FOCUS JAZZ, expoziție de fotografie inedită în cadrul Sibiu Jazz Festival 2016
https://www.ziarulmetropolis.ro/focus-jazz-expozitie-de-fotografie-inedita-in-cadrul-sibiu-jazz-festival-2016/

În perioada 21-29 mai, iubitorii de jazz şi nu numai vor putea vizita expoziţia de fotografie Focus Jazz, expoziţie ce prezintă în fiecare an momente unice din istoria de peste patru decenii a festivalului de jazz de la Sibiu.

Un articol de Liliana Matei|20 mai 2016

Pentru prima dată, această expoziție tradițională este completată cu lucrări originale realizate special pentru Sibiu Jazz Festival de către artistul fotograf Tibor Jakab. Lucrările colecției Musical Body Sounds vor fi prezentate în premieră în cadrul celei de-a 46-a ediții.

„Crearea colecției “Musical Body Sounds” a fost o nouă provocare pentru mine. Muzică și trup. Sunet și forme. Erotism? Colecția redă dragostea pentru muzică, printr-un simbolic dans erotic dintre corpul femeii și instrumentul muzical”, spune Tibor Jakab.

Expoziția de fotografie are loc la Centrul de Informare Turistică din cadrul Primăriei Sibiu și poate fi vizitată în perioada 21-29 mai.
Sibiu Jazz Festival debutează și anul acesta cu tradiţionalul concurs internațional dedicat tinerilor artiști, care se va desfășura în perioada 23-25 mai, la Teatrul Gong. Între 26 și 29 mai, publicul va putea savura recitalurile formațiilor: Modern Art Orchestra (Ungaria), Trio Reijseger – Fraanje – Sylla (Olanda), Sekou Kouyate (Guineea), The Diaspora House (Israel), Dock In Absolute (Belgia, Luxemburg) sau Tangostinato (Italia), precum și serile de jam sessions ce vor fi organizate în diverse locații din oraș.

Mai multe detalii despre artiști, program și bilete pe www.sibiujazz.ro sau pe www.facebook.com/sibiujazz/

Despre Sibiu Jazz Festival
Fondat la începutul anilor ‘70, Sibiu Jazz Festival este considerat unic în România, având în vedere longevitatea, consecvența și numărul impresionant de celebrități ale genului care l-au onorat cu prezența. Este cel mai vechi festival de acest gen din țară și unul dintre cele mai vechi festivaluri de jazz din lume, motiv pentru care Sibiul a fost declarat, încă din anii ’80, „Capitala Jazzului” din România. Pe plan mondial, sunt rare festivalurile de gen, care se pot mândri cu o istorie de peste patru decenii, cand însăși existența acestei muzici abia depășește un secol.

Despre Tibor Jakab
Tibor Jakab a absolvit  New York Institute of Photography în anul 1995 și are o carieră extrem de prolifică. Lucrările sale au fost expuse în peste 50 de țări, pe cinci continente, obținând 865 de premii internaționale, din care 192 medalii de aur. În cei peste 24 de ani de carieră în jurnalism a publicat peste 100.000 de fotografii, ilustrând 1500 de articole în numeroase publicații de prestigiu, printre care The Journal, British Journal of Photography, Foto Spiegel Magazine, Photo Taipei etc.

07
/03
/21

Muzeul Municipiului București organizează de opt ani evenimente dedicate celei de-a noua arte: banda desenată. Seria expozițiilor „Maeștri ai benzii desenate românești” revine cu expoziția „Haplea – bandă desenată interbelică”, partea a II-a, deschisă la Casa Filipescu Cesianu. Din 3 martie, ea se poate vizita până pe 30 aprilie 2021.

04
/03
/21

Ziarul Metropolis vă recomandă: un film cu Catherine Deneuve și Juliette Binoche, două tablouri despre lumea de azi dintr-o galerie bucureșteană, un festival de muzică clasică la Iași, un roman plin de mister al unei tinere scriitoare britanice și cartea unui istoric optimist care-și propune să redea speranța.

24
/02
/21

Începând cu data de 1 Martie 2021, spațiul expozițional din Foaierul Media al TNB (aripa dinspre Intercontinental) se va anima din nou, găzduind o amplă expoziție cu lucrările artistului ION OLARU, scenograful-pictor, autorul a zeci de scenografii de televiziune, de teatru, dar și de scenografie pentru filme de animație, totodată pictor, făuritor de icoane sau de surprinzătoare ”micro-monumente ale armoniei universale”(cf. Corneliu Antim, critic de artă), elaborate dintr-un material inedit… tărtăcuța!

23
/02
/21

Pășiți într-o lume de peisaje vibrante, fotografii asociate cu elemente chimice, refractografii și obiecte vopsite cu Vantablack, cel mai negru negru, odată cu prima expoziție personală a lui Mihai Plătică la Gaep. Desfășurată pe ambele etaje ale galeriei, Alpher-Bethe-Gamow va putea fi vizitată între 6 martie și 8 mai 2021.

23
/02
/21

Muzeul Național de Istorie a Moldovei, în parteneriat cu Arbor Institute for Culture, vă invită să descoperiți sau să redescoperiți expoziția „GIUVAIERGERIE ANTICĂ. Comorile Muzeului Național de Istorie a Moldovei“, noua expoziție virtuală găzduită pe Theopen-art.com, prima platformă de expoziții de artă în realitate virtuală din Republica Moldova și România.

23
/02
/21

Galeria Sector 1 inaugurează programul curatorial al anului 2021 alături de Kunsthalle Bega, cu expoziția Sensul Sculpturii, artiști: Apor - Nimbert Ambrus, Dona Arnakis, Rudolf Bone, Teodor Graur, Oláh Gyárfás, Roxana Ionescu, Adi Matei, Alex Mirutziu, Vlad Nancă, Mihai Olos, Andrei Pituț, Bogdan Rața, Patricia Teodorescu, Ion Toderașcu, Napoleon Tiron, Casandra Vidrighin, curator Liviana Dan.

18
/02
/21

Muzeul Național de Artă al României și Centrul Național de Artă „Tinerimea Română" vă oferă vineri, 19 februarie,  „Concertul extraordinar aniversar 145 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brâncuşi”, eveniment inspirat de dragostea sculptorului pentru muzica românească și realizat cu implicarea Ministerului Culturii.  

17
/02
/21

Galeria Estopia a deschis pe 11 februarie expoziția de grup „Innocence”, care prezintă lucrările a opt artiști – Angela Bontaș, Lucian Brumă, Andrei Ciurdărescu, Andrada Feșnic, Juhos Sándor, Sergiu Laslo, Antonina Manda și Ada Muntean. Expoziția poate fi vizitată până pe 3 aprilie.