Fotografie și povești, la Walk & Shoot. Descoperă noul concept al atelierelor care îți arată Bucureștiul altfel!
https://www.ziarulmetropolis.ro/fotografie-si-povesti-la-walk-shoot-descopera-noul-concept-al-workshopurilor-care-iti-arata-bucurestiul-altfel/

Walk & Shoot a reprezentat în ultimii doi ani o alternativă unică pe piaţa din Bucureşti la workshopuri şi ateliere de fotografie. Fiind gândit de o echipă cu experienţă în organizare de evenimente culturale, dar aflată în afara zonei de fotografie, şi în colaborare cu fotografi cunoscuţi şi respectaţi la noi, Walk & Shoot reuşise să iasă din tiparul „hai să învâţăm despre diafragmă, iso şi timp de expunere în timp ce stăm cu toţii într-o cameră şi ne uităm la un ecran de proiecţie”.

Un articol de Liliana Matei|18 octombrie 2018

În octombrie 2018, Walk & Shoot a anunțat un program mult mai ambițios, care va cuprinde două tipuri diferite de experiențe foto și șapte ateliere în perioada octombrie – decembrie. Atelierele Walk sunt descrise drept povești – sunt țintite către amatorii de povești, sunt derulate de câte un fotograf împreună cu un povestitor și aruncă provocarea viitorilor participanți de a crea povești în imagini. Două ateliere Walk vor avea loc la final de octombrie – Povești foto din 13 Septembrie cu Ion Borșan (povestitor) și Cornel Lazia (fotograf) și Povești foto din Cotroceni cu Ioana Pătrășcoiu (povestitor) și Alex Axon (fotograf). Al treilea va fi pe 2 decembrie – Povești foto din cartierul evreiesc – și îi va implica pe Sorin Bejenaru pe partea de fotografie și pe Andrei Crăciun în rol de povestitor.

Organizatorii ne spun că „Walk-urile reprezintă o versiune fun și lejeră de îmbinare a fotografiei cu povestea, de întâlnire între oameni pasionați de fotografie, de exercițiu și practică foto, de cunoaștere a Bucureștiului și de libertate creativă”. Fiecare atelier va dura aproximativ 6 ore, timp în care fotograful facilitator va explica diferențele între poveste, serie, fotoreportaj și proiect fotografic, participanții împreună cu fotograful și povestitorul vor lua la pas cartierul, vor fi întâlniri aranjate cu localnici, se vor spune poveștile și istoriile locurilor văzute, se va fotografia și la final, toată lumea se va retrage la un ceai și o discuție despre fotografiile realizate.

Atelierele Shoot sunt mult mai serioase și se adresează celor cu adevărat pasionați de fotografie. Sunt ateliere de o zi, care abordează și aprofundează genuri fotografice. Organizatorii au planificat un atelier de peisaj urban cu Cornel Lazia (3 noiembrie), un atelier de fotografie de spectacol cu Adi Bulboacă (10 noiembrie), un atelier de fotografie de arhitectură cu Alexandru Crișan (17 noiembrie), și un atelier de portret cu trei fotografi coordonatori – Cristian Crisbășan, Loredana Bîtculescu și Cornel Lazia.

Fiecare fotograf coordonator este un profesionist al genului abordat, un om cu multă experiență la activ în fotografie și care poate să explice genul de fotografie, să ofere trucuri învățate doar prin multă practică și să ghideze participanții în aceste specializări fotografice. Practic, atelierele Shoot sunt ceva mai mult decât o introducere într-o specializare fotografică. Organizatorii sunt mândri că au creat niște produse care lipseau pe piața din București – spre exemplu nu s-au mai făcut ateliere de fotografie de spectacol care să ofere trei spectacole diferite, plus sesiune foto cu brief comercial. De asemenea, atelierul de portret reprezintă o oportunitate extrem de valoroasă pentru cei interesați pentru că vor avea ocazia să lucreze nu cu unul, ci cu trei fotografi profesioniști diferiți.

Puteți găsi mai multe informații despre programul Walk & Shoot pe pagina Merg.in/bucuresti și pe pagina de Facebook a evenimentului.

„Indiferent că vei alege un Walk sau un Shoot, îți promitem că vei descoperi o experiență foto cum n-ai mai întâlnit, că vei pleca după atelier cu informații pe bune despre fotografie, că vei cunoște oameni mișto care îți împărtășesc pasiunile, că odată intrat în comunitatea Walk & Shoot ne vom pune toate resursele la înaintare pentru a te ajuta în parcursul tău fotografic”, garantează organizatorii atelierelor Walk & Shoot – Andreea Leu și Ion Borșan (Merg.in).

23
/03
/23

MoBU anunță Târgul Internațional de Artă București, eveniment care va avea loc în perioada 19-28 mai a.c. la Romaero Băneasa. Organizatorii au pregătit un pavilion expozițional complex, multifuncțional, cu 22.000 de metri pătrați la interior și în exterior, din care aproape 5.500 mp sunt spațiu expozițional dedicat exclusiv galeriilor și artiștilor participanți.

23
/03
/23

Indie Box, inițiativa din spatele mai multor proiecte artistice ai ultimilor 6 ani, precum [m]others, [ship of fools], Danstopic și Movemental, a lansat luna aceasta un nou proiect de terapie prin artă și cercetare artistică a cărui implementare se va petrece pe parcursul acestui an în două spitale de psihiatrie din țară: Spitalul Voila din Câmpina și Spitalul „Eftimie Diamandescu” din Bălăceanca.

20
/03
/23

În afara titlurilor noi, One World Romania propune în acest an şi trei retrospective de neratat: una concentrată pe cineastul sârb nonconformist Želimir Žilnik, în prezenţa acestuia, o alta cu filme ale regretatei regizoare libaneze Jocelyne Saab şi una dedicată dedicată împlinii a 30 de ani de existență a Fundației Arte Vizuale (FAV).

10
/03
/23

Muzeului Național de Artă Contemporană celebrează joi, 16 martie, începând cu ora 17:00, fenomenul culturii vizuale contemporane din România prin „decontul vizual” al celor 192 de noutăți din colecția muzeului, dar și printr-o dezbatere cu invitați internaționali, care deschide seria de conferințe publice MNAC International Academy.

07
/03
/23

AnnArt Gallery găzduiește, în perioada 28 februarie - 25 martie 2023, expoziția „Treasury of forgotten places”, născută în urma unei rezidențe de artă în județul Bihor, initiață de creatorul de modă Dorin Negrău și care are ca scop principal conservarea patrimoniului unei lumi arhaice, ilustrând astfel firescul vieții simple.

06
/03
/23

Muzeul Național de Artă al României organizează în perioada 10- 20 martie o serie de tururi ghidate gratuite dedicate aniversării a 30 de ani de la aderarea României cu drepturi depline la Organizaţia Internaţională a Francofoniei.

03
/03
/23

Cu ocazia venirii primăverii, Galeria de Artă a Castelului Cantacuzino din Bușteni inaugurează expoziția de artă contemporană „Dream On” a artistei Mirela Trăistaru, al cărei curator este Excelența Sa, Prințul Șerban Dimitrie Sturdza. Vizitatorii vor putea admira picturi și desene, completate de o instalație video ce redă o parte din lumea Mirelei Trăistaru. „Dream On” va fi deschisă în perioada 02 martie - 28 mai 2023.