Finaliștii Galei HOP 2018
https://www.ziarulmetropolis.ro/finalistii-galei-hop-2018/

În zilele de 12, 13 şi 14 iulie 2018 a avut loc preselecţia pentru Gala Tânărului Actor – HOP, organizată de UNITER. Juriul a fost format din actorii Andreea Bibiri şi Şerban Pavlu şi regizorii Andrei şi Andreea Grosu.

Un articol de Liliana Matei|15 iulie 2018

Aceștia au decis că la ediţia a XXI-a a Galei Tânărului Actor, al cărei director artistic este profesorul și actorul Miklós Bács și care se va desfăşura la Costineşti în perioada 3-6 septembrie 2018, vor participa următorii concurenți:

Secţiunea Individual

  1. Cătălin Asanache, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj-Napoca
  2. Alexandru Banciu, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
  3. Norbert Boda, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj-Napoca
  4. Nadina Cîmpianu, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj-Napoca
  5. Ada Dumitru, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
  6. Tiberiu Enache, Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi
  7. Maria Teodora Filip, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
  8. Alice-Cora Mihalache, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
  9. Claudia Moroșanu, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj-Napoca
  10. Cătălin Nicolau, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
  11. Ana Olaş, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti
  12. Ana-Maria Pop, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj-Napoca
  13. Alexandru Mihai  Popa, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj-Napoca
  14. Dan Pughineanu, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj-Napoca
  15. Andreea Tănase, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj-Napoca
  16.  Maria Teișanu, Universitatea „Babeş – Bolyai” Cluj-Napoca
  17.  Beatrice Rubică, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti

Secţiunea Grup

  1. Acum se improvizează! după Astă seară se improvizează de  Luigi Pirandello, cu: Rusalina Bona, Carla Mihai, Cezara Munteanu, Vlad Nicolici, absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti şi Andrei Nedelea, absolvent al Universităţii din Craiova, Facultatea de Litere, Departamentul de Artă Teatrală
  2. Schist după Omul cu floarea în gură de Luigi Pirandello, cu: Radu Catană, absolvent al Universităţii „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca şi Adrian Loghin, absolvent al Universității Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti.
  3. Suicidal – colaj de povestiri scurte de Luigi Pirandello din volumul Poveşti despre  sinucidere, cu Norbert Boda, Andrei Han, Alex Macavei, Maria Teișanu, Bogdan Ujeniuc, absolvenţi ai Universităţii „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca
18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?