FILB – Scriitorii invitați la cea de a VI-a ediție
https://www.ziarulmetropolis.ro/filb-scriitorii-invitati-la-cea-de-a-vi-a-editie/

Începând de astăzi va avea loc cea de a VI-a ediţie a FILB- Festivalului Internaţional de Literatură de la Bucureşti – „Re-Writing the Map of Europe”.

Un articol de Andrada Văsii|2 decembrie 2013

Începând de astăzi va avea loc cea de a VI-a ediţie a Festivalului Internațional de Literatură de la București FILB – – „Re-Writing the Map of Europe”.

Evenimentul va prilejui iubitorilor de literatură din capitală întâlnirea cu 8 nume importante ale literaturii universale contemporane – 7 dintre invitați, în premieră în România – alături de 4 scriitori români importanți, nume aparținând generației de autori lansați după 2000.

Sarah Dunant – romancieră, critic literar şi realizatoare de emisiuni radio-TV, una dintre autoarele britanice care se bucură de un succes răsunător atât în Europa, cât şi în SUA, Zeruya Shalev –  cea mai cunoscută şi apreciată scriitoare israeliană a momentului, ale cărei romane au fost traduse şi publicate de cele mai importante edituri din Europa.

Andrea Tompa – scriitoare și critic de teatru („Andrea Tompa nu e doar cel mai bun critic de teatru din Ungaria, ci și o scriitoare «transilvană» unică” – Iulia Popovici), Eyal Megged – unul dintre cei mai cunoscuți scriitori și jurnaliști din Israel, editorialist important la cunoscuta publicație Haaretz sunt invitații care vor lua parte la prima seară de lecturi publice și de dezbateri de la Clubul Țăranului, pe 4 decembrie, începând cu ora 18.00, la MȚR.

Scriitori de marcă la FILB

Marinko Koščec – considerat stilistul incontestabil al literaturii croate, Srđan Srdić – editor al festivalului Kikinda Short și unul dintre cei mai apreciați tineri autori de proză scurtă din literatura sârbă contemporană, Marin Mălaicu-Hondrari – unul dintre cei mai apreciați tineri scriitori români, poet și prozator ale cărui cărți sunt primite cu entuziasm atât de critică, cât și de public.

Citiţi şi: FILB – în mai puţin de o săptămână, în Bucureşti

Va mai participa Corina Sabău – prozatoare de un rafinament deosebit, invitată a festivalurilor europene de literatură și deja un nume consacrat în scenaristica de film; ei sunt scriitorii pe care iubitorii de literatură îi vor putea întâlni la Clubul Țăranului pe 5 decembrie, începând cu ora 18.00.

FILB

Afişul festivalului FILB

În ultima seară a ediției din acest an a FILB, cititorii îi vor întâlni pe: Robert Perišić – scriitorul pe care Jonathan Franzen îl descria ca pe „o lumină strălucind de inteligenţă şi sclipind de ironie, care ne schimbă imaginea pe care o aveam despre Croaţia de după război: aceasta nu doar supraviețuiește, dar şi contează”, Kei Miller – un poet și prozator a cărui voce a devenit, în ultimii ani, inconfundabilă, un adevărat mesager al luminii.

Va mai participa Adrian Schiop – prozator a cărui literatură a devenit marcă înregistrată, autorul unui roman despre care se spune că ar fi revelația anului 2013 în România, și Andrei Dósa – poet din noua generație care, încă de la debut, a făcut senzație prin rafinamentul și luciditatea unei scriituri ce-l individualizează pe scena literară românească.

Foto credit: FILB

01
/03
/13

Program special educativ pentru copii la muzeul Antipa:     Pana la 30 martie 2013 – 6 sedinte In fiecare sambata – 10:00 – 11:00 8 aprilie – 12 aprilie 2013 – 5 ședințe De luni până vineri (în vacanța copiilor) – 10:00 – 11:00 PROGRAME ARTISTICE ARTA PLASTICĂ – OBIECT FORMATIV ŞI MIJLOC RECREATIV OBIECTIVE : 1. Învăţarea prin tehnici creative a unor elemente […]

01
/03
/13

Vineri, 1 martie, la Muzeul Naṭional de Istorie a României, Principele Radu va lansa volumul bilingv româno-englez ,, Ana. Portetul reginei/ Anne. The Queen’s Portrait’’. Principele Radu le va avea ca invitate la Sala Lapidarium pe Sandra Gãtejeanu- Gheorghe, director de protocol al Casei Regale, Georgeta Filitti, istoric şi  Irene Arsene, managing partner la Curtea […]

21
/02
/13

Dezbaterea intitulată „Este România altfel?“, inspirată de cartea lui Lucian Boia a ridicat importante probleme de indentitate naţională şi comportament social tipic românesc în interiorul şi în afara graniţelor ţării. Cartea „De ce este România altfel?“ (Editura Humanitas), scrisă de Lucian Boia, a fost dezbătută miercuri, 20 februarie, în sala de conferinţe a Colegiului Noua […]

19
/02
/13

240 de participanţi în campania vALLuntar, ediţia a II-a : bloggerii citesc şi plantează copaci cu sprijinul ROMSILVA   240 de bloggeri au fost admişi în ediţia a doua a campaniei online vALLuntar “Mai multe cărţi, mai multe şanse”, prin care Grupul Editorial ALL încurajează lectura şi voluntariatul. Campania este sprijinită de ROMSILVA. Anul acesta […]