Filmul ‘După dealuri’, regia Cristian Mungiu, în circuitul cinematografic din România
https://www.ziarulmetropolis.ro/filmul-dupa-dealuri-regia-cristian-mungiu-in-circuitul-cinematografic-din-romania/

Pelicula lui Cristian Mungiu – „După dealuri” – intră în circuitul cinematografelor din România din 26 octombrie, traseul filmului cuprinzând peste 40 de oraşe, unele dintre ele fără săli de cinematograf.  „După dealuri” va avea premiera de gală la Cinema Patria din Bucureşti joi, 25 octombrie, de la 20,00, în prezenţa regizorului, a actorilor şi […]

Un articol de |18 octombrie 2012

Pelicula lui Cristian Mungiu – „După dealuri” – intră în circuitul cinematografelor din România din 26 octombrie, traseul filmului cuprinzând peste 40 de oraşe, unele dintre ele fără săli de cinematograf.

 „După dealuri” va avea premiera de gală la Cinema Patria din Bucureşti joi, 25 octombrie, de la 20,00, în prezenţa regizorului, a actorilor şi a echipei. În paralel, de la ora 19,00, va rula şi la Cinema Studio, în închiderea evenimentului Les Films de Cannes a Bucarest.

De la ora 18,00, în avanpremieră, filmul poate fi văzut şi la Cinema City din AFI Cotroceni. Regizorul, actriţele Cosmina Stratan şi Cristina Flutur şi actorul Valeriu Andriuţă vor prezenta filmul pentru public.

Seri de gală în prezenţa echipei vor avea loc şi la Iaşi (26 octombrie) şi Cluj (27 octombrie), în weekend-ul de lansare. În prima săptămână, filmul scris şi regizat de Cristian Mungiu şi inspirat de romanele non-ficţionale ale Tatianei Niculescu Bran va putea fi văzut şi de spectatorii din Timişoara, Arad, Craiova, Constanţa, Bacău, Piteşti, Ploieşti, Târgu Mureş, Braşov, Brăila sau Tulcea.

În luna noiembrie, pelicula propusă de România la Oscarul pentru Cel mai bun film străin va putea fi vizionată şi la Sibiu, Piatra Neamţ, Oradea, Deva, Botoşani, Alba Iulia, Bistriţa, Râmnicu Vâlcea şi în alte localităţi. Filmul va ajunge şi în oraşe care nu mai dispun de cinematograf precum Călăraşi, Alexandria, Slobozia, Miercurea Ciuc sau Lugoj, iar proiecţiile vor fi organizate în case de cultură, teatre sau alte spaţii pentru spectacole.
„După dealuri” a rulat în avanpremieră la Vaslui şi la Câmpina, la finalul lunii septembrie.

În paralel, cariera filmului premiat la Cannes pentru scenariu şi interpretare – pentru prestaţia actriţelor Cosmina Stratan şi Cristina Flutur – continuă în marile festivaluri ale lumii. Notorietatea filmului este confirmată de proiecţiile sold out – cu câteva zile înainte de rulare – de la Haifa, Hamburg, BFI London Film Festival sau New York Film Festival.

Recent, „După dealuri” a câştigat Marele Premiu al secţiunii Filmmakers of Tomorrow – Fedeora, la Festivalul Internaţional de Film de la Haifa, trofeu acordat de un juriu desemnat de Federaţia Criticilor de Film din Europa şi Zona Mediteraneană. Pelicula lui Cristian Mungiu a fost desemnată Cel mai bun film la Festivalul de Film de la Vukovar (Croaţia) şi la Herceg Novi (Muntenegru).

Pe 16 octombrie, Cristian Mungiu şi actriţele Cosmina Stratan şi Cristina Flutur au luat parte la avanpremiera „După dealuri”, desfăşurată în faţa a peste 800 de spectatori la Cinemateca din Bruxelles, manifestare organizată cu sprijinul regizorilor belgieni Jean-Pierre şi Luc Dardenne, co-producători ai filmului prin Les Films du Fleuve. Spectatorii din Belgia, Franţa şi Luxemburg vor vedea filmul din 21 noiembrie, iar cei din Olanda, din 22 noiembrie.

Aproximativ 40 de ţări, inclusiv Statele Unite, Marea Britanie şi Rusia, au cumpărat drepturile de distribuţie a filmului.

Sursa: AGERPRES

10
/01
/17

Într-o zi de 10 ianuarie (2016), la trei zile după ce își lansase cel de-al 25-lea album, „Blackstar”, se stingea din viață David Bowie, unul dintre cei mai influenți muzicieni ai ultimelor decenii.

09
/01
/17

Face parte din generația tânără de actori și a absolvit două facultăți. Facultatea de Teatru de la UNATC (2010), la clasa Ion Cojar, și masterul la aceeași univesitate, la clasa conf. univ. dr. George Ivașcu și prof. univ dr. Radu Gabriel (2012), și Academia de Studii Economice București, specializarea Administrarea afacerilor în limba franceză.

09
/01
/17

Cartea de povestiri „Dragoste la 17.50 $” (traducere din limba engleză și note de Cristian Neagoe), de Charles Bukowski, a fost publicată la Editura Polirom, în anul 2016.

09
/01
/17

Orchestra Națională Radio susține primul concert din noul an la Sala Radio vineri, 13 ianuarie 2017, ora 19.00, sub bagheta dirijorului Iwan Wassilevski, director artistic al Akademisches Orchester Basel din Elveția, cunoscut și apreciat în peisajul muzical european și ca dirijor de operă.

09
/01
/17

După un an cu o mulțime de cărți interesante apărute în România, din care însă puține sunt reale evenimente editoriale, Ziarul Metropolis vă propune un top 10 al celor mai semnificative apariții din anul care tocmai s-a încheiat.

09
/01
/17

Ediția din 2017 a Globurilor de Aur a fost dominată de musicalul "La La Land", marele favorit al serii, care a obținut toate cele șapte premii pentru care a fost nominalizat: Cel mai bun musical/comedie, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu , Cea mai bună actriţă și cel mai bun actor într-un musical/comedie, cea mai bună coloană sonoră şi cel mai bun cântec.

08
/01
/17

Într-o zi de 8 ianuarie (1935) se năștea, la Tupelo, Mississippi, Elvis Presley. La vârsta de 10 ani, acesta primea în dar prima sa chitară. Instrumentul muzical i-a fost oferit viitorului cântăreț cu scuza că bicicleta pe care și-o dorea era prea scumpă pentru bugetul familei...

07
/01
/17

Prima încercare a lui Elvis Presleyde a deveni muzician a decurs după cum urmează: și-a luat inima în dinți și vechea sa chitară într-o mână și s-a prezentat la audiții pentru o preselectie. Din juriu făcea parte cântăreţul Jimmy Denny, căruia nu i-a plăcut vocea lui Elvis. L-a întrebat pe viitorul star din ce îşi câştiga existenţa. "Sunt şofer", a spus Elvis. "Foarte bine - a răspuns Jimmy Denny -, întoarce-te la volanul tău, n-ai ce căuta aici".