Folia, Shakespeare & Co, în avanpremieră la Teatrul Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/folia-shakespeare-co-in-avanpremiera-la-teatrul-metroplis/

Coregraful Gigi Căciuleanu pregăteşte o montare inedită a spectacolului „Folia, Shakespeare & Co„, dar şi un turneu naţional şi internaţional fără precedent. La finalul lunii aprilie, o montare a spectacolului „Folia, Shakespeare & Co” va avea avanpremiera la Teatrul Metropolis din Bucureşti. Gigi Căciuleanu a fost distins cu Premiul pentru Forţarea Limitelor, în cadrul Galei […]

Un articol de Petre Ivan|8 martie 2014

Coregraful Gigi Căciuleanu pregăteşte o montare inedită a spectacolului „Folia, Shakespeare & Co„, dar şi un turneu naţional şi internaţional fără precedent. La finalul lunii aprilie, o montare a spectacolului „Folia, Shakespeare & Co” va avea avanpremiera la Teatrul Metropolis din Bucureşti.

Gigi Căciuleanu a fost distins cu Premiul pentru Forţarea Limitelor, în cadrul Galei Mediafax 2014, desfăşurată pe 4 martie la Ateneul Român din Bucureşti. Cel care i-a oferit premiul lui Gigi Căciuleanu a fost personajul Henri Coandă, interpretat de cunoscutul actor Vladimir Găitan, notează Mediafax.

De asemenea, Gigi Căciuleanu are în pregătire un turneu naţional şi internaţional fără precedent, care va avea loc în toamnă şi va reuni mai multe spectacole şi dezbateri.

Trecând prin Caragiale şi Shakespeare, turneul îi provoacă pe români şi propune o viziune nouă asupra unei teme sensibile, identitatea naţională: „românii nu sunt diferiţi, ci universali”.

Folia

„Ideea mea a fost să prelucrez artistic nişte teme naţionale şi să le adaptez la modernitate”, spune Căciuleanu despre Folia, Shakespeare & Co

Coregraf, balerin şi profesor de talie internaţională, Gigi Căciuleanu este director artistic al Baletului Naţional din Chile din anul 2001.

Îşi împarte activitatea de creaţie coregrafică între Compania sa din Paris, Baletul Naţional Chilian şi Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa.

În 2002 a primit la Santiago premiul Altazor, echivalent chilian al Oscarului, pentru spectacolul „Gente”. În 2003 a fost numit cel mai bun coregraf internaţional al anului de către Cercul Criticilor de Artă din Chile.

Gigi Căciuleanu este decorat în Franţa cu titlul de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, şi în România cu Steaua României în grad de Cavaler.

Foto: Folia, Shakespeare & Co şi Gigi Căciuleanu- facebook şi wikipedia

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.