Finaliștii Galei HOP 2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/finalistii-galei-hop-2018/

În zilele de 12, 13 şi 14 iulie 2018 a avut loc preselecţia pentru Gala Tânărului Actor – HOP, organizată de UNITER. Juriul a fost format din actorii Andreea Bibiri şi Şerban Pavlu şi regizorii Andrei şi Andreea Grosu.

Un articol de Liliana Matei|15 iulie 2018

Aceștia au decis că la ediţia a XXI-a a Galei Tânărului Actor, al cărei director artistic este profesorul și actorul Miklós Bács și care se va desfăşura la Costineşti în perioada 3-6 septembrie 2018, vor participa următorii concurenți:

Secţiunea Individual

  1. Cătălin Asanache, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj-Napoca
  2. Alexandru Banciu, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
  3. Norbert Boda, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj-Napoca
  4. Nadina Cîmpianu, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj-Napoca
  5. Ada Dumitru, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
  6. Tiberiu Enache, Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi
  7. Maria Teodora Filip, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
  8. Alice-Cora Mihalache, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
  9. Claudia Moroșanu, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj-Napoca
  10. Cătălin Nicolau, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
  11. Ana Olaş, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
  12. Ana-Maria Pop, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj-Napoca
  13. Alexandru Mihai  Popa, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj-Napoca
  14. Dan Pughineanu, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj-Napoca
  15. Andreea Tănase, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj-Napoca
  16.  Maria Teișanu, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj-Napoca
  17.  Beatrice Rubică, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti

Secţiunea Grup

  1. Acum se improvizează! după Astă seară se improvizează de  Luigi Pirandello, cu: Rusalina Bona, Carla Mihai, Cezara Munteanu, Vlad Nicolici, absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti şi Andrei Nedelea, absolvent al Universităţii din Craiova, Facultatea de Litere, Departamentul de Artă Teatrală
  2. Schist după Omul cu floarea în gură de Luigi Pirandello, cu: Radu Catană, absolvent al Universităţii „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca şi Adrian Loghin, absolvent al Universității Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti.
  3. Suicidal – colaj de povestiri scurte de Luigi Pirandello din volumul Poveşti despre  sinucidere, cu Norbert Boda, Andrei Han, Alex Macavei, Maria Teișanu, Bogdan Ujeniuc, absolvenţi ai Universităţii „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca
26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.