/04
/19

Opera Națională București prezintă miercuri, 3 aprilie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia şi coregrafia poartă semnătura lui Gheorghe Iancu, scenografia a fost realizată de către Luisa Spinatelli, iar lighting design-ul de către Camilla Piccioni. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea.